Lion va veni tradus 100% în ungurește și cu Voice-Over în ungurește.
În românește nu. Cu toate că ungurii sunt doar 10 milioane - jumate cât noi.
Părerea mea personală este că Apcom trage cât poate ca să NU vină Apple în România pentru a putea avea în continuare aceleași adaosuri comerciale nesimțite.
Din nou, părerea mea personală este că în loc să plângem că de ce nu vine Apple, ar trebui să ne străduim să scăpăm cumva de arabițoii de la Apcom.
Asta e Romania, romanii lucreaza impotriva romanilor. Lucrurile se fac pe dos. Bine ca vor avea ungurii cu cetatenie romana inca un motiv sa faca maghiaria aici.
Eu vad o cale prin care apcom sa isi pastreze afacerea si sa ia in continuare comisioanele mari. In loc sa vina produsele din egipt sau maroc de unde vin sa vina pe calea oficiala din vest, din o tara vecina, de exemplu Polonia. Astfel ar reduce mult din cheltuieli, plus ca eu presupun ca apple ofera reduceri si beneficii pentru canalele de distributie proprii.
Sunt perfect de acord cu parerea ta personala. Dar ce putem sa facem? Chiar daca TOTI macuserii ar cumpara din strainatate, tot ar fi prea putin.
Produsele deja vin din EU, pe calea oficială, din același loc din care vin și cele care se vând în Germania, Italia, Austria la prețurile acelea. Între țările EU nu există vamă. Chiar dacă ar fi importate direct din China, vama la produse IT este ZERO.
Portugalia are TVA 23% și totuși prețurile sunt la fel ca în restul EU.
Nici în Danemarca & Suedia - care au TVA de 25% prețurile nu sunt cu mult mai mari (3699 DKK=496 EUR, 4385 SKK=483 EUR vs. 479 EUR pe un iPad2).
Mai tare e că și din cele 8 semnături din RO, 5 sunt pentru limba maghiară.
Am semnat si eu, intamplarea face ca nu sunt in tara acum. Dar o sa semnez din nou cand ma intorc. Dar de ce este prima iTunes Store si nu Apple Store? Oricum, la cat de bine prinde muzica romaneasca (cea comerciala gen inna, edward maya si alexandra stan) in strainatate, cred ca vom avea iTunes in maxim 5 ani. Apropo, toti cei trei “artisti” meintionati apar pe Apple Store US , la fel ca si Silent Strike, Omul cu Sobolani, Suie Paparude, mai putin comert si mai multa muzica… Asta trebuie sa insemne ceva.
Am citit undeva ca Romana e a3a limba vorbita in Redmond. Nu or fi si romani care lucreaza la Apple sa ii mai traga de maneca? :D
Ah, pai tot pe forum auzisem ca Iris/apcom le aduce de unde am zis eu ca le aduce. Da, am comparat si eu preturi intre Romania si alte tari europene si sunt cam tot pacolo. Elvetia m-a cam dezamagit…
Lion va veni tradus 100% în ungurește și cu Voice-Over în ungurește.
În românește nu. Cu toate că ungurii sunt doar 10 milioane - jumate cât noi.
Google.ro poate fi accesat in maghiara si germana. Asteptam sa fie disponibil si pha tighaneascha mancati-as. Romanii sunt baieti de comitet si nu se supara. Ar fi si penibil sa se supere cand Ministerul Sanatatii si Ministerul Culturii sunt conduse de unguri. Urmeaza poate un presedinte ungur. dupa modelul francez, apoi oficializarea limbii maghiare…
Eu as vrea sa ne separam Transilvania de valahia si Moldova si sa traim ca principat autonom; prea ne suge vlaga Bucurestiul si imparte banii produsi de noi cum vor ei. Sunt roman ardelean si uite ca imi pare rau de ce au facut cei de la 1918…mare greseala; singurul lucru bun ca ne-au scos de sub unguri, insa era bine sa ramanem independenti, ca o mica Elvetie, doar ca cu romani transilvaneni, sasi, unguri, secui, etc.
Nu-i corect ! Voi vă deschideți Apple Store Cluj și noi rămânem cu moldovenii. Vrem și noi să fim ardeleni !
Acum înapoi on-topic - Apple nici nu vede mare activitate din partea românilor în ceea ce privește Apple.
