Buna,
Din nou eu, e ziua intrebarilor.
Cum as putea face sa vad diacriticile din fisierele de Word facute sub Windows, daca folosesc sistemul de operare MAC OS 9.2?
Si inca o intrebare: ce ar trebui sa instalez (in sistem, banuiesc) pentru a vedea in loc de liniute (atunci cand utilizez IE5.2, sub MAC OS 9.2), diacriticile?
Tudor, ar fi de fapt 2 topicuri diferite, scuze, dar m-am gandit ca si altii au aceeasi problema, si oricum sunt cumva legate.
Multumesc
P.S. Nici pe forum nu vad diacriticile, evident…
Cu IE 5.2 in Mac OS 9 eu nu am gasit absolut nici o metoda de a vedea diacriticele. Chiar daca fontul avea 100% toate diacriticele, in IE aparea litera si apoi langa ea semnul respectiv. Ceva de genul asta: aˆ.
Intr-adevar, in Netscape se vad diacriticile, dar sunt boldite; daca nu trebuie tiparit textul, ca sa arate “bine”, e OK.
Ramane marea problema a office-ului…
Buna,
Cum as putea face sa vad diacriticile din fisierele de Word facute sub Windows, daca folosesc sistemul de operare MAC OS 9.2
Eu le “manaresc” in felul urmator: selectare text > schimbat font in cel de mac cu diacritice. Implicit nici eu nu le vad pentru ca textul cu diacritice de pe PC este facut ori cu RomKB ori cu alta smecherie. La mine asa merge.
Buna,
Cum as putea face sa vad diacriticile din fisierele de Word facute sub Windows, daca folosesc sistemul de operare MAC OS 9.2
Eu le “manaresc” in felul urmator: selectare text > schimbat font in cel de mac cu diacritice. Implicit nici eu nu le vad pentru ca textul cu diacritice de pe PC este facut ori cu RomKB ori cu alta smecherie. La mine asa merge.
Eu am incercat in OS 9, preluand de pe Netscape un text cu diacritice, si mi-au iesit paranteze in loc de diacritice.
De fapt, stii cumva care sunt pt OS 9 fonturile cu diacritice?
A
Buna,
Cum as putea face sa vad diacriticile din fisierele de Word facute sub Windows, daca folosesc sistemul de operare MAC OS 9.2?
Si inca o intrebare: ce ar trebui sa instalez (in sistem, banuiesc) pentru a vedea in loc de liniute (atunci cand utilizez IE5.2, sub MAC OS 9.2), diacriticile?
Tudor, ar fi de fapt 2 topicuri diferite, scuze, dar m-am gandit ca si altii au aceeasi problema, si oricum sunt cumva legate.
Multumesc
P.S. Nici pe forum nu vad diacriticile, evident…
- nu ai cum (rapid și direct), citește cele scrie în documentația la Romanian Academic și ceea ce am pus recent.
- Apple a abandonat de mult timp dezvoltarea MAC OS 9.x, ca atare te vei chinui degeaba cu diacriticele pe sistemul 9 (sau mai vechi); ceva conversii se pot face, dar e complicat să-ți explic pe scurt, citește tot acolo…
Singura solutie e Word 5.1, la care liniutele se transforma in semne combinate si apoi pot fi transformate cu find si replace. Mai exista un utilitar, icword, dar, de cind am trecut pe OS X, am uitat de el. Transforma textul de Windows in Apple Works, iar din Apple works, daca aveai fonte mapate in româna, izbuteai sa obtii ceva!
Si - apropos - am inceput sa ma plictisesc de statutul de Newbie! Totusi, cred ca am dat destule raspunsuri bune pentru a dovedi ca stiu ceva mac! Tudooooooooooooooreeeeeeeeeeeeeee!
Si - apropos - am inceput sa ma plictisesc de statutul de Newbie! Totusi, cred ca am dat destule raspunsuri bune pentru a dovedi ca stiu ceva mac! Tudooooooooooooooreeeeeeeeeeeeeee!
. Ei, cred ca e un sistem automat, care pune patratele verzi si schimba statutul numai in functie de numarul de posturi. Adica e vorba de cantitate, nu calitate.
Singura solutie e Word 5.1, la care liniutele se transforma in semne combinate si apoi pot fi transformate cu find si replace. Mai exista un utilitar, icword, dar, de cind am trecut pe OS X, am uitat de el. Transforma textul de Windows in Apple Works, iar din Apple works, daca aveai fonte mapate in româna, izbuteai sa obtii ceva!
Ești, evident, sabotat sistematic cu acel calificativ infam. Poți proceda astfel: deschizi cît mai multe mesaje și dai răspunsuri de tipul
Salut, băieți
scrii asta de vreo 500 de ori și sari la Senior.
Buna,
Eu am incercat in OS 9, preluand de pe Netscape un text cu diacritice, si mi-au iesit paranteze in loc de diacritice.
De fapt, stii cumva care sunt pt OS 9 fonturile cu diacritice?
A
Sînt destule fonturi cu diacritice, vreo 12, dar nu asta e problema in 9, ci suportul Unicode, care e limitat si nu se ‘pupă’ cu tot setul unicode.