Am făcut bine că am așteptat cu Intelul, pentru că abia anul ăsta au scos niște Mac mini-uri pe gustul meu. Oricum PPC sau Intel - mă lasă rece ce-i înăuntru atâta timp cât funcționează cum vreau eu.
Iar iPadul… este Star Trek de acuma, nu se compară cu nicio altă „trecere”.
Sincer nu cred ca are rost la ora actuala sa incerce cineva sa cumpere din US iPad-uri, fie prin “baieti” fie direct de pe ebay. Timpul necesar pt. a ajunge e undeva intre 1-3 saptamani, ori in 2-3 saptamani va fi disponibil in Europa, cu incarcator EU, cu 3G, etc.
iPadul meu a fost cumpărat de un prieten, a făcut exact 6 zile din SUA până la Gura Humorului, și are încărcător universal de 110-240V, la care trebuie dpar să-i schimbi ciocul de priză cu unul luat de la orice încărcător de iPod relativ recent. Eu l-am luat de la un iPod de generația a patra și se potrivește perfect.
Stiu Tudore, nu m-am referit la exceptii ci la marea masa.
Doar ca nu-mi surade sa tot schimb ciocul de la iPhone la iPad, sa n-am 3G, sa nu pot cumpara Pages/Numbers/Keynote decat de pe cont US, idem iBooks (pana se vor vinde si in EU), sa n-am spelling si keyboard de romana, etc.
Privind lucrurile in perspectiva, peste 2-3 luni iPad-urile Wi-Fi only aduse din US vor fi uitate.
DEocamdata incerc sa ma autoconving sa nu cumpar un iPad 64 GB Wi-Fi+ #g cand vor apare in EU si nu reusesc . Ma tot uit la MBP-ul meu, sunt constient ca sterge pe jos cu orice iPAd dpdv al vitezei, multitaskingului si al chestiilor pe care le poate face, dar….must…buy…iPad :D
iPad cu 3G nu merită, părerea mea. Prefer un MiFi de la Orange sau Vodafone, la care am două avantaje: pot cupla 5 computere prin WiFi la el, și îl pot pune în locuri cu semnal mai bun - de exemplu la fereastră - dacă e nevoie.
Dacă vrei tot ce-i mai bun în materie de aplicații, jocuri, filme, seriale, muzică atunci iTunes USA este soluția. Orice alt Store este inferior. iBooks în România? Așteptare ușoară!
Spellingul și tastatura românească vor fi disponibile pe orice iPad din lumea asta, atunci când le va oferi Apple (acum nu sunt).
MiFi inseamna jailbreak. Fiecare cu gusturile lui, dar personal nu merci. Asta facand abstractie de viteza cu care mananca bateria de la iPhone.
Cat despre iBooks….aici sunt in cumpana. N-am zis “iBooks in Romania”, am zis “iBooks in EU”. Chestia cu cartile la americani, fie ele iBooks sau nu, e discutabila. Sunt de acord ca gasesti toata literatura americana de la origini pana astazi, doar ca se intampla sa caut multe chestii rusesti, frantuzesti, nemtesti etc pe care ramane de vazut daca store-ul US le va avea vreodata. Nu mai vorbesc de carti scrise in limba nativa de publicare, am vreo 10 chestii in franceza pe care le caut in disperare si tare indoi-m-as ca vor apare vreodata in store US.
Cat despre iBooks….aici sunt in cumpana. N-am zis “iBooks in Romania”, am zis “iBooks in EU”. Chestia cu cartile la americani, fie ele iBooks sau nu, e discutabila. Sunt de acord ca gasesti toata literatura americana de la origini pana astazi, doar ca se intampla sa caut multe chestii rusesti, frantuzesti, nemtesti etc pe care ramane de vazut daca store-ul US le va avea vreodata. Nu mai vorbesc de carti scrise in limba nativa de publicare, am vreo 10 chestii in franceza pe care le caut in disperare si tare indoi-m-as ca vor apare vreodata in store US.
Neexistand un iTunes Store comun pentru toata Europa, vei fi nevoit sa-ti inregistrezi iPadul fie in cel frantuzesc, fie in cel german, fie in cel rusesc. Asta daca vrei sa cumperi carti in limbile respective, si presupunand ca iBooks va apare intr-un interval de timp rezonabil in acele tari. Nu merge asa de simplu cum iti imaginezi.
For the iPad, things were clearly announced. It will be entitled to one free major update of its OS, the others one pays for. Thus, those who bought it before the release of iPhone OS 4 will be entitled to the latest free but will have to pay for version 5. Those bought after the release of version 4.0 will be entitled to upgrade to version 5 free but not to version 6…