1 din 2
1
E nevoie de Mac!!!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.01.06

Va salut!

Am nevoie de ajutorul vostru intr-o problema. Lucrez intr-o tipografie si am primit unda verde, neaspteptat, pentru achizitionare unui Mac ce va fi folosit pentru partea de creatie. Am deschis discutia , in gluma, fara vreo speranta, si iata ca acum sunt pus sa caut un Mac. Sincer, nu stiu, ce sa caut.

Am rugamintea la cei ce lucreaza in domeniul DTP/creatie sa ma ajute cu niste detalii tehnice. Am nevoie ca acest sistem sa zbarnie in Corel si Photoshop (manipulez imagini foarte mari si pe pc pierd foarte mult timp); sa am posibilitatea conectarii intr-o retea de PC-uri.

Stiu ca pretul unui Mac este destul de mare. De aceea trebuie sa fac o alegere optima care sa satisfaca cererea. Investitiile se fac destul de greu si nu vreau sa o dau in bara.

Va multumesc si sper, cat de curand, sa ma bucur si eu de un Mac.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca vrei sa-l cumperi ACUM, atunci ai nevoie de un PowerMac G5, cu o configuratie in functie de bugetul pe care-l poate aloca firma. Maximum posibil: un Quad la 2,5 GHz, care e - evident -  si cel mai scump.

Daca mai poti astepta cateva luni, o sa ai sansa de a lua un Mac Pro cu procesoare Intel, al carui avantaj va fi acela ca vei putea rula si Windows pe el, in caz de nevoie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu sunt DTPist (o sa-ti zica ei mai multe), dar eu vad problema asa:
- care e suma disponibila?
- orice ai lua, pune cat mai mult RAM

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ah… acum am vazut ca ai nevoie de COREL… Pe Mac ai Corel 11, care e ultima versiune, si care merge cam aiurea. Nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa ai multa bataie de cap cu Corelul pe Mac.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca vrei mac, sigur o sa cumperi si soft, si incet-incet o sa faci creatia in altceva decit in corel //  sunt G5 bune de grafica pe topicul de la vinzari…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

daca vrei mac ia-ti adio de la Corel
il poti inlocui cu succes cu Adobe Illustrator
pachetul Adobe Creative Suite are tot ce vrei in materie de grafica
evident ca iti trebuie un computer super rapid Quad 2,5 si cat mai multa memorie (eu am 8 giga)
nu uita si de un monitor de minim 21 inch

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Omul a zis ca lucreaza intr-o tipografie, deci mi-e tare greu sa cred ca va putea renunta vreodata la Corel. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05
Tudor - 07 Iulie 2006 02:07 PM

Omul a zis ca lucreaza intr-o tipografie, deci mi-e tare greu sa cred ca va putea renunta vreodata la Corel. smile

Corect. Mereu te intorci la prima dragoste. Asa se face ca din cand in cand mai rulez si eu un Fireworks ceva :D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 15.02.06

poti sa cumperi un g5 (cel mai slab dual core 2 ghz) dar sa investesti in cat mai multa memorie si un disc cat mai rapid daca zici ca lucrezi cu imagini mari. mai mult merita sa iei cat mai multa memorie decat un procesor puternic. si daca zici ca-l folosesti la creatie ce nevoie ai de corel? illustrator e de ajuns…poti sa cumperi adobe creative suite 2 si ai toate programele de care ai nevoie(photoshop, indesign, illustrator, acrobat). de ce crezi ca toti incearca sa treaca pe indesign? tot pachetul de la adobe e mai ieftin decat quark-ul singur, desi nu intotdeauna ce e mai ieftin e mai bun…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
AlexBuga - 07 Iulie 2006 02:33 PM

Corect. Mereu te intorci la prima dragoste. Asa se face ca din cand in cand mai rulez si eu un Fireworks ceva :D

Nu e vorba de dragoste, ci de faptul ca in Romania majoritatea fisierelor care ajung la tipografii pentru tiparire sunt Corel Draw, asa ca nu prea ai cum sa renunti la acest software.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, cel putin in intentie, il vor pentru partea de creatie… aici depinde de abilitatile si cunostintele celui care face creatia cu ce soft sa lucreze

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si eu sunt de parere ca e mai bine sa-ti iei cel mai slab G5 pe care sa-l incarci cu mult RAM si cu HD-uri cat mai rapide. Eu lucrez pe un PowerMac Dual G5 1,8 GHz din prima generatie (2004), la care i-am pus 3,5 GB RAM. Lucrez si cu fisiere mari, pt. print, si sincer sa fiu cred ca acest computer are destula performanta in el, ca sa pot lucra in conditii foarte bune pentru inca 3-4 ani de acum incolo. Pe partea de creatie, limitarea de viteza se afla in fata calculatorului, nu in interiorul sau. Viteza procesorului conteaza doar atunci cand toata ziua nu faci decat resize la imagini sau aplici filtre la greu.

Pe de alta parte, daca firma are bani la greu, what the hell… smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

daca avea firma bani lua de la inceput un mac desi nu inteleg ce tipografie e asta care nu are nici un mac, daca vine vreun client cu un fisier de mac ce fac? il trimit la colt la unul care are mac? acum 6 ani lucram si eu la o tipografie dar problema era pe dos!!!! aveam numai mac-uri! cand venea unu cu un fisier de pc il transformam pt mac, pana la urma au cumparat un pc…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 07 Iulie 2006 02:07 PM

in acelasi timp a zis ca vrea sa lucreze pe Mac
pt Corel sa pastreze un PC

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: constanta
Macuser din: 09.05.06

Înca e departe ziua in care vom scăpa total de Corel…...
Majoritatea clientilor vin cu fisiere Corel…..
Asta nu e nimic, dar sa vezi cand vin cu grafica realizata in Word, tot felul de chestii: diplome, carti de vizita, pliante, etc.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

si asta fiindca fiecare si-a luat un amarat de pc si se crede mare designer si dtp-ist…

1 din 2
1