Audio HDMI
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.06.09

Salut!
Am conectat un MacBook la un LCD Tv prin cablu MiniDVI - HDMI.
Ar trebui sa am sunet la TV? Pentru ca sunetul e doar la MacBook…
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

MiniDVI este doar iesire video
Daca vrei sa ai si sunet in TV iti mai trebuie un cablu de la iesirea audio a macbook-ului la intrarea audio de la TV
Sau daca ai sistem audio atunci il legi la iesirea audio de la macbook

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eu imi aduc aminte că la Cora în raionul de cabluri am văzut un ștuț de adaptare de ăsta care avea și o mufă jack de băgat sunetul pe acolo. Da nu sunt 100% sigur dacă ștuțul era cu HDMI sau EuroScart. După ce am googluit un pic înclin să cred că era cu Scart.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.06.09

Ok! Multumesc.
Am crezut ca TV-ul primeste si semnal audio asa…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mufa de DVI/MiniDVI nu știe de audio.
Pe mac-urile noi cu DisplayPort se transmite și audio-ul prin cablul de Display Port (dacă ai un adaptor MiniDisplayPort la HDMI)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08
psergiu - 30 Iunie 2009 09:56 PM

Pe mac-urile noi cu DisplayPort se transmite și audio-ul prin cablul de Display Port (dacă ai un adaptor MiniDisplayPort la HDMI)

Eu din cate stiu MiniDisplay Port la HDMI nu suporta si audio ci doar video.

De aceea si cand legi un Macbook cu MiniDisplay Port la un Apple Cinema Display care are boxe incorporate…. sunetul activ doar cand bagi USB-ul si nu e trimis prin MiniDisplay Port

“On the back of the display, you’ll find three self-powered USB ports. You enable them — along with the built-in iSight camera, microphone, and speakers — the moment you plug the USB connector into your new Mini DisplayPort-enabled Mac…”

In descrierea adaptoarelor - Minidisplay Port to HDMI (vandute de alte firme nu de Apple pentru ca Apple nu produce asa ceva) citeam ca sunt doar pentru video nu si audio

[ Modificat: 30 Iunie 2009 10:31 PM de marulluiadam ]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Mamaia, Constanta, Romania
Macuser din: 21.12.08
marulluiadam - 30 Iunie 2009 10:27 PM
psergiu - 30 Iunie 2009 09:56 PM

Eu din cate stiu MiniDisplay Port la HDMI nu suporta si audio ci doar video.

De aceea si cand legi un Macbook cu MiniDisplay Port la un Apple Cinema Display care are boxe incorporate…. sunetul activ doar cand bagi USB-ul si nu e trimis prin MiniDisplay Port

“On the back of the display, you’ll find three self-powered USB ports. You enable them — along with the built-in iSight camera, microphone, and speakers — the moment you plug the USB connector into your new Mini DisplayPort-enabled Mac…”

In descrierea adaptoarelor - Minidisplay Port to HDMI (vandute de alte firme nu de Apple pentru ca Apple nu produce asa ceva) citeam ca sunt doar pentru video nu si audio

Da corect, MiniDisplayPort la HDMI doar video, eu scot audio printr-un reciver. Dar in viitorul apropiat o sa fie si audio ca doar suntem intr-o continua evoluare nu? smile

Semnătură 

The hmsters have gone mad! Mad I tell you!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

marulluiadam: protocolul & portul suportă și audio AFAIK.
Rugăm pe cineva cu un LCD de ăsta nou de 24” să ne zică ce apare în system profiler la USB când îl conectează - apare și o placă de sunet nouă pe USB sau doar microfonul+isight-ul.

Semnătură