Problema diacritice Word for Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 21.08.08

Salut! am instalat word ul, am instalat si tastatura in limba romana ... si cand scriu in word cu arial sau cu times new roman de exemplu, si apas pe diacritice se schimba tipul fontului automat ... nu pot sa folosesc diacriticile cu orice tip de font. Exista un update ceva? sau e ceva de facut in privinta asta? e foarte inestetic… o parte cu un font, diacriticile cu altul.
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 

am uitat sa precizez ca am un macbook white…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

exista sectiune dedicata, topice cu stickie, cat de greu e?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

scuze ca l-am postat aiurea…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

rog un moderator sa stearga acest topic… m am grabit cu intrebarea asta! deja am rezolvat… am citit pe aici ceva mai mult
imi cer scuze inca o data!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

.

[ Modificat: 14 Mai 2010 09:00 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Radu_macbook - 17 Noiembrie 2009 01:11 PM

rog un moderator sa stearga acest topic… m am grabit cu intrebarea asta! deja am rezolvat… am citit pe aici ceva mai mult
imi cer scuze inca o data!

Ei, uite pe cineva care-ți cere și scuze… Acuma, dacă tot te-ai prins, deschide Font Book și vezi să nu ai dubluri de fonturi (alea cu bulină). Vezi pe care le ștergi, șterge-le pe alea care NU au suport pt română. Fonturile MS sînt în situația asta, de regulă, dar ai grijă că fonturile instalate de sistem sînt cele mai noi, cu ș și ț, alea puse de Word 2008 (nu mai zic de Word 2004) sînt mai vechi.
După ce cureți dublurile, curăță font cache cu Onyx ori cu Font Nuke, apoi restart. E bine să faci asta ori de cîte ori ștergi ori instalezi multe fonturi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Revitalizez acest topic, deoarece pe mine m-a ajutat. Am avut si eu problema cu fonturi dublate, cu caractere romanesti sau nu, scriam in Times si cand tastam un ț imi sarea la Monaco.
Poate sunt si altii cu aceasta problema si asa le sare in ochi mai usor raspunsul.

Multumesc la toti ce au contribuit

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….