Am calculatoarele din semnatura.
Ieri vad un film pe mb, azi vreau sa i-l arat sotiei pe mini. Subtirarea nu mai merge pe mini. Ma enervez, dau jos vlc, il pun la loc, nimic. Sintaxa e buna, atat subtitrarea cat si filmul sunt in acelasi folder (adus pe stick), naiba sa le ia…
Dau un attach cu setarile de la mini. Cu setarile de la mb nu pot sa va arat nimic, ca e la tara.
Am testat ci cu alte filme, La unele merge, la altele nu. Din cate imi dau seama, fara nici o noima. E vorba si de srt si de sub. Vlc e updatat la zi, la fel ca si sistemul meu.
Mai rau, filme pe car ele-am vazut acum cateva saptamani, cu subtitrarea OK, acum nu mai merg. Si CHIAR ca nu s-a jucat nimeni pe la setari.
Am testat ci cu alte filme, La unele merge, la altele nu. Din cate imi dau seama, fara nici o noima. E vorba si de srt si de sub. Vlc e updatat la zi, la fel ca si sistemul meu.
Mai rau, filme pe car ele-am vazut acum cateva saptamani, cu subtitrarea OK, acum nu mai merg. Si CHIAR ca nu s-a jucat nimeni pe la setari.
Dacă pricep bine, vrei să spui că se văd simboluri aiurea în loc de șță. Dacă asta vrei să spui, vezi ce spune iaru.
Nu! Ceea ce vroiam sa spun e ca subtitrarea nu se vede DELOC.
Inițial, în VLC fișierul de subtitrare trebuia ales totdeauna manual, indiferent dacă avea ori nu avea nume identic fișierului filmului. Ulterior, VLC s-a perfecționat și, de regulă, îl vede automat. Dacă nu îl vede, înseamnă că trebuie ales manual. Logic, ar trebui să-l vadă automat, posibil ca fișierul de titrare să aibă numele diferit.
După ce alegi un fișier bifând „încarcă fișier de subtitluri”, verifică și codarea, dacă e cum zice iaru, dacă, după ce apare primul text la subtitrare, vezi că apar simboluri în loc de șță, pui altă codare.
P.S. Văd că traducătorul nu a știu cum să echivaleze „treat as a pipe rather than a file”!
Bănuiam.
FAT32 are probleme cu numele fișierelor - litere mari/mici alea-alea - VLC se uită ca numele subtitrării să fie EXACT ca cel al filmului.
Ia încearcă o șmecherie: Mută filmul + subtitrarea pe o partiție HFS+ și apoi mută-le la loc pe discul FAT32 într-un director nou. Merge acuma subtitrarea ?
Bănuiam.
FAT32 are probleme cu numele fișierelor - litere mari/mici alea-alea - VLC se uită ca numele subtitrării să fie EXACT ca cel al filmului.
Ia încearcă o șmecherie: Mută filmul + subtitrarea pe o partiție HFS+ și apoi mută-le la loc pe discul FAT32 într-un director nou. Merge acuma subtitrarea ?
Asa am facut, cum zici tu. E ok si totul merge struna.
Mda, nu strica ce zici tu, dar e de 500 de GB, e aproape plin si nu am unde pune toate informatiile din el pana il formatez. Nu-i bai, ”mere si asa”. Cand vreau sa vad un film cu o subtitrare buclucasa, il trag in mac si gata.
E bine ca m-am edificat ce si cum.
Mersi.