- Aplicații traduse în românește - Cattus/Sorin Paliga este cam singurul care s-a oferit și a ajutat pe câțiva programatori ale unor soft-uri de mac cu o traducere în românește. Văd cum din păcate românași de ai noștrii fac aplicații pentru iPhone/iPad doar în limba engleză.
- Podcast-uri. A căutat cineva pe iTunes podcast-uri în limba română ? Două posturi de radio care pun ce a fost în emisie, trei proiecte abandonate și unul cu manele + înjurături. Nici un video podcast.
- Câți dintre voi la instalarea OS X alegeți ca țara “România”, vă puneți adresa din România și după aia trimiteți informațiile la Apple ?
Așa că din punctul de vedere al vizibilitații externe de la Cupertino, Românii sunt cei mai mari adoratori ai lui Microsoft și toți avem mici temple în casă unde sacrificăm animale în fața pozei lui Ballmer.
Eu as vrea sa ne separam Transilvania de valahia si Moldova si sa traim ca principat autonom; prea ne suge vlaga Bucurestiul si imparte banii produsi de noi cum vor ei. Sunt roman ardelean si uite ca imi pare rau de ce au facut cei de la 1918…mare greseala; singurul lucru bun ca ne-au scos de sub unguri, insa era bine sa ramanem independenti, ca o mica Elvetie, doar ca cu romani transilvaneni, sasi, unguri, secui, etc.
eu as vrea sa-ti dai una peste gura..
ca se intorc in mormant “cei de la 1918” care au murit ca TU sa nu te numesti serb saui iobag , pe plantatiile habsburge.
asta e “mostenirea” romaneasca de atatia ani.
Nici in gluma sa nu ne batem joc de sangele varsat de stramosii nostrii pentru pentru glia romaneasca.
Daca tara merge prost, nu e datorita “bucuresti-ului” ci datorita tuturor romanilor ca nu suntem in stare sa fim uniti si sa ne facem dreptate.
De 22 de ani suntem furati, mintiti si injositi de cei pe care “i-am ales”.
Cand nu o sa uitam ca nu doar cei care sunt acum ne-au adus in sapa de lemn ci si cei care vor sa vina IAR, si vom taxa orice nedreptate, atunci “vom fi iarasi ce am fost”.
As putea sa spun si eu ca VOI din ardeal sunteti de vina cu “piticu’ boc ardenesc”.
Sa amintim cati “baroni” sunt pe fiecare zona?
Sau ca multe zone din tara sunt PARASITE de tineret plecat afara la munca, si doar cateva orase, printre care si “Bucuresti”, sustin pensiile celor ramasi ?
Nici in gluma sa nu mai iei in ras numele de ROMANIA si ROMAN.
Daca te consideri “ARDELEAN” si nu cetatean ROMAN, poti pleca UNDE VREI TU, dar nu te gandi la un alt TINUT ARDELENESC, ca explodeaza mamaliga, exact cand nu va asteptati.
Imi cer scuze pentru “polemica” lunga si off-topicul asta, dar uite asa a tacut romanul si a ramas fara Bucovina , fara Basarabia, fara drepturi egale in tara sa…
Cand aud de “Asociatia pentru drepturile minoritatilor” ma intreb, oare cand si romanul va avea o asociatie pentru drepturile sale?
In tara mea am ajuns sa cedez locul unui minoritar, ca altfel sunt considerat “rasist”, ca fac “discriminare”.
Se intorc in morminte ostasii cazuti in lupte ca tu sa scrii aici “leopard” si ” independent” si nu “leopárd / független ; леопард /независим ; leopar / bağımsız ; pardus / nezávislé ;
Daca imi iau ban, am s-o iau ca discriminare ca sunt roman patriot (si ma mandresc cu asta)
Nu-i corect ! Voi vă deschideți Apple Store Cluj și noi rămânem cu moldovenii. Vrem și noi să fim ardeleni !
- Câți dintre voi la instalarea OS X alegeți ca țara “România”, vă puneți adresa din România și după aia trimiteți informațiile la Apple ?
Eu, Sergiu, eu pun (şi le pun ÎNTOTDEAUNA celor pe care îi ajut România ca ţară de baştină).
Și eu le pun, chiar și pe windoze, iar după aia sunt chemat să schimb setările în engleză că nu merge nu știu ce sau nu se descurcă nu știu care
În altă ordine de idei, ar trebui și noi, moldovenii, să ne apucăm de învățat ungurește?...
Lion va avea VoiceOver in romana. De fapt, e vocea Simona de pe iOS, care e foarte Ok.
