Am un trial de Anti-hacker de la kaspersky. Primesc mesaj de atentionare, ceva de genul: “Your computer has been attacked from xx.xxx.xxx.xx (nr. de IP) The attack has been succesfully repulsed. “
Am prin cartier o multime de pushtani care stau toata ziua cu capul in jocuri si retele si sigur unul din ei mereu ma “viziteaza”
Am nr. lui de IP, cum se poate verifica cui ii apartine IP-ul? Sa-i dau o ciocolata sa nu ma mai deranjeze
Am un trial de Anti-hacker de la kaspersky. Primesc mesaj de atentionare, ceva de genul: “Your computer has been attacked from xx.xxx.xxx.xx (nr. de IP) The attack has been succesfully repulsed. “
Am prin cartier o multime de pushtani care stau toata ziua cu capul in jocuri si retele si sigur unul din ei mereu ma “viziteaza”
Am nr. lui de IP, cum se poate verifica cui ii apartine IP-ul? Sa-i dau o ciocolata sa nu ma mai deranjeze
Merci de infos!
B.
Cel mai frecvent persoana respectiva nici nu stie despre ce e vorba, fie e un virus fie e doar Windozele care incearca cu Universal Plug and Play sa gaseasca automat deviceurile shareuite in retea. Si vezi ca IPul sa nu fie loop back-ul pe care tot windozele ti-l trimite la inaintare.
Kasp iti zice ca e un atac chiar daca persoana respectiva doar incearca sa vada ce ai shareuit, adica da click pe computerul tau in retea. Activeaza stealth si da-i sa ingnore IPul dupa atack, sau ia-ti un firewall mai bun…
Oricum, cand primesti mesaj e de bine, cand intra si trece si de firewall nu primesti mesaj dar primesti surprize surprize in casa ta.
Informatia cui aprtine acel IP ti-o poate da administratorul acelei retele si nimeni altcineva.
Nu neaparat… Administratorii astia au obiceiul sa-si faca baza de date, lista de permisiuni si alocarea de banda disponibile prin interfata web ca sa faca modificarile de la client de acasa. Asa ca un pic de atentie sau bune cunostinte de linux si putina perseverenta (123sex, god, chestii de astea) si deodata obtii numele, adresa nr de tel si alte personal notes despre fiecare… ordonate dupa nume, IP, data scadentei, etc.
De aci pana la multumiri personale celui care activ si constient te supara e doar un pas, poate doar de palier… Vrem poze de la “intalnire”!