Ma poate indruma si pe mine cineva in crearea efectului de bulet time ? Acel efect introdus de matrix in care la t0 al unui obeict din departare imaginea este incetinita iar in momentul in care obiectul ajunge mai aproape miscare revine la viteza normala.
Exisa cva pluginuri ptr imovie , adobe premiere sau final cut express?
Idea cu efectul de “Bullet Time” este că se filmează cu zeci de camere amplasate pe curba pe care se vrea mișcarea în acel moment în care “timpul se oprește” - și se ia câte un cadru din fiecare cameră.
Tu vrei asta sau doar să “încetinești” filmul ?
Corect , Max Payne a fost promotorul efectului in jocuri dar aici este mut mai simplu de implementat un motion tracking si slow motion , este un mediu 3d , mediu in care poti jonga mai usor cu modelele , camerele ( poti amplasa cate camere doresti in cadru ) etc ...
In acest caz ma refer la bullet time plasat in cadrul unor secvente video ( in matrix , faza cu feritul gloantelor trase de agent a fost filmata cu 24 de camere dispuse in cerc ).
Deja este un efect in mediul 2D in care este nitel mai greu de implementat dar nu imposibil.Tocmai am descarcat un tutorial de Bullet Time cu Adobe After Efects , tutorial realizat de cei de la videocopilot.net ( cine il doreste un PM ).
In cazul meu am de filmat niste modele de avioane radiocomandate carora vreau sa le aplic un efect de slow motion progresiv pina la un punct in care imaginea este incetinita destul de mult iar mai apoi sa revina brusc la viteza normala. Cam ca atunci cand trag cu o pusca si filmez glontul care vine repede apoi incetineste progresiv pina la punctul de oprire iar in momentul impactului revine la viteza normala. Nu stiu daca m-am facut inteles.
Vroiam sa stiu daca a facut cineva in imovie asa ceva sau daca a gasit ceva plugin de imovie , fce sau after effects . Ideea este ca in cadrele care au viteza mai mica sa interpoleze singurel niste cadre astfel incat miscarea sa nu apara sacadata. Aici e glichul ,daca este ceva de acest gen in imovie.
Shake (din câte îmi aduc aminte de la prezentarea Apple) știe să încetinească și să creeze frame-uri intermediare prin morphing între două frame-uri ale imaginii. Dar nu te aștepta la minuni - mai mult de 4x nu cred că poate să “încetinească” frumos ceva filmat la un frame-rate normal (și nu cu un High-Speed Camera)