limba romana in open office
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.01.09

Cum as putea sa scriu cu diacritice romane in open office.org v. 3.1.0 OOO310m11(build:9399) folosind un MacBook MAC OS X v. 10.5.8 processor 2.1 G Intel Core 2 Duo. Cum se instaleaza limba de scriere in writer OpenOffice.org Writer?

Multumesc pentru idei.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dacuBurebista - 10 Septembrie 2009 07:16 PM

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/

După ce citești aia:
- pui sau nu pui tasaturi suplimentare (ale mele) în /Library/Keyboard Layouts; dacă da, log out și relogare (dacă folosești varianta limitată cu installer, face el asta; nu am apucat să testez dacă installerul merge în Snow Leo, dar cred că da)
- te duci la System Preferences/International (Language and Text în Snow Leopard) și activezi tastatura/tastaturile dorită/-te. Nu e rău să activezi și Keyboard Viewer și Char Palette (în Snow Leopard se activează ambele cu același buton).

Nu e nevoie de nimic special pt OO, orice procesor de text cu suport unicode (cred că toate acuma) vor reacționa pozitiv la impulsul limbii române.
Citește cu atenție ce s-a mai scris aici apropo de corectoare ortografice, tastaturi, compatibilitate Windows pre-Vista (că acolo e necazu) etc. etc.

„cum se instalează limba de scriere în OO?” Te referi la tastatură (asta e comună tuturor aplicațiilor) sau la corectorul ortografic pt română? Pînă la Leo, musai CocoAspell + modulul corector (vezi că ai aici pe forum datele necesare); de la snow Leo, CocoAspell nu mai e necesar, vezi că și despre asta a scris Tudor și eu.
ai ce citi în acest weekend, lectură plăcută.

[ Modificat: 10 Septembrie 2009 08:16 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…