Un font care nu stie tT - comma below
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Problema este la un font care nu stie tT - comma below. In rest, stie tot. Este imperios necesar folosirea respectivului font, asa ca nu pot sa-l schimb cu altceva. Din ce am vazut eu, stie 1250 eastern european (romana, poloneza, ceha, croata, slovaca, albaneza), asa zice el. Spre exemplificare avem poza 1. Am keyboard-ul de la Dl. Sorin. Intrebare: ce pot sa fac pentru a tasta tT - comma below. Ca sa modific fontul respectiv, nu stiu cum. Poate imi spune cineva care se pricepe. Daca nu… sigur imi spune “goagal” care este. Se poate face ceva pentru a scrie in fontul respectiv cu tT- comma below. Multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asigură-te că fontul este corect și complet - ai vizualizat toate glyph-urile?

dacă nu are combinația respectivă... vei avea ceva de muncă, mai ales când nu te pricepi
poți arunca un ochi la ce zice apple, pentru început: http://developer.apple.com/textfonts/glyphs/index.html

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Din ce vad eu, este complet. Nu stiu daca pot atasa toata familia cu fontul respectiv.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

păi dacă este complet, atunci ai ț și Ț, nu?
care e problema atunci?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

un progrămel de mare ajutor, este PopChar

poți selecta fontul, căuta litera dorită și afla care este combinația pe tastatură

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Din imagini se vede că nu are “ț”, deci singura soluție este să iei un editor de fonturi și să-l creezi tu.
Sau să folosești ț cu cedilla, pe care bănuiesc că-l are.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

bre…
care imagini?
io de ce nu văd imaginile cu acel font?
cool hmm

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Eh… hai ca am gasit o solutie de compromis. Cu PopChar pot sa vad si sa sriu tT- comma below (super combinatie de taste, dar asta e!). Spre exemplificare imaginile atasate (se vede diferenta - poza din primul post si cele de acum - tT - comma below, a pus fontul care trebuie, in loc de Lucida Grande). Pentru moment ca timpul preseaza… e cea mai buna solutie. Dar nu e de durata. Trebuie sa caut altceva. Multumesc pentru sfaturi.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
macmanro - 13 Octombrie 2009 07:03 AM

Eh… hai ca am gasit o solutie de compromis. Cu PopChar pot sa vad si sa sriu tT- comma below (super combinatie de taste, dar asta e!). Spre exemplificare imaginile atasate (se vede diferenta - poza din primul post si cele de acum - tT - comma below, a pus fontul care trebuie, in loc de Lucida Grande). Pentru moment ca timpul preseaza… e cea mai buna solutie. Dar nu e de durata. Trebuie sa caut altceva. Multumesc pentru sfaturi.

Ai următoarele alternative:
1. Iei un utilitar simplu și gratuit precum Fontforge (are nevoie de X11) și pui ț Ț
2. În loc de t/t comma below folosește t/T sedila, din setul meu de tastaturi folosește-le pe cele cu L2 la urmă, alea au s/t sedilă nu comma.
Da, sînt multe fonturi frumoase și cărora le lipsește, de multe ori, un singur caracter (mă rog, două, 1 x 2), de alte ori 2-3. Nu e mare lucru să le pui, din păcate nu se pot aici pe forum, fiind copyrighted.
Ironia este că fontul ăla are tocmai tT sedilă, adică acel caracter inexistent în nicio limbă!

Dacă mai ai neclarități, bagă un PM

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Voi incerca dar cred ca abia saptamana viitoare ca atunci voi avea timp. Multumesc pentru indrumari.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

Dacă Lucida Grande este fontul de la care a plecat discuția, o versiune care pare cuprinzătoare și în ton cu topicul se află aici.
(conține stilurile regular și bold)

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Lucida Grande este fontul de sistem în Mac OS X și are absolut toate caracterele de care am putea avea nevoie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

Atunci despre ce font era vorba ?

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 13 ]