E foarte bun Cubase Essential, era si la noi adus de cei ce aduc Steinberg, dar vad ca nu-l mai au pe site. Desi cred ca te vor ajuta daca vorbesti cu ei. Am avut Logic versiuni mai vechi pt. PC, cred ca mai zace pe undeva Logic Fun, o versiune gratuita, parca. Dar nu mi-a placut niciodata. Am inca PC si lucrez inca pe el (acasa, home studio) si mai nou am luat un PowerBook G4 sa vad ce e si cu lumea MAC. Si ma tenteaza, recunosc, trebuie sa aibe insa si minusurile ei, cum e MIDI export in GB. Care altfel chiar incepe sa-mi placa foarte mult, si sa ma amuze temeinic ca simplitate si varietate, ba chiar si complexitate (de efecte). Mai ales ca pe MIDI nu am reusit inca sa-l fac sa sune in Cubase, fara un modul extern. Vad ca in GB suna. Sunt SoundFonturi, parca, dar nu imi apar la setarile din Cubase. Ma rog, voi scotoci setarile, netul, etc.. Pana atunci insa am apelat la cei care aveti state mai vechi in materie. Si va multumesc pentru raspunsuri.
Cat despre Yamaha si Roland, cam aceeasi situatie. Ambii au lucruri f. bune, dar si minusuri. De ex. lipsa de actualizare la minunata SW1000XG, apropos de drivere, etc… Inca o folosesc cu spor pe PC (sunt fan Yamaha, dar prefer oricand o clapa chioara de la Roland ca mecanica, asta pt. ca m-am obisnuit prea multi ani cu tuseul real al pianului). Sau mai nou, lipsa instrumentelor Yamaha in Cubase (listei de sunete MIDI), care exista la versiunile mai vechi bazate pe motor de Cubasis, nu de Nuendo. Adica puteai incarca un fisier si iti aparea toata lista de instrumente continute de SW1000XG sa zicem. Si acum nu mai e! Desi Yamaha = Steinberg!!! Asta distractie, cum renunta ei la lucrurile bune, in favoarea relativului comert. Pentru ca in loc sa ma reped la toate noutatile lor, am preferat sa iau batranul modul QY70, care suna f. bine pentru necesitatile mele. Alaturi de VST-uri, evident. So???