Offtopic:
@pH: e firesc sa existe discrepante intre tari, din motive de venit per capita, profil al consumatorului, stabilitate economica si legislativa, logistica, regim al taxelor, etc, etc, etc. Romania este (impreuna cu Bulgaria, e drept), la periferia lumii civilizate, pe cvasi-orice parametru care conteaza cu adevarat (adicatelea cam la orice in afara consumului de prune, olimpici la matematica si a copiilor maltratati ca sa devina gimnasti de geniu). Nu iti recomand sa intri intr-o polemica cu mine asupra validitatii acestei afirmatii, dar, daca simti impulsul coplesitor, da-mi de stire. In rest, consider ca ar trebui sa:
1. Multumim lui dumnezeu / altui prieten imaginar pe care il avem pentru faptul ca FACEM PARTE TOTUSI DIN LUMEA CIVIZATA, puteam fi usor Ucraina sau Belarus la ora actuala.
2. Sa ne redirectionam energiile pe care le folosim ca sa explicam cate chestii n-avem noi si pe care le meritam (!) inspre activitati care sa contribuie la transformarea acestui popor si a acestei tari in experiente mai paletabile.
Lion va avea VoiceOver in romana. De fapt, e vocea Simona de pe iOS, care e foarte Ok.
Offtopic:
@pH: e firesc sa existe discrepante intre tari, din motive de venit per capita, profil al consumatorului, stabilitate economica si legislativa, logistica, regim al taxelor, etc, etc, etc. Romania este (impreuna cu Bulgaria, e drept), la periferia lumii civilizate, pe cvasi-orice parametru care conteaza cu adevarat (adicatelea cam la orice in afara consumului de prune, olimpici la matematica si a copiilor maltratati ca sa devina gimnasti de geniu). Nu iti recomand sa intri intr-o polemica cu mine asupra validitatii acestei afirmatii, dar, daca simti impulsul coplesitor, da-mi de stire. In rest, consider ca ar trebui sa:
1. Multumim lui dumnezeu / altui prieten imaginar pe care il avem pentru faptul ca FACEM PARTE TOTUSI DIN LUMEA CIVIZATA, puteam fi usor Ucraina sau Belarus la ora actuala.
2. Sa ne redirectionam energiile pe care le folosim ca sa explicam cate chestii n-avem noi si pe care le meritam (!) inspre activitati care sa contribuie la transformarea acestui popor si a acestei tari in experiente mai paletabile.
OFFTOPIC
Nu intru in polemica pentru ca sunt in mare parte de acord cu tine. Trebuie sa adaug ca Romania are si ar putea sa aiba mult mai mult decat cele 3 lucruri pe care le pomenesti tu (consum de prune-e o aluzie la tuica nu?, matematica si gimnastica) Pana si din prune am putea face ceva util: Cum Franta e renumita pt vinuri, Rusia pt vodka si Germania pt bere, ar putea fi si Romania pentru tuica…. Ceea ce ma intristeaza este cand vad cetateni (indiferent de etnie) care nu gandesc romaneste si nu vor binele tarii, cand vad cum puterea actioneaza contra interesului national si distruge sau vinde tot, cand vad cum restu’ pulimii, desi le e rau, sunt resemnati, sau mai grav multumiti, reactii tampite de genu: “bine le face ma la politisti!/medici/profesori sau orice categorie…” La alegeri vor vota din nou pentru o galeata cu resturi… Iar eu mi-am pierdut increderea in orice partid/sef de partid si votez practic la bungheala pt ca toti mi se par la fel. Ma mai doare imprimutul de la FMI pe care il vom plati noi toti ca sa le fie lor bine. Sau poate nu il vom putea plati si le vom da ultimele resurse pe care le mai avem. Tinerii pleaca din tara, si bine fac intr-un fel. De ce sa plateasca ei pentru greselile altora? Eu sunt optimist de fel dar cand incep sa ma gandesc la lucrurile de mai sus ma ia groaza si nu vad cum o mai scoatem la capat.
Sa ii multumim lui Dumnezeu zic pentru tot ce ne-a dat dar nu e cazul sa ne multumim cu atat. Conform proverbului Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista.
Sa ne redirectionam energiile zic. Dar pana nu se trezeste poporul e degeaba.
Ontopic: Pana la urma o reprezenatanta Apple e ultimul lucru care ne-ar trebui. Mai bine deschidem noi o micro firma de import export care sa aduca macurile )