9 din 9
9
We want Apple Romania!
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 03.07.09

Eu nu pricep de ce lumea vede așa importantă deschiderea unui magazin Apple. Ăla chiar e ultimul lucru care ar trebui făcut. Ce importanță are dacă este sau nu magazin Apple? Da nici în Europa nu prea sunt magazine oficiale Apple, în Portugalia, Irlanda, Olanda nu sunt magazine oficiale Apple. Și ce? Zici că ar fi ceva templu, toată lumea în România vrea Apple Store.

În fiecare țară din vest, este câte un magazin online Apple, prețurile sunt unice, în toată zona Euro, ce importanță are că te duci într-un magazin oficial Apple sau că îl iei de pe internet.

Cât despre localizare, ea există, e făcută la comanda Apple, dar se pare că nu a fost cea mai reușită - cred că e și motivul pentru care nu a fost încă introdusă oficial în OS X Lion. Probabil se corectează de zor. Dar va fi în curând. Localizarea zisă Apcom (care numai că e publicată pe site-ul Apcom, altfel nu are nicio legătură cu ei) face parte dintr-un proiect est-european al Apple de localizare. Exact în ziua în care a fost lansată localizarea în română, au apărut și localizările în cehă, maghiară și slovacă. Eu intuiesc că s-au publicat tocmai pentru a primi feedback. Maghiara și ceha au fost incluse, dar urmează curând și româna și slovaca. Localizarea în română de pe apcom.ro este realizată de o firmă care se ocupă de localizările Apple din toată Europa, exact aceeași firmă care a realizat și localizarea pentru cehi și maghiari.

Așa că localizarea va veni, nu fiți așa pesimiști. Și 800 de oameni (800 de Macuri) justifică o localizare. Costurile de localizare nu sunt așa de mari cum tot au trâmbițat ăștia de la Microsoft ani de zile. Plus că 800 de semnatari nu înseamnă că numai 800 de oameni vor Mac în română: numărul lor e mult mai mare. Imaginați-vă că se localizează în română și produse de nișă ca Photoshop și tot se rentează. Plus uitați-vă că și petiția aceea din Cehia a fost semnată doar de 2000 de persoane, nu mai mulți.

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRank
Jr. Member

Apropo, faptul că Apcom există nu are legătură cu localizarea. În Cehia și Ungaria tot Apcom se ocupă de distribuția produselor Apple. Nu trebuie reprezentață Apple pentru ca să apară localizarea oficială.

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Linden Tree Lake (Lacul Tei)
Macuser din: 11.05.06

Eu speram ca vom avea preturi mai bune dar state vestice precum Franta au preturi apropiate de noi. Eu nu inteleg urmatoarea magarie. Orice produs de la mausi logitech, trecand prin console, macuri si pc-uri costa in state X dolari iar in europa costa in cel mai bun caz tot X euro dar de multe ori costa Y euro cu y mai mare ca x. Cu o mica exceptie la unele Laptopurile ASUS (u36 si n53 de ex) si (cred) Camerele foto SLR care nu stiu prin ce minune au cam acelasi pret si in state si in Europa/Romania. Dar un BMW spre exemplu costa in Europa/Romania 30.000 de EURO iar in sua 25 sau hai 28 de mii de DOLARI. Si ai dracu americani se mai si plang uneori pe forumuri ca nu stiu ce [cenzurat] e scump ca nu merita ca nu stiu ce, de imi vine sa vomit. Inainte vina era data pe taxele de la vama. Acum, cu tot cu ZONA EURO, si cu SHENGHEN magaria continua. Exista vreo explicatie? Stiu ca RO nu e in Shneghen dar ma refer in acel caz la statele europene care sunt.

Semnătură 

The MotherShip will land in 2015.

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRank
Jr. Member

Ah, si o masina americana de ex un corvette costa la ei 30 de mii de dolari la noi 50 de mii de euro. De ex un hummer costa la ei 50 de mii de dolari la noi 80 de mii de euro. Etc etc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.06.08

Uiti de TVA-ul care se aplica in Europa smile Si de taxele de import (pentru chestiile produse acolo).

Semnătură 

MacBook Air 2.13 Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 256 GB SSD
Iphone 4 16GB
Iphone 2G 8GB
Ipod Classic 5G

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRank
Jr. Member

1) Si daca scazi TVA tot nu iese. Exemplu. Macbook sua 999 dolari, aproximativ 3000 ron. Romania. FARA TVA 3268. Asta tinand cont ca Romania are cel mai mare TVA din EU - mi se pare ca mai e un stat care are 25%. Si in plus, Laptop-urile Asus de care am pomenit sunt cumva scutite de TVA? Primul MBA 11 inchi este (nu stiu din ce motiv) cu 300 ron mai scump. Am ales cel mai ieftin portabil, la produsele mai scumpe e mai mare diferenta. Bun o sa spuneti ca e comisionul Apcom.  In franta Macbook este aproape 1000 de euro scazi tva Francez care e 19,5 si tot nu iese.
2) Ce chestii sunt produse acolo? In afara de masini, sua nu produce computere,camere, electronice, haine, nema. Toare sunt facute in China/Japonia/Coreea etc. Nici macar Nike nu produce in SUA.
3) De ce nu se aplica si viceversa taxe de import pentru SUA pentru produsele care CHIAR sunt facute aici. Autoturisme de exemplu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRank
Jr. Member

Nu e vorba neapărat de TVA, până la urmă și americanii importă tot din China, nu le produc la ei. Transportul justifică un preț puțin mai mare, totuși China e aproape de SUA, și departe de Europa. Dar nu așa de mare. Nu știu exact de ce insistă cu prețurile astea mari. Probabil totuși din cauză că Europa e mai bogată ca SUA și probabil pentru că salariile ce trebuie să le plătească aici sunt mai mari ca în SUA.

