1 din 20
1
Mac OS X Leopard (10.5.8) în limba română
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Pachet de instalare doar pentru Mac OS X 10.5.8

[ Modificat: 16 Martie 2010 02:26 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 09:13 AM

Pachet de instalare doar pentru Mac OS X Leopard v.7

Pachetul conține modulul de limbă română doar pentru următoarele aplicații și fișiere:

System/Library/CoreServices/

Dock.app
        Finder
.app
        loginwindow
.app
        SystemFolderLocalizations
        SystemVersion
.bundle 

Eugen, de ce precizaa v. 7 PPC? Pe intel nu merge? Vor fi deja cam puțini care vor folosi pachetul în acest caz!
Trec imediat la test!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 01:13 PM
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 09:13 AM

Pachet de instalare doar pentru Mac OS X Leopard v.7

Pachetul conține modulul de limbă română doar pentru următoarele aplicații și fișiere:

System/Library/CoreServices/

Dock.app
        Finder
.app
        loginwindow
.app
        SystemFolderLocalizations
        SystemVersion
.bundle 

Eugen, de ce precizaa v. 7 PPC? Pe intel nu merge? Vor fi deja cam puțini care vor folosi pachetul în acest caz!
Trec imediat la test!

Din păcate, bag sama că într-adevăr e numai pt PPC, pe intel nu se petrece nimic. Din păcate, nu am niciun PPC cu Leo, numai cu Tigrul. Eugen, dacă ei energie, putem coopera un pic, dacă-mi trimiți fișierele traduse. Care-i șpilu cu PPC-intel aici, la o localizare uzuală nu e nicio diferență, fișierele de localizare sînt fie fișiere text simplu, fie (dacă e vorba de .nib), UB.

AAA, ba da, apare localizarea în Finder, Scuze. Cu atît mai mult se justifică o extindere a efortului. REvin.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Trec imediat la test!

v.7 - din cauza faptului Finder.app/Preferences… - care e diferit ca și dimensiune vizuală și structură un pic, de la o versiune la alta. Am și pentru celelalte versiuni v.5 +v.6, dar durează până le transpun în Installer.
PPC - deoarece e luat spre traducere dosarul English.lproj de pe un PPC nu Intel. Adică materiale cu extensia .nib/.xib și .strings, direct din aplicație. Beneficiez și de altfel de fișiere, cu extensia .ad, dar alea nu le pot încorpora, nu știu. Sunt de pe developer.apple.com. Din cât știu eu, fișierele cu extensia. ad trebuie traduse și “probabil” trimise la Apple să le încorporeze într-un mod mult mai profesional. Am tradus mult din cele cu .ad, dar nu tot.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 01:50 PM

Trec imediat la test!

v.7 - din cauza faptului Finder.app/Preferences… - care e diferit ca și dimensiune vizuală și structură un pic, de la o versiune la alta. Am și pentru celelalte versiuni v.5 +v.6, dar durează până le transpun în Installer.
PPC - deoarece e luat spre traducere dosarul English.lproj de pe un PPC nu Intel. Adică materiale cu extensia .nib/.xib și .strings, direct din aplicație. Beneficiez și de altfel de fișiere, cu extensia .ad, dar alea nu le pot încorpora, nu știu. Sunt de pe developer.apple.com. Din cât știu eu, fișierele cu extensia. ad trebuie traduse și “probabil” trimise la Apple să le încorporeze într-un mod mult mai profesional. Am tradus mult din cele cu .ad, dar nu tot.

Faptul că ai luat dosarul English.lproj de pe un PPC nu înseamnă că e numai pt PPC, asta ar fi valabil la Tiger. Leo are fișierele astea comune PPC-intel, dovadă că merge și pe intel.
E de muncă aici, te-ai înhămat la o treabă consumatoare de timp, pînă termini, apare Snow Leopard, care s-ar putea să aibă localizare (de lucrat, se tot lucrează la ea, a scris și altero despre asta, vezi interviul cu cei de la IRIS de acum un an).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 01:30 PM

... Eugen, dacă ei energie, putem coopera un pic, dacă-mi trimiți fișierele traduse. Care-i șpilu cu PPC-intel aici, la o localizare uzuală nu e nicio diferență, fișierele de localizare sînt fie fișiere text simplu, fie (dacă e vorba de .nib), UB.

