Eugen M. - 25 Noiembrie 2009 02:45 AM
Precizări
2. Și pentru a răspunde oficial de ce nu m-am apucat de traducerea Snow Leopard. Vă anunț că fișierele .nib ale tuturor aplicaților nu se mai pot deschide cu Interface Builder.app din Xcode. Aceasta se datorează faptului ca Apple s-a gândit să anuleze ‘cheia de acces’ la aceste fișiere, care ocupa aproape 30% din mărimea acelui fișier. De aceea Snow Leopard s-a micșorat considerabil. Acum caut o altă posibilă manipulare pentru aceste fișiere de nemanipulat în acet moment de către un end-user. Dacă aveți idei pe tema asta, trăzniți aici cu ele.
Am găsit soluții….
Spre exemplu > Network Diagnostics (plugins)
1. Există fișiere .nib (arbore) care au integrate alte trei. nib-uri (rădăcina)
există oricare exemplu.nib înainte de Snow Leopard conține trei fișiere [color=brown]classes.nib, info.nib și keyedobjects.nib
keyedobjects.nib este cel care trebuie manipulat spre traducere, aceasta se face cu Property List Editor.app.
Nu vreți să știți câtă bătaie de cap este cu un astfel de fișier. Durat unei astfel de traduceri, se multimplică de 10 ori în timp (aici dacă ai omis ceva, adio tot fișierul. mai exact e foarte greu să ști unde, ce și cum să modifici. Eu am prins deja schema, dar totuși, e de o plictiseală de neimaginat, ai nevoie d 10 litri de suc de portocale lângă tine, ca să termini un fișier de tradus.)
iTunes 9.0
2. Există fișiere .nib (arbore) care au integrate doar un singur fișier .xib (tulpina, după cum am spus în postul de sus, rădăcina, cheia de acces lipsește.)
există oricare exemplu.nib cu apariția Snow Leopard conține un singur fișier objects.xib
acest objects.xib e manipulabil cu TextEdit.app, care devine și mai greu de modificat, dacă ai confundat pe măsa’ cu tasu’ ai încurcat-o de-o belea mare, pe viață.
QuickTime 7.6
3. Există fișiere .nib (arbore) care au integrate alte trei. nib-uri (rădăcină simplă)
există : oricare exemplu.nib cu apariția Snow Leopard conține un singur fișier : keyedobjects.nib
keyedobjects.nib e manipulabil cu Property List Editor.app.
În concluzie. Doritorii unei traduceri pentru Snow Leopard pot să mă contacteze…