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRank
Jr. Member

(în China presupun că există TVA)

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRank
Jr. Member

Europa mai bogata decat SUA? Salarii mai mari? Ma cam indoiesc… Nu sunt un expert dar pot sa fac o glumita. Cred ca datoria SUA catre China e mai mare decat PIB-ul adunat al tuturor statelor europene. Este china mai aproape ca SUA dar marfa pleaca spre sua pe avion sau pe vas, in europa ar putea sa vina inclusiv pe cale terestra. Nu stiu daca e mai ieftin, dar presupun ca da. UE a avut o idee buna cu incarcatorul unic. Poate regularizeaza si chestia asta si tarifele la telefonie mobila. Nu se mai justifica in prezent cand sun in Uniune sa platesc de n ori mai mult decat tariful local. Ar trebui sa coste la fel sau hai, un pic mai scump.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.04.11

Sua, china, transport, nu conteaza. Profitul justifica prezenta unei afaceri ( un magazin apple in cazul nostru) iar taxele sunt un element esential.  Citeam undeva ca fiecare magazin apple din lume a generat in medie, vanzari de 9 milioane de dolari. Under vinzi tu de 9 milioane/ an in romania ?

Ca cumparator, ar fi avantajos sa am un magazin in buricu capitalei + livrare in toata tara. Preturile ar fi mai mici fiindca :

2 scenarii :

Apcom : Produs finit in china + transport la distributor +profit distribuitor+ transport la magazin + profit magazin + cheltuieli magazin + tva 24%

apple in romania : produs finit in china + transport la sediu mama + tva 24% si atat.  Profitul apple + cheltuieli sunt incluse in pretul produsului, personal bag mana in foc ca si transportul este inclus.

Oare de ce ar trebui sa avem o reprezentanta in ro? Preturi mai mici, posibilitatea de a cumpara orice produs apple direct de la sursa + fara costurile intermediariilor. Mai nou avem in sua iphone factory unlocked, deci este un pas inainte.

Americanului ii vine la usa produsul, frumos ambalat, noi alergam dupa bisnitari, magazine online cu preturi mari si companii de telefonie ce ne dau telefoanele blocate si dupa 3-4 luni de la aparitie; si inca se crede ca nu avem nevoie de apple in romania ?

Nu sunt mare cumparator apple,  dar incurand va veni un imac si un airport extreme, undeva totul pe la 7500 Lei + istyle care = 8500 lei toata distractia.  Daca luam din applestore italia ajungeam pe la un 7500 maximum. Facand comparatie cu SUA, diferentele sunt enorme dar nu isi au rostul.

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRank
Jr. Member

Ce spui o fi adevarat in teorie dar practica ne omoara. Preturi apple store italia: macbook/mba 999 euro. Ce-i drept putin mai ieftin ca la noi si macar la acelasi pret (la noi e o dif de 300 ron intre mba si macbook white nu inteleg de ce) dar mai scum cu 300 de euro ca in sua. Euro egal 4.2 si dolar 3 lei. Italia macbook 4200 ron , sua macbook 3000 diferenta 1200 ron aproape 300 euro. Mac Mini 699 euro iMac 1149 euro. Concluzie: Italienii sunt in acceasi situatie ca si noi cu tot cu Apple store-ul lor. De vina este “magaria” de care pomeneam mai sus.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08
pehash - 24 Iunie 2011 09:01 PM

Europa mai bogata decat SUA? Salarii mai mari? Ma cam indoiesc… Nu sunt un expert dar pot sa fac o glumita. Cred ca datoria SUA catre China e mai mare decat PIB-ul adunat al tuturor statelor europene. Este china mai aproape ca SUA dar marfa pleaca spre sua pe avion sau pe vas, in europa ar putea sa vina inclusiv pe cale terestra. Nu stiu daca e mai ieftin, dar presupun ca da. UE a avut o idee buna cu incarcatorul unic. Poate regularizeaza si chestia asta si tarifele la telefonie mobila. Nu se mai justifica in prezent cand sun in Uniune sa platesc de n ori mai mult decat tariful local. Ar trebui sa coste la fel sau hai, un pic mai scump.

Imi rau de offtopic, dar vreau sa te intreb, asa cam ce crezi tu?! Cum ar putea trimite Chima marfuri in Europa pe cale terestra? Ai putea sa imi explici? Eventual printr-un PM, ca sa nu de balacarim aici in public cu offtopicuri…
Aaaaaa. Poate ca ai gasit tu pe Google Earth vreo autostrada intre China si Europa? In cazul asta, da un restart. Sau repara permisiile.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

9 din 9
9