Pe Tiger nu merge de nicio culoare. E altfel structura. Nu e vorba de fișiere text cu extensia .txt în traducerea propriu zisă, ci de fișiere cu extensia .nib/.xib și .strings. DA, dispus spre colaborare. Nu am Intel să pot experimenta, de accea PPC. Dar dacă la tine funcționează, voi adăuga și prefixul Intel.

[ Modificat: 15 Iunie 2009 02:00 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 01:57 PM
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 01:30 PM

... Eugen, dacă ei energie, putem coopera un pic, dacă-mi trimiți fișierele traduse. Care-i șpilu cu PPC-intel aici, la o localizare uzuală nu e nicio diferență, fișierele de localizare sînt fie fișiere text simplu, fie (dacă e vorba de .nib), UB.

Pe Tiger nu merge de nicio culoare. E altfel structura. Nu e vorba de fișiere text cu extensia .txt în traducerea propriu zisă, ci de fișiere cu extensia .nib/.xib și .strings. DA, dispus spre colaborare. Nu am Intel să pot experimenta, de accea PPC.

Sigur că pe Tiger nu merge, spuneam că acolo sînt diferite fișierele PPC-Intel.
La capitolul colaborare nu te pot ajuta, ia legătura cu IRIS, tema localizării m-a interesat acum vreo 4 ani, cînd eram montat pt așa ceva, acuma nu mai sînt și nici nu am timp. Dacă pe ei nu i-a interesat, nu avea rost să continui, doar nu o făceam pt mine. Poți continua și ca efort personal, capeți experiență, eu ziceam că efortul e mare, consumator de timp și, pînă termini, apare SL. Eu văd rostul efortului, fie și ca inițiativă personală, dacă îl vor folosi cîteva sute (măcar) de persoane, mii chiar. Dacă tu vei merge în ritmul ăsta, termini cînd e deja prea tîrziu, aproape toți vor folosi SL.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 02:04 PM

La capitolul colaborare nu te pot ajuta, ia legătura cu IRIS, tema localizării m-a interesat acum vreo 4 ani, cînd eram montat pt așa ceva, acuma nu mai sînt și nici nu am timp. Dacă pe ei nu i-a interesat, nu avea rost să continui, doar nu o făceam pt mine. Poți continua și ca efort personal, capeți experiență, eu ziceam că efortul e mare, consumator de timp și, pînă termini, apare SL. Eu văd rostul efortului, fie și ca inițiativă personală, dacă îl vor folosi cîteva sute (măcar) de persoane, mii chiar. Dacă tu vei merge în ritmul ăsta, termini cînd e deja prea tîrziu, aproape toți vor folosi SL.

Atunci care e faza cu “...dacă ei energie, putem coopera un pic…”?
“Nu știu” să i-au legătura cu IRIS, și tind să cred că nu vor fi deschiși spre colaborare/cooperare, cu persoane fizice. Dar am tot dreptul să mă înșel.
De la început am considerat că va fi un proiect personal, personă fizică, nu juridică. Eu consider că o fac pentru mine, și în același timp mă bucur dacă cineva este interesat pentru orice fel de implicare.
Mi-ar plăcea să fim o echipă pe forum care să lcurăm la acest ptoiect, dar nu cred că se va băga cineva în mod serios. Sar mai scurta timpul până la finalizare în acest fel. Dacă aș avea cu cine să împart această muncă, așa face-o cu cea mai mare plăcere. Ne-am consulta ici colo, ar fi interesant, dar curajul unora este atrofiat poate, cine știe.
Pentru cine erai “montat” pe tema localizării, cine nu a dat interes?

