2 din 2
2
Putin Ajutor la Fonturi ?!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

Bun, deci concluzionând, știe, la deschiderea unui document, să folosească (aka să activeze) fontul folosit de acel document.
La închiderea documentului, fontul respectiv va fi “anulat” (aka dezactivat).
Asta mă ajută pe mine să am sistemul “Font-free”, că altfel ar fi plin de sutele/miile de fonturi care ar fi activate. Dar Tudor zice că-i ok, poa’ să fie încă 1.000.
Însă, parcă și Leopard face auto-activarea asta. Știu că am deschis un document cu un font pe care-l aveam doar pe un Hard Extern. Și m-a-ntrebat dacă-i dau voie să afișeze textul folosit typeface-ul ăla.

Ținând cont că nu am mii de fonturi (o mie or fi, nu am făcut recensământ), posibil să zic “pas” la aplicația asta.
O să RTFM before Try&buy;, primele pagini par captivante, l-am descărcat acum. Sau o să folosesc versiunea gratuită 1.2.3.

Offtopic, am găsit și-o pagină “obsolete”  raspberry pe saitul apple: http://www.apple.com/sg/macosx/features/fontbook/

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

lucrează cu ce vrei tu - atunci cănd vei avea nevoie de auto activarea fonturilor, vei ști ce să folosești
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
akbar - 20 Iunie 2009 05:40 AM

Însă, parcă și Leopard face auto-activarea asta. Știu că am deschis un document cu un font pe care-l aveam doar pe un Hard Extern. Și m-a-ntrebat dacă-i dau voie să afișeze textul folosit typeface-ul ăla.

Font Book știe să facă autoactivare, merge cu aproape toate aplicațiile, și o face ajutându-se de Spotlight, care-i găsește automat toate fonturile de pe hard discurile indexate. Problema sa este că moare dacă-i dai să încarce în baza sa de date foarte multe fonturi. Am auzit că în Snow Leopard este mult mai sprinten.

Fontexplorer nu are probleme dintr-astea, dar autoactivarea merge cam aiurea în unele cazuri (cu Photoshop, mai ales).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

Există vreo versiune “free” pt. fontul akkurat?
Am un document word (.dot) în font akkurat și trebuie să-i fac un logo făcut in CorelDraw dar pe mac nu am fontul akkurat instalat. E posibil să extrag cumva fontul din Word 2008?
P.S. Fonturile “Chinese”, “Korean” și “Japanese” pot fi șterse sau mai bine dezafectate (disable în FontBook)?

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

salveaza word-ul ca pdf, și-l deschizi cu illustrator sau cu photoshop

debifează fonturiel pe care nu le vrei => cel de care are nevoie sistemul, rămân
wink

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

și dacă n-am photoshop/illustrator?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Persoana care vrea sigla e pe Windows, şi are CorelDraw instalat? O poţi îndruma destul de uşor cum să creeze un document nou .cdr, să scrie numele firmei cu fontu’ ăla, să dea Convert to Curves, să-l salveze ca .svg sau mai ştiu eu ce, şi să ţi-l trimită.

Dacă n-are Corelu’, e mai greu: îi spui să-şi instaleze Inkscape şi ultima versiune de GTK+ (ambele-s gratuite), şi tot aşa: să scrie numele firmei cu fontu’ ăla, să convertească scrisul în linii curbe din meniul Path > Object to path, apoi să salveze fişierul în format .svg sau .pdf.

(N-ai Illustratoru’? Bagi şi tu Inkscape.)

2 din 2
2