rolo - 15 Iunie 2009 02:17 PM
Cattus,
multumesc de sfat. Am aruncat o privire si m-am pierdut in explicatii. Serios.
Poate ar fi utila o explicare gen: System preferences>International>Languages. (asta e doar un exemplu)
Pe scurt:
- nu toate fonturile au caracterele RO
- de ex., unele fonturi mai vechi Microsoft nu le au, dar le au cele din generația Vista și Leopard (Leopard instalează și fonturi MS)
- word 2004 si chiar 2008 (!) are fonturile mai vechi, deci 2004 le va instala automat pe cele mai vechi, chiar dacă ai deja Leo; 2008 le va instala opțional și le va pune alături de cele mai noi, vei avea deci dubluri, sistemul e confuzează și le poate alege pe cele mai vechi
- Windows nu citește caracterele ș/ț comma below (standardul academic), pune pătrățele albe în loc; trebuie descărcat acel update sau folosit kelayout-uri cu ş/ţ cedilla, nu comma. Vista și Windows 7 sînt, în sfîrșit, OK, problemele apar – deci – pînă la XP inclusiv, dar pe XP acel update rezolvă treaba (de fapt, pune fonturile mai noi, nu face altceva)
toate astea s-au discutat și răsdiscutat, nu le pot relua de fiecare dată la fiecare nou venit care nu are răbdare să citească un pic, nu cred că ți-ar lua mai mult de 10 minute, dar ți-ar clarifica niște probleme. Dacă tu crezi că e mult…
Bine, voi vedea dacă pot cumva sistematiza treaba asta, deși e relativ sistematizată și acolo unde zic.