ebook in romana
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: targu mures
Macuser din: 06.12.08

As dori a stiu cum pot citi ebook uri cu caractere romanesti. Folosesc ca si ereder   STANZA . Merge bine dar nu pot in loc de sh, tz,  etc am semne ciudate.(Ma scuzati dar nu am tastatura romaneasca).  Merci

Semnătură 

6 PCs&4 MACs dar 6<4
imac 24 intel
imac 20 intel
macbook intel
macmini intel
macbook air
ipad 16

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

păi ar trebui să citești pe aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/
apoi, pasul logic ar fi să setezi un font care are caractere românești - cele cu terminația PRO, de exemplu
hai, că nu e greu
wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: targu mures
Macuser din: 06.12.08

Pai am cam incercat toate fonturile dar nu am dat de ala cu caractere romanesti.

Semnătură 

6 PCs&4 MACs dar 6<4
imac 24 intel
imac 20 intel
macbook intel
macmini intel
macbook air
ipad 16

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dacă ai curiozitatea (și răbdarea) să citești linkul ăla, vei ști mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
cstrifu - 03 Octombrie 2009 10:57 PM

As dori a stiu cum pot citi ebook uri cu caractere romanesti. Folosesc ca si ereder   STANZA . Merge bine dar nu pot in loc de sh, tz,  etc am semne ciudate.(Ma scuzati dar nu am tastatura romaneasca).  Merci

Stanza este o aplicație care, pe cît pricep eu cum funcționează, nu are suport intern pentru conversie UTF8 sau alt cod unicode. Ca atare, dacă iei un document rtf ori doc cu diacritice, el convertește totul în cod ASCii, fără diacritice. Dacă însă documentul e deja „fotografiat” ca unicode, format PDF, știe diacritice. Bănuiesc că se comportă la fel și cu un document eBook, deci de format epub (nu am la îndemînă și nici nu știu cum se convertește un document normal în epub).
Dacă tu vrei să dechizi un doc ori un rtf cu Stanza, atunci vei suporta și haosul de simboluri. Dacă vei folosi Stanza numai pt formate epub deja convertite, cred că se va comporta bine.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ .      Un font care nu stie tT - comma below ››