iDVD gindeste singur?! Ce e de facut?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.05.08

Buna ziua.
Am una bucata filmare pe care am exportat-o in mai multe fragmente cu extensia .mov . La toate s-au folosit aceleasi setari la export. Acestea le-am importat in iDVD sub forma de capitole; problema este ca din 5 capitole, unul este trecut in format 16:9 iar celelalte ramin in formatul 4:3 (asa cum este setat proiectul). Daca dau preview imi activeaza widescreen preview. La fel se intimpla si daca fac DVD-ul.
Mentionez ca proiectul a fost setat de la inceput 4:3.
De ce oare?
Daca s-a mai confruntat cineva cu aceastaproblema sau daca stie cum poate fi rezolvata ( ce anmume fac eu gresit), il rog sa ma ajute.
Va multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu a patit nimeni pina acum asa ceva?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

se pare ca nu
incearca sa stergi fila plist a programului si sa vezi daca mai face asa

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
dacuBurebista - 13 Iulie 2009 02:35 PM

se pare ca nu
incearca sa stergi fila plist a programului si sa vezi daca mai face asa

Pai… si unde gasesc fila asta? Am cautat prin preferinte, library, user dar nu am gasit. Te rog poti sa detaliezi?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cauta in user - libray
ceva de forma com.apple.idvd.plist
nu am macul la indemina acum sa te indrum mai repede…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

home/Library/Preferences

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu este. Nici spotlight nu raporteaza nimic. Cind va fi posibil, poate imi dai locatia exacta a fisierului.
Pina atunci mai caut.
Multumesc.

Am postat in acelasi timp cu Altero. Este cumva vorba de fisierul com.apple.iLife09.plist? pentru ca com.apple.iDVD.plist nu exista!

[ Modificat: 13 Iulie 2009 06:33 PM de cristianciulica ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ti-am zis mai sus.

Vezi ca dupa stergerea acelui fisier, trebuie sa-ti refaci setarile la iDVD.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Este cumva vorba de fisierul com.apple.iLife09.plist?
Pentru ca com.apple.iDVD.plist nu exista!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Deschide o fereastra de Finder; scrie in campul de Search com.apple.idvd…; da click pe semnul +; din drop-down-ul unde e Kind, alege System Files; din celalalt drop-down, alege Include; da click pe File Name.

Sau mergi in home/Library/Preferences si scrie acolo in campul de Search. Ar cam trebui sa fie; daca nu, cred ca trebuie sa reinstalezi iDVD.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu… nu este. Am sa reinstalez sa vad ce se intimpla. Sper sa se rezolve.

Va multumesc pentru sfaturi si pentru rabdare.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Reinstalezi DE POMANA! iDVD va merge EXACT ca inainte. Pentru ca preferinta ramine acolo! Deschide Users/Numele tau/Library/Preferences/ si scrie sus, in cimpul de cautare com.apple.idvd.plist. Apoi spune Finderului sa nu caute peste tot, ci numai in folderul Preferences. Asa ai o sansa!
Te-ai prins cum?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Iarule iti multumesc. S-a rezolvat. Desi am cautat pina m-am plictisit com.apple.idvd.plist, nu a fost de gasit. Am urmat si calea trasata de Altero di Dacu, dar nu am gasit nimic. Asta o fi aparut in momentul reinstalarii??!! Este posibil sa nu fi existat acel fisier inainte de reinstalare?
Am gasit o posibila rezolvare, desi nu cea mai indicata. Poate este un pas in a face lumina in ceea ce priveste aceasta problema; este posibil sa se mai loveasca si altcineva de ea.
Am observat ca indiferent in ce forma exportam iDVD vedea, intotdeauna aceiasi bucata video ca fiind 16:9.
Exasperat, am facut exportul lasind citeva secunde (video) inaintea clipului respectiv si ... surpriza… nu a mai facut asa ceva.
Este posibil sa interpreteze gresit timecodul ceva, desi nu vad nici o legatura. De ce a mers dupa ce am facut taietura inainte cu citeva secunde fata de cea initiala?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

iDVD cred ca este facut sa te omoare lent!!!
Am aplicat tot ce m-ati sfatuit, si parea ca merge. Azi s-a dus d…u tot. Aceiasi problema. Nu stiu ce sa mai fac.
Alte idei???