Părerea mea e că, la apariţia Leo Snow, avem toate uneltele pentru a ne apuca de lucru. Se face un pachet, un instaler şi se plasează produsul pe un ftp sau chiar aici, pe macuser. Si eventual la iris, noumax etc. Cei care vor pot instala, iar cei care nu, nu. Pina la urmă, Apple va trebui să deschidă un ochi. Apoi amîndoi, iar la ve4rsiunea .2 a sistemului, va include şi româna.
Vai de mama noastră şi de Academia lor!
Părerea mea e că, la apariţia Leo Snow, avem toate uneltele pentru a ne apuca de lucru. Se face un pachet, un instaler şi se plasează produsul pe un ftp sau chiar aici, pe macuser. Si eventual la iris, noumax etc. Cei care vor pot instala, iar cei care nu, nu. Pina la urmă, Apple va trebui să deschidă un ochi. Apoi amîndoi, iar la ve4rsiunea .2 a sistemului, va include şi româna.
Vai de mama noastră şi de Academia lor!
Da, corect. Cred că singurul detaliu care m-ar împiedica să pun umărul este anunțul, oficial (în acel interviu), că IRIS lucrează la localizare. Dacă și ei și noi facem același lucru, ar fi o dublare stupidă de efort, în loc să localizăm ceea ce ei nu ar fi localizat încă, de exemplu. După acel anunț, logic ar fi fost să avem deja primele aplicații localizate. De ce nu au apărut, iar enigmă...
Ce mă scoate din minţi la IRIS e că nu ştiu dacă au vreun filolog sau doi în echipă. Şi nici dacă echipa lor ştie româneşte bine, da’ bine de tot! Şi nu orice filologi, ci unii inspiraţi, cu invenţie şi haz.
(‘tu-i mama lui de edit) (na, ca si-a revenit si situl; hello Sergiu )
In interviul de aici, Savov spune ca poate vom localiza si iLife. Habar n-am, s-or fi apucat sau nu de asta, dar poate ca ar merita sa se inceapa localizarea “macuser” de aici. Sau sa asteptam Snow-ul, sa vedem ce si cum…
(‘tu-i mama lui de edit) (na, ca si-a revenit si situl; hello Sergiu )
In interviul de aici, Savov spune ca poate vom localiza si iLife. Habar n-am, s-or fi apucat sau nu de asta, dar poate ca ar merita sa se inceapa localizarea “macuser” de aici. Sau sa asteptam Snow-ul, sa vedem ce si cum…
Eu aș mirosi că lucrează la ceva, iar acest ceva nu poate fi decît SL.
Am furat de la tata apple idea, după cum poți să îți dai seama.
Doar nu crezi că sunt așa de creativ.
Ici colo mici detalii tehnice și gata treaba.
Că doar ne-or băga Inc. în seamă.
Am furat de la tata apple idea, după cum poți să îți dai seama.
Doar nu crezi că sunt așa de creativ.
Ici colo mici detalii tehnice și gata treaba.
Că doar ne-or băga Inc. în seamă.
Da, simpatic…
Eu aș zice, fiindcă ai ajuns la stadiul ăsta, să-ți arunci un ochi și la glosarul întocmit pînă acum, la http://i18n.ro/Glosar
Nu e cine știe ce, dar e mai mult decît nimic, măcar pt uniformizarea terminologiei. Am mai scris și eu pe acolo, mai scriu din cînd în cînd…
Și uite că, ușor-ușor (sau tiptilmănt, tiptilmănt) MAC OS X se românizează, nu făcut de sus, ci de jos, de la talpa țării. Eugen trebuie felicitat și încurajat să continue. Eu zic că după niscai feedback ar trebui o actualizare pt SL și verificată terminologia cu ce au lucrat copiii ăștia din lumea open source. Cel mai avansat este Ubuntu, ultima versiune are suport integral în română, deci e un generos izvor de inspirație.
Și uite că, ușor-ușor (sau tiptilmănt, tiptilmănt) MAC OS X se românizează, nu făcut de sus, ci de jos, de la talpa țării. Eugen trebuie felicitat și încurajat să continue. Eu zic că după niscai feedback ar trebui o actualizare pt SL și verificată terminologia cu ce au lucrat copiii ăștia din lumea open source. Cel mai avansat este Ubuntu, ultima versiune are suport integral în română, deci e un generos izvor de inspirație.
Păi numai de jos se încep lucrurile bune și durabile, nu? Că deja am peri albi cât timp îmi ia de tradus acest sistem. Sper să îl termin când voi fi la pensie, în ritmul ăsta.
Eu mă ocup intens de parte de sistem mai mult. Ar fi foarte frumos dacă ar mai fi cineva care ar dori să se ocupe de partea “Aplicații”. Adică Mail, Safari .. etc… Cineva s-a apucat de muncă din câte știu, a început parcă cu AdrdessBook altcineva cu Safari, sper să fi continuat de la ultimul contact cu mine, în ce stadiu se află alea ? Doritori ? Să mă contacteze. Le explic ce și cum. Cum am făcut până acum cu cei care m-au contactat. Că singur mă apucă anul lui Christos…. Feedback prea puțin până acum, din partea celor care au instalat până acum. Chiar mi-ar fi de ajutor. Nu dispun de UNBUNT sau chesti de Linux, nu mă pricep la ele. Se poate vizualiza acest Unbunt și fără a fi instalat? Că tare nu aș vrea să instalez altceva pe Mac. Dar o inițiere nu mi-ar strica de la cineva în cunoștință de cauză prin intermediul iChat sau ceva de genul.
Am omis ceva…?
[ Modificat: 16 Martie 2010 03:15 PM de Eugen M. ]