1 din 2
1
eroare la scris dvd-uri dual layer
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.09.08

Help please?
Pe un MBP din 2008, incerc sa scriu un dvd+ dual layer Verbatim si primesc o eroare la final, ceva cu multe cifre. Pana acum mi-a stricat 3 dvd-uri. Unul a fost tras cu Roxia TT, altul cu disk utility si ultimul cu burn, toate la viteza 2x. Aveti vreun sfat?  Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

probabil marca aceea de dvd nu e tocmai prietenoasă cu calculatorul tău…
probabil că poți ignora eroarea, dacă acesta apare la verificarea discului
probabil ca unitatea ta e pe ducă
probabil că ceea ce scrii nu e tocmai ok
ești prea vag în informații, pentru a putea obține un răspuns concludent…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 18.05.09
AV - 03 Octombrie 2009 12:26 PM

Help please?
Pe un MBP din 2008, incerc sa scriu un dvd+ dual layer Verbatim si primesc o eroare la final, ceva cu multe cifre. Pana acum mi-a stricat 3 dvd-uri. Unul a fost tras cu Roxia TT, altul cu disk utility si ultimul cu burn, toate la viteza 2x. Aveti vreun sfat?  Multumesc.

schimba marca , am intampinat si eu cam aceleasi probleme ,

Semnătură 

MBP 13 Late 2017
iMac 27 5K, Late 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Desi eroarea apare in timpul verificarii, ulterior dvd-ul nu mai este citit deloc, este ejectat.
Am tras o imagine .iso a unui dvd cu un concert.
Alte dvd-uri si cd-uri se trag fara probleme.
In ceea ce priveste marca am tot citit ca Verbatimul ar fi cele mai “Prietenoase”.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

O sa incerc sa schimb marca totusi, desi se gasesc destul de greu.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
AV - 03 Octombrie 2009 01:00 PM

Desi eroarea apare in timpul verificarii, ulterior dvd-ul nu mai este citit deloc, este ejectat.
In ceea ce priveste marca am tot citit ca Verbatimul ar fi cele mai “Prietenoase”.

din ce spui acum, deduc că ceea ce scrii tu are probleme…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Crezi? Pe primul dvd stricat am vrut sa trag fotografii.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Ideea era ca pentru prima data am vrut sa vad cum se comporta un dvd dual layer si vad ca nu prea am noroc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

esti alambicat…
ai vrut sa tragi fotografii, un concert sau orice altceva
dvd si cd merg fără probleme
dvd dl dă erori
dacă e așa, atunci ai probleme cu unitatea
poate e doar puțin murdară, sau poate e pe ducă
poți încerca să o cureți, sa u sa întrebi la un service de o schimbare
... mai este un topic asemănător în discuție pe forum…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

O sa merg la istyle, de acolo e luat. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu m-am lămurit cu Verbatim. Am luat recent o cutie cu zece CD-uri și m-am dat la scris: am aruncat patru bucăți una după alta din cauză că unitatea vibra și făcea un zgomot îngrozitor când CD-ul era înăuntru. Parcă aș fi tăiat biroul cu drujba. Apoi toate îmi dădeau eroare la scris și în final abia reușeam să le dau eject. Am testat pe trei computere diferite, inclusiv un PC, făceau la fel.

Alte DVD-uri proaste peste care am dat eu sunt Imation. Nu dădeau eroare la scris, dar acuma după 2-3 ani pe unele abia le pot citi.

Cele mai bune discuri optice pe care le-am folosit eu, CD, DVD și DVD-DL, sunt TDK.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 02.12.07

Eu am scris multe dual-layer Princo (30 de lei 10 bucăți la Cora Pantelimon, e un stand prin magazin, vizavi de casele de marcat, pe la mijloc) și nu am avut probleme.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Am mai scris de MULTE ORI că erorile la verificarea arderii, mai ales la DVD DL, sînt FALSE mesaje de eroare. Necazul e enervant, într-adevăr, deoarece nu știi dacă e real sau nu, de regulă e fals mesaj. cele mai frecvente sînt la DVD dl ars pe un gravator extern cu driver generic, altmineri merge perfect.
Cel mai bine te edifici, în acest caz, făcînd o reverificare cu utilitarul lui Toast Compare files/folders, pe care îl poți rula după un asemenea mesaj. Nu trebuia să arunci discul, trebuia să faci reverificarea, eu pun pariu că, la rularea acestui utilitar, nu dă nicio eroare!
Dacă dă eroare, spune-ne ce eroare dă. Dacă dă una minoră, o poți ignora liniștit. Eu aș garanta că ai trei DVD dl absolut OK.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Desi eroarea apare in timpul verificarii, ulterior dvd-ul nu mai este citit deloc, este ejectat...

acel disk nu prea mai e ok…
wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
AV - 03 Octombrie 2009 01:09 PM

Ideea era ca pentru prima data am vrut sa vad cum se comporta un dvd dual layer si vad ca nu prea am noroc.

Ești totalmente confuz și nu dai informații clare și complete. Păi dacă dă eroare la verificare și îl aruncă afară, înseamnă că e cu totul altceva, e posibil stricată unitatea sau nu-s bune acele DVD dl. Trebuie să verifici și cu altă marcă. Dacă și aia face la fel, posibil să înceapă să se strice unitatea optică.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Ok guys. Revin. In primul rand recunosc, sunt confuz pentru sunt utilizator relativ nou de mac si tot ce stiu am invatat singur, citind, experimetand, invatand de aici de pe forum sau “google-ind”. Acum 5 minute am citit ce comentarii au mai fost postate si urmand sfatul lui CATTUS THRAEX am mai bagat odata dvd-ul si guess what a MERS. L-am ejectat si reintrodus de vreo 3 ori si merge.
Acum pentru ca sunt sigur ca voi mai pati asta repet ce vroiam sa zic si am sa incerc sa fiu clar.
So: au fost 3 dvd-uri dl. doua au fost trase acum vreo luna si unul azi. Primele doua au fost trase dupa cum urmeaza: unul cu Roxio Toast si unul cu Disk Utility. Ulterior am sters Roxio pentru ca am inteles ca inca sunt probleme de compatibilitate cu Snow Leopard. Revenind…la ambele dvd-uri am primit acea eroare la final in timpul verificarii. La fel s-a intamplat si azi dvd-ul fiind scris cu Burn un utilitar de ardere gasit pe site-ul unui magazin on-line de mac “Re-store”. In fine, la final am primit aceasi eroare simultan cu ejectarea discului. Am reintrodus dvd-ul de cateva ori si nu il citea deloc, fiind ejectat. Am deschis topicul aici, am discutat cu voi, acum dupa cum am zis la inceput am reintrodus discul inca odata si merge. Cooncluzia e ca pot trage dvd-uri dl si daca mai primesc erori [in timpul verificarii] le ignor. Si cu siguranta renunt la Verbatim. De obicei folosesc TDK dar nu am gasit in format dual layer. SOOOOO, multumesc tuturo, sper ca nu v-am enervat prea tare. Asta e. Invat consultandu-ma cu voi. Byeeeeeee. SI apropo cand se face si prin Bucuresti o intalnire Macuser. Sa mai iesim in lume, sa ne facem auzita vocea…

1 din 2
1