Hello. Mă ajutați și pe mine cu o rețetă simplă de a scăpa de fonturile vechi - fără șțȘȚ - cu același nume cu cele existente deja în sistem - pe care le instalează Office 2004 și Office 2008 pe Leopard (și pe Tiger) ?
Eu pe Leopard pt Office 2004 pur și simplu am șters din /Users/<numeuser>/Library/Fonts următoarele fonturi:
Andale Mono Arial Arial Black Arial Narrow Arial Rounded Bold Brush Script Comic Sans MS Georgia Impact Tahoma Times New Roman Trebuchet MS Verdana Wingdings Wingdings 2 Wingdings 3
Se putea altfel mai simplu (fără programe 3rd party) ?
Office 2008 nu am. Imi spuneți voi vă rog cum să fac în cu 2008 ?
Hello. Mă ajutați și pe mine cu o rețetă simplă de a scăpa de fonturile vechi - fără șțȘȚ - cu același nume cu cele existente deja în sistem - pe care le instalează Office 2004 și Office 2008 pe Leopard (și pe Tiger) ?
Eu pe Leopard pt Office 2004 pur și simplu am șters din /Users/<numeuser>/Library/Fonts următoarele fonturi:
Andale Mono Arial Arial Black Arial Narrow Arial Rounded Bold Brush Script Comic Sans MS Georgia Impact Tahoma Times New Roman Trebuchet MS Verdana Wingdings Wingdings 2 Wingdings 3
Se putea altfel mai simplu (fără programe 3rd party) ?
Office 2008 nu am. Imi spuneți voi vă rog cum să fac în cu 2008 ?
Mersi mult.
Păi la 2008 poți alege să nu pui deloc fonturile, numai că, în felul ăsta, sari și peste unele fonturi care au repertoriu mai bogat, inclusiv pt română. Dacă le vrei, le pui, apoi:
- te duci la Font Book
- în FB alegi opțiunea Preview/Custom
- în dreapta, după ce activezi o tastatură RO, bați șȘțȚăĂ, cele trei caractere (3 x 2, de fapt) esențiale pt română și vezi care fonturi le au și care nu; dublurile MS se vor afișa cu un punct alături, iei – de ex. - aspectul roman sau italic și vezi care are șță și care nu
Cele două scrinșoate arată, de ex., ce fonturi au (de sus în jos, pe grupe: caractere RO, alte caractere central-europene, greacă, chirilic, diacritice combinate.
Primul font e Palatino, al doilea e Gentium (le are pe toate)
P.S. Cum am mai zis, ciudățenia este că Office 2008 instalează fonturi cu repertoriu mai sărac decît setul instalat de sistem (mă refer la fonturile MS, adică „clasicele” Arial, Times New Roman, Verdana, Tahoma, Courier New…
[ Modificat: 12 Iulie 2009 11:40 AM de Cattus Thraex ]
Si cum se șterg ce le “proaste” de la 2008 ? Le pune tot în /User/<username>/Library/Fonts/ ?
A instalat cineva 2008 de curând și poate să-mi dea lista completă de fonturi duplicate care trebuie șterse ?
Si cum se șterg ce le “proaste” de la 2008 ? Le pune tot în /User/<username>/Library/Fonts/ ?
A instalat cineva 2008 de curând și poate să-mi dea lista completă de fonturi duplicate care trebuie șterse ?
Ei, n-am lista, dar, dacă dai o bere-două, poate trec pe la tine și-ți arăt cum e cu duplicatele. sînt alea cu punct alături. De regulă, alea cu punct sînt cele puse ulterior și trebuie șterse, dar nu musai, pot fi tocmai cele care au repertoriul mai bogat, adică au șță. Verifici cu Font Book cum am zis.
Ei, n-am lista, dar, dacă dai o bere-două, poate trec pe la tine și-ți arăt cum e cu duplicatele. sînt alea cu punct alături. De regulă, alea cu punct sînt cele puse ulterior și trebuie șterse, dar nu musai, pot fi tocmai cele care au repertoriul mai bogat, adică au șță. Verifici cu Font Book cum am zis.
Această calitate a lui FB (funcția custom pt a afișa orice domeniu unicode dorești) este motivul principal pt care nu (mai) folosesc alt utilitar de fonturi. E drept, nici nu am sute ori mii de fonturi, cum au unii (nebunie…).
Toate fonturile instalate de Office 2008 stau în /Library/Fonts/Microsoft. Le poți șterge pe toate dintr-un foc, dar recomand să le păstrezi pe următoarele, care sunt default în diverse stiluri de text din Office și pe Win și pe Mac (și în plus arată bine și au și caracterele românești):
Na, că Tudor a fost mai rapid. E suficient să umbli puţin cu FontBook şi te lămureşti imediat. Dai get info şi, dacă sînt versiunea 5.01.2x, sînt bune. Dacă e versiunea 3 şi nu mai ştiu cît, sînt rele.
Sunt proaspat utilizator de Mac, si trebuie sa editez niste documente, create initial pe Office de Win. Sunt scrise in Arial Narrow Regular si nu imi afiseaza corect diacriticile. Imi apar patratele. Am selectat un cuvant, i-am dat ‘Arial Narrow’ si mi-a fortat diacriticul in Times New Roman. Cu Font Book, am verificat ce Arial Narrow am. Am duplicate, un set al Mac-ului, unul al MS-ului. In urma verificarii cu ‘Custom Preview’ am dedus ca cele ‘sarace’ sunt cele ale Mac-ului (fara diacritice), iar ale MS-ului au toate diacriticile. Am dat disable la setul ‘sarac’ si totusi in Word imi afiseaza patratele in continuare. Ironia sortii este ca daca deschid cu Pages, imi arata corect diacriticile, dar imi strica layout-ul tabelelor. Ce pot face?
Imi pare rau pentru double-post. Am citit mai bine acum si de fapt era ‘Other Copies’. Cele ‘sarace’ erau de fapt cele de MS. Am sters fontul MS, si acum totul merge ok.
Imi pare rau pentru double-post. Am citit mai bine acum si de fapt era ‘Other Copies’. Cele ‘sarace’ erau de fapt cele de MS. Am sters fontul MS, si acum totul merge ok.
Numai simpla idee că cineva te va ajuta te face să și găsești soluția.