Ai deja cîteva sugestii. Eu nu am folosit niciodată FontExplorer (om de la țară, țăran…), numai FontBook (de vreme ce producătorul l-a pus acolo, l-o fi pus eu cu un scop, nu?). Nu mă pot substitui altora, dar pot spune cum fac eu sau cum aș face în situația ta. Nu mi-e clar, de fapt, unde-i baiul: 1. ai șters prea multe fonturi și le vrei înapoi? 2. nu ai șters dar ai pus prea multe, inclusiv diverse generații de fonturi MS și ai dubluri ori chiar tripluri? 3. combinație de primele două, ai și șters dar și și prea multe de care nu ai nevoie?
În esență, ca să acopăr toate necazurile, mi-am salvat tot setul de fonturi (la nivelul userului nu e niciun font pus acolo default, doar tu poți pune acolo), să le am în caz de avarie (nu a fost cazul niciodată). Apoi, nu am fonturi la nivelul userului, acolo e gol. Dacă cumva, din neatenție (acolo le pune Fontbook default) am acolo, le mut în /Library/Fonts. Șterg dublurile puse de MS și păstrez doar fonturile care au ș/ț (comma, am descris de atîtea ori cum fac asta în Font Book, pe funcția Preview/custom, adică fluturaș-3), mai șterg multe fonturi care nu au ș/ț/ă (nu-s foarte multe, dar, de vreme ce nu le folosesc niciodată și nici sistemul nu are nevoie de ele, de ce să ocupe loc). Instalez ce am nevoie (fonturi lingvistice, care acoperă domenii largi Unicode, Gentium, Titus…). La final, curăț font cache cu MainMenu și dau restart. Am, în final, un sistem curat, cu font cache refăcut proaspăt.
Nu știu dacă asta vrei.