Am vazut ca au aparut pe eBay iPad-uri sigilate. O oferta reprezentativa suna cam asa: iPad 16GB $700 + transport in Ro $58. La toata suma adaugam TVA 19% ($902) si transformam in lei… aproape 2800 de lei, cam mult!
Se incumeta cineva sa estimeze cat va costa la noi (in Septembrie-Octombrie cand va fi pe stoc )?
Varianta mea este:
- pret in Europa civilizata EUR479 (punem un tva mediu de 19% la pretul de US, transformam in EUR la cursul actual si mai adaugam ceva ca viata e scumpa pe vechiul continent)
- pret la noi clasic, pretul din Europa + 10%, EUR527
- in lei 1970 RON.
Pareri, comentarii? (toate estimarile pentru modelul de 16GB WiFi, algoritmul se aplica similar pentru celelalte variante)
Am si eu 2 intrebari referitoare la iPad:
1
sa zicem ca primesc din US/Canada un Ipad cumparat de acolo, sigilat totul ok.
Problema e: cum rezolv partea cu incarcatorul ?
Incarcatorul de US e cu 3 “gheare” .. pe cand noi in ro ..
Ma gandesc ca problema exista si pt iPhone luat din US .. ce trebuie sa cumpar si de unde ??
2
Garantia e internationala ? Adica cumparat din US, mi se strica ceva la el in ro, ma ajuta cei de la “Apple Romania” ?!
Am văzut ieri seară pe scroll la nu știu care televiziune ” Apple anunță vânzarea a 300.000 iPad în primele 48 h e la lansare”
Frate… sincer nu m-așteptam chiar așa
Am vazut ca au aparut pe eBay iPad-uri sigilate. O oferta reprezentativa suna cam asa: iPad 16GB $700 + transport in Ro $58. La toata suma adaugam TVA 19% ($902) si transformam in lei… aproape 2800 de lei, cam mult!
Se incumeta cineva sa estimeze cat va costa la noi (in Septembrie-Octombrie cand va fi pe stoc )?
De ce pui TVA ? Daca il iei de pe eBay si-l nu il livreaza cu UPS sau DHL (adica sa ti-l aduca acasa) ci cu USPS (adica te duci la posta) nu platesti TVA. Mai ales ca te intelegi cu tipul sa declare o valoare mai mica si sa nu puna factura. Te descurci tu la posta.
Eu am incercat sa fac un calcul corect lasand micile intelegeri deoparte (care nu merg intotdeauna). Iar cei de la posta/vama au mai vazut cu siguranta iPhone-uri, nu o sa creada niciodata ca un “iPhone mai mare” are valoarea de $150-200.
De obicei cei de la noumax nu iti cer certificatul de garantie (cel putin la mine asa a fost). Indiferent de unde ar fi fost cumparat mie mi-au spus k am garantie (la macbook vorbesc eu, dar cred ca asa e la orice produs Apple) un an. Diferenta este ca in Romania sunt obligati sa dea doi ani garantie, si mi s-a spus ca daca a depasit un an, trebuie sa prezinti certificatul (sa dovedesti ca l-ai cumparat din Romania).