[ Modificat: 16 Martie 2010 12:35 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 02:39 PM
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 02:04 PM

Atunci care e faza cu “...dacă ei energie, putem coopera un pic…”?
“Nu știu” să i-au legătura cu IRIS, și tind să cred că nu vor fi deschiși spre colaborare/cooperare, cu persoane fizice. Dar am tor dreptul să mă înșel.
De la început am considerat că va fi un proiect personal, personă fizică, nu juridică. Eu consider că o fac pentru mine, și în același timp mă bucur dacă cineva este interesat pentru orice fel de implicare.
Mi-ar plăcea să fim o echipă pe forum care să lcurăm la acest ptoiect, dar nu cred că se va băga cineva în mod serios. S-ar mai scurta timpul până la finalizaare în acest fel. Dacă aș avea cu cine să împart această muncă, așa face-o cu cea mai mare plăcere. Ne-am consulta ici colo, ar fi interesant, dar curajul unor este atrofiat poate, cine știe.
Pentru cine erai “montat” pe tema localizării, cine nu a dat interes?

Putem coopera, de ex., dacă extragi fișierele ce trebuie traduse și crezi că un ochi de prof versat în multe limbi și cu multe traduceri în spate poate fi de folos.
Părerea mea este că deja e tîrziu, ca efort public vorbesc, pînă gați tu ce-i de gătat, apare SL, pt care s-ar putea să existe deja o localizare. E datoria mea, ca macuser, să-ți atrag atenția asupra unor detalii. Sigur, dacă vrei să faci o muncă (imensă) numai pt tine, asta e altceva.
În rest, nu are rost să discutăm pe forum pe tema asta, este o chestiune închisă pt mine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

O apărea poate Snow Leopard în română dar va fi inutil pentru noi toți aceia care avem PowerPC.

Deci inițiativa lui Eugen M este lăudabilă - chiar dacă noi vom face upgrade la o mașină nouă cu Intel și Snow Leopard, vom putea astfel să dăm PPC-ul cu Leopard pe el spre utilizare unui părinte sau unul macuser începător pe care l-ar ajuta foarte mult limba română.

Bravo, Eugen !

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 07:06 PM

Putem coopera, de ex., dacă extragi fișierele ce trebuie traduse și crezi că un ochi de prof versat în multe limbi și cu multe traduceri în spate poate fi de folos.
Părerea mea este că deja e tîrziu, ca efort public vorbesc, pînă gați tu ce-i de gătat, apare SL, pt care s-ar putea să existe deja o localizare. E datoria mea, ca macuser, să-ți atrag atenția asupra unor detalii. Sigur, dacă vrei să faci o muncă (imensă) numai pt tine, asta e altceva.
În rest, nu are rost să discutăm pe forum pe tema asta, este o chestiune închisă pt mine.

Bun. Acum ți-am înțeles punctul de vedere, în ceea ce privește cooperarea.
Am să țin cont de “Ochiul unui profesor versat”. Da, o astfel de personă este de folos.
Sper că atunci când îmi atragi atenția să nu fie una negativă, adică să nu o simt a fi una negativă, că mă voi pierde la mal.
DA, vreau să fac o muncă imensă pentru mine, dar în același timp și pentru toți cei care vor să beneficieze de ea, în mod gratis.
Donația pe care o cer va fi un simplu “Mulțumesc!”

Dar, am să țin cont și de faptul că pentru tine este o chestiune închisă, adică voi fi reținut.
Voi încerca să îți cer opinia, strict în ceea ce privește semantica traducerii, nu altceva.
Iar dacă pe forum nu vrei să discutăm unele aspecte, atunci unde?

E bine așa?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 10:34 PM

Iar dacă pe forum nu vrei să discutăm unele aspecte, atunci unde?

E bine așa?

Pe forum nu are rost să discutăm relația mea cu IRIS, nu altceva! În rest, dacă e vorba de „ochit” fișiere traduse, tot mai bine prin PM ori prin e-mail, dar tu alegi e vrei să discuți. Dacă simți nevoia să consulți diverse teme, vezi că există pe google groups forumul diacritice, unde se pritocesc asemenea teme. Eu mi-am expus punctul de vedere, m-am mai certat cu unii, cu alții… Cum cîteva luni nu am timp de localizare, poate mai încolo, nu are rost să mai discut acolo mare lucru.
Ca principii:
- folosirea pers. a II-a singular pt comenzi de tip du-te la pagina, imprimă (nu print, printare etc.), deschide, salvează..., față de folosirea pluralului politeții de tip deschideți, duceți-vă la pagina etc. etc. care este o totală imbecilitate.
- româna nu suportă construcții impersonale, care merg în alte limbi, de ex. salvare, realizare etc., trebuie ales, de regulă, un verb la mod personal, de regulă imperativ pers. a II-a singular sau un substantiv. alte limbi suportă construcții din astea.

