Eu nu pricep de ce lumea vede așa importantă deschiderea unui magazin Apple. Ăla chiar e ultimul lucru care ar trebui făcut. Ce importanță are dacă este sau nu magazin Apple? Da nici în Europa nu prea sunt magazine oficiale Apple, în Portugalia, Irlanda, Olanda nu sunt magazine oficiale Apple. Și ce? Zici că ar fi ceva templu, toată lumea în România vrea Apple Store.
În fiecare țară din vest, este câte un magazin online Apple, prețurile sunt unice, în toată zona Euro, ce importanță are că te duci într-un magazin oficial Apple sau că îl iei de pe internet.
Cât despre localizare, ea există, e făcută la comanda Apple, dar se pare că nu a fost cea mai reușită - cred că e și motivul pentru care nu a fost încă introdusă oficial în OS X Lion. Probabil se corectează de zor. Dar va fi în curând. Localizarea zisă Apcom (care numai că e publicată pe site-ul Apcom, altfel nu are nicio legătură cu ei) face parte dintr-un proiect est-european al Apple de localizare. Exact în ziua în care a fost lansată localizarea în română, au apărut și localizările în cehă, maghiară și slovacă. Eu intuiesc că s-au publicat tocmai pentru a primi feedback. Maghiara și ceha au fost incluse, dar urmează curând și româna și slovaca. Localizarea în română de pe apcom.ro este realizată de o firmă care se ocupă de localizările Apple din toată Europa, exact aceeași firmă care a realizat și localizarea pentru cehi și maghiari.
Așa că localizarea va veni, nu fiți așa pesimiști. Și 800 de oameni (800 de Macuri) justifică o localizare. Costurile de localizare nu sunt așa de mari cum tot au trâmbițat ăștia de la Microsoft ani de zile. Plus că 800 de semnatari nu înseamnă că numai 800 de oameni vor Mac în română: numărul lor e mult mai mare. Imaginați-vă că se localizează în română și produse de nișă ca Photoshop și tot se rentează. Plus uitați-vă că și petiția aceea din Cehia a fost semnată doar de 2000 de persoane, nu mai mulți.