Se poate exporta MIDI din Garageband?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.09.09

Cum se poate exporta un fisier MIDI din Garageband?
Are foarte multe optiuni interesante acest program, dar pare ca sufera la capitolul MIDI. Se poate exporta un fisier MIDI din Garageband? Cum? Mi-ar parea rau sa nu aibe aceasta optiune, pentru cat de dotat este pe parte de audio si cat de usor se lucreaza cu el. Sunt nou pe Mac si poate nu am dibuit eu solutia. Astept clarificari. Multumiri anticipate.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai rabdare si citeste asta
wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Foarte interesant link-ul. Multumesc.
Desi tot nu pot crede ca exista posibilitate directa de export din GB. Omisiune esentiala, pacat pentru program care altfel e foarte dotat si util.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Dacă știa GarageBand să facă de toate, nu mai cumpăra nimeni Logic smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Din pacate, politica asta cu vanzarile fortate indeparteaza clientii. Am Cubase si nici nu ma gandesc sa cumpar Logic. Deja m-am amuzat cam mult cu GB. Acum ca stiu care-i situatia, renunt si lucrez tot in Cubase. (Alegerea asta am facut-o dela din vremile apuse ale unui computer numit ATARI. Cand Logic se chema Notator.) Doar nu ma apuc sa ma invat inca un program? Mai ales cand isi insinueaza discret mainile prin buzunarele mele? Doar atat: regret. Pentru ei…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile
cum să te apuci să înveți încă ceva…
lasă-i să dea faliment
wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

din pacate nu prea e “export” ala..
Si iar din pacate, Logic-ul actual nu suporta VST.
Sunt cam prea multe instrumente VST moderne care chiar isi merita banii.
Sincer sa fiu, actualmente lucrez la munca in Cubase 4, acasa in Cubase LE4 si ma bate gandul sa investesc 139 de euro intr-o varianta putin limitata…
http://www.thomann.de/de/steinberg_cubase_essential_5.htm
pana la urma cine foloseste mai mult de 64 de canale audio?
Personal nici o simfonie sau o muzica de film nu mi-a luat peste 48 de canale (deh poate si limita mixerului de la munca) wink

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Pai VST e e tehnologie proprietara Steinberg. Evident ca-i implementata cel mai bine in produsele lor. Daca deja ai bagat banii in VST-uri, evident ca nu merita sa treci pe altceva. Si tot evident este faptul ca nu merita sa-ti pierzi timpul invatand o alta aplicatie daca ai si cunosti una care-ti satisface talentul creator. De bagat mana prin buzunare, aici nu cred ca e vorba de asa ceva. La cat costa acum Logic Studio si la cate iti ofera .... In plus, Apple nu si-a batut capul sa ii puna protectie hardware cu vreun dongle si nici o inregistrare foarte dificila. De ce credeti asta ?!?! Pentru ca aceste aplicatii ruleaza NUMAI pe macuri ... wink You got the point ?? wink

Mie VST sau fara VST imi pare ca razboiul de acum 10-15 ani din epoca “clapelor”, cand erau doua gasti ... Roland si Yamaha ... Pana la urma orice studio mai serios le avea pe amandoua ...smile)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

eu am totul Roland (VM3100 / FantomXR/GW8E/PCR500) acasa… la munca asa cum ai zis, amestecat roland cu yamaha =)) (Roland VS1680 / YamahaO2R etc)
Eu sunt dezamagit ca au renuntat la vst.
Candva Logic avea si suport vst.
oricum, cine lucreaza profesional, lucreaza cu hardware, atat ca sunete (clape/module/instrumente reale), cat si ca procesare audio (mixere digitale cu blocuri de efecte).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

E foarte bun Cubase Essential, era si la noi adus de cei ce aduc Steinberg, dar vad ca nu-l mai au pe site. Desi cred ca te vor ajuta daca vorbesti cu ei. Am avut Logic versiuni mai vechi pt. PC, cred ca mai zace pe undeva Logic Fun, o versiune gratuita, parca. Dar nu mi-a placut niciodata. Am inca PC si lucrez inca pe el (acasa, home studio) si mai nou am luat un PowerBook G4 sa vad ce e si cu lumea MAC. Si ma tenteaza, recunosc, trebuie sa aibe insa si minusurile ei, cum e MIDI export in GB. Care altfel chiar incepe sa-mi placa foarte mult, si sa ma amuze temeinic ca simplitate si varietate, ba chiar si complexitate (de efecte). Mai ales ca pe MIDI nu am reusit inca sa-l fac sa sune in Cubase, fara un modul extern. Vad ca in GB suna. Sunt SoundFonturi, parca, dar nu imi apar la setarile din Cubase. Ma rog, voi scotoci setarile, netul, etc.. Pana atunci insa am apelat la cei care aveti state mai vechi in materie. Si va multumesc pentru raspunsuri.

Cat despre Yamaha si Roland, cam aceeasi situatie. Ambii au lucruri f. bune, dar si minusuri. De ex. lipsa de actualizare la minunata SW1000XG, apropos de drivere, etc… Inca o folosesc cu spor pe PC (sunt fan Yamaha, dar prefer oricand o clapa chioara de la Roland ca mecanica, asta pt. ca m-am obisnuit prea multi ani cu tuseul real al pianului). Sau mai nou, lipsa instrumentelor Yamaha in Cubase (listei de sunete MIDI), care exista la versiunile mai vechi bazate pe motor de Cubasis, nu de Nuendo. Adica puteai incarca un fisier si iti aparea toata lista de instrumente continute de SW1000XG sa zicem. Si acum nu mai e! Desi Yamaha = Steinberg!!! Asta distractie, cum renunta ei la lucrurile bune, in favoarea relativului comert. Pentru ca in loc sa ma reped la toate noutatile lor, am preferat sa iau batranul modul QY70, care suna f. bine pentru necesitatile mele. Alaturi de VST-uri, evident. So???

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Eu astept prima de sarbatori sa imi iau essential 5, ca sunete am dotare buna hardware (fantomxr este peste asteptarile mele, totul e insa sa-l si “butonezi”, nu ca din factory preset nu ai avea ce alege, dar ai 512 usere cu tot cu card, care le poti face si cu samplere sa sune foarte bine), iar in rest, cubase essential 5 si-ar face treaba foarte bine pe mac.

Semnătură