Dacă vrei să studiezi un lexic minimal, descarcă Mellel de pe redlers.com și vezi cum am tradus acolo, a fost aplicația cu care m-am auto-instruit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 10:56 PM

Pe forum nu are rost să discutăm relația mea cu IRIS, nu altceva! ... vezi că există pe google groups forumul diacritice,...cîteva luni nu am timp de localizare… Ca principii:
- folosirea pers. a II-a singular…
- româna nu suportă construcții impersonale, ...
....descarcă Mellel de pe redlers.com și vezi cum am tradus acolo…

Înseamnă că poți să îți dai seama de ce nu aș dori o colaborare cu IRIS.
O să mă informez în legătură cu la “google groups forumul diacritice”.
Din câte te știu eu pe tine, de pe forum, nu cred că vei avea timp prea de curând. Ai obiceiul să amâni mult prea mult. Nu e o jignire.
De ce am impresia că lumea se cam ia de tine, și ajungi să vă certați? Și între noi au fost momente aprinse în trecut. Doar e o discuiție pe teme de Mac sau ceva de genul, nu despre mama.
ADEVĂRUL e cel care aprinde flama, cred. Principiile tale mă ajută.
Principiile tale mă ajută. În mare, am încercat să respect, la traducere, pers. a II-a, singular.
Voi descărca și Melle.

Acum trec la treabă, adică încerc să continui traducerea.

[ Modificat: 16 Martie 2010 02:29 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen, M. - 15 Iunie 2009 11:50 PM
Cattus Thraex - 15 Iunie 2009 10:56 PM

Pe forum nu are rost să discutăm relația mea cu IRIS, nu altceva! ... vezi că există pe google groups forumul diacritice,...cîteva luni nu am timp de localizare… Ca principii:
- folosirea pers. a II-a singular…
- româna nu suportă construcții impersonale, ...
....descarcă Mellel de pe redlers.com și vezi cum am tradus acolo…

Înseamnă că poți să îți dai seama de ce nu aș dori o colaborare cu IRIS.
O să mă informez în legătură cu la “google groups forumul diacritice”.
Din câte te știu eu pe tine, de pe forum, nu cred că vei avea timp prea de curând. Ai obiceiul să amâni mult prea mult. Nu e o jignire.
De ce am impresia că lumea se c-am i-a de tine, și ajungi să vă certați? Și între noi au fost momente aprinse în trecut. Doar e o discuiție pe teme de Mac sau ceva de genul, nu despre mama.
ADEVĂRUL e cel care aprinde flama, cred. Principiile tale mă ajută.
Principiile tale mă ajută. În mare, am încercat să respect, la traducere, pers. a II-a, singular.
Voi descărca și Melle.

Acum trec la treabă, adică încerc să continui traducerea.

Nu e nicio jignire, dar nu pricep treaba cu amînatul… Ce amîn?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 16 Iunie 2009 12:53 AM

Nu e nicio jignire, dar nu pricep treaba cu amînatul… Ce amîn?

Păi în foarte multe posturi de ale tale pe care eu le-am citit, afirm-ai “nu am timp acum, peste câteva luni” am dedus că e ceva specific ție.
Chiar dacă acele “câteva luni” se transformau în “pentru totdeauna” sau ” în câteva zile”. Ideea este că e specific ție, pe acest forum să spui ““nu am timp acum, peste câteva luni”. E un fel de formalitate, diplomație aș putea spune, poate. Dar nu asta contează acum. Ci faptul că trebuie să ne ținem de treabă indiferent cât timp ar lua această traducere.

[ Modificat: 16 Martie 2010 02:32 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eugen: ia pachetul pentru limba greacă făcut de niște băieți inimoși din Grecia, ia Pacifist și uită-te în PKG ce fișiere au modificat ei acolo. O să găsești probabil și meniul Apple și tot ce mai trebuie. Bonus: iLife 08.

Semnătură 

⌘-N

1 din 20
1