dexonline.ro
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

O veste bună pentru macuseri, care – de ani – au folosit corect s/t comma below, nu s/t cedilla:

Salut,

Astăzi am adus modificări la codul DEX online pentru a trece la grafia corectă, cu virgulă (șȘțȚ) în locul celei vechi, cu sedilă (şŞţŢ).

Scurt istoric: Inițial, DEX online a folosit grafia cu sedilă, deși era incorectă, deoarece era încetățenită în lumea calculatoarelor. Grafia cu sedilă avea șanse mai mari să fie afișată corect pe majoritatea sistemelor, pe când scrierea cu virgulă, deși corectă, nu era suportată pe multe sistme. Cu timpul, suportul pentru grafia cu virgulă s-a îmbunătățit. De prin 2007, DEX online nu mai impune restricții asupra definițiilor introduse, astfel că în baza de date au coexistat (frățește) Ş și Ș, Ţ și Ț. Într-un efort de a uniformiza baza de date, astăzi am înlocuit Ş cu Ș și Ţ cu Ț peste tot în baza de date. De asemenea, am scris cod pentru a preveni apariția altor diacritice cu sedilă (ele sunt automat convertite la cele cu virgulă).

Utilizatorii înregistrați care nu pot vedea bine caracterele cu virgulă sau care, din alte motive, preferă grafia cu sedilă, pot vizita pagina „Contul meu”, unde există o opțiune pentru afișarea paginilor cu vechea grafie.

Dacă observați probleme, vă rog să mă anunțați.

Cătălin [Frîncu, adică inițiatorul dexonline.ro]

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Frumos. Nenorocirea, REPET, e că 80% dintre Windozeri habar n-au de comma sau cedilla și nu vor vedea decît pătrățele. Va ieși un haloimăs teribil, numai noi, macuserii, nu vom simți nimic.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Windozerii să-și pună Vista sau sa treacă la mac.
XP-ul este din 2001. Este antic și dedemult. Să-l dea la programul rabla și să-și ia un OS nou că poluează internetul cu vechitura lor.

Edit:

“Cătălin Frâncu” e corect.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP