conectare la tv
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Galati
Macuser din: 31.12.09

salut…am cumparat un adaptor mini dvi to dvi…am conectat la tv…se vede e ok…dar nu am sunet..unde ar trebui in tv sa conectez cablul de sunet??
si mai am o problema cand e conectat la tv si inchid capacul macbookului intra in stand by cum as putea sa il fac sa nu ami intre in stand by??
Multumesc

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie

sau macar sa se inchida imaginea monitorului cand ruleaza pe tv…cand ma uit la un film de ex…nu as vrea sa se vada in ambele monitoare

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.08.09

Semnalul audio trebuie sa il iei din iesirea audio. Depinde de fiecare televizor in parte cum se face conectarea. Probabil prin mufe RCA, caz in care va trebui sa iti iei un cablu jack mic stereo -> 2 RCA
Laptopul intra in sleep cind il inchizi, il poti insa “trezi” daca ai conectata o tastatura externa, imediat dupa ce il inchizi apesi pe un buton de pe acea tastatura, el se va “trezi” si va rula doar pe monitorul extern.
Daca se stinge sau nu imaginea de pe monitorul principal depinde de softul pe care il folosesti. Spre ex VLC are aceasta optiune. La altele nu stiu, pt ca nu prea folosesc altceva.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

vlc folosesc…am cablu si jack-jack si jack-rca dar nu merge nici unu…nu se aude nimic dc??:-s

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

si ce optiune tre sa bifez din vlc sa se stinga ercanul laptopului??
Multumesc

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

In legatura cu conectarea sunetului, nu pot sa te ajut, trebuie sa studiezi manualul si sa vezi cum se poate rezolva. Nici macar nu ai spus ce televizor ai wink
La VLC, din pacate nu sint acum pe mac sa iti pot spune exact, dar optiunea este acolo unde setezi ce monitor sa iti foloseasca, in pagina de optiuni video. Are o denumire explicita, nu ai cum sa o ratezi.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06
sebi6916 - 13 Ianuarie 2010 03:44 PM

vlc folosesc…am cablu si jack-jack si jack-rca dar nu merge nici unu…nu se aude nimic dc??:-s

Ai infipt bine cablul la mufa de casti? el automat trebuie sa nu se mai auda sunetul in difuzoarele lui ci pe TV

VLC nu folosesc deloc..e primitiv..incearca un xbmc sau boxee si vei vedea splendoare pe TV,ma refer si la navigarea in meniul si vizionarea in conditii optime

Si eu folosesc cateodata tv out dar nu ma deranja deloc ca imaginea ruleaza si pe Mac…ori in vlc ai o setare pe ce display sa ruleze sau la preferinte in monitors

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

multumesc…am rezolcat cu imaginea pe mac dau brightnessu la minim….dar sunetu nu merge….nu stiu dc am incercat pe 2 tv un samsung si un toshiba

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dar in momentul cand ai introdus jack la mufa de casti pe Mac se mai aude sunet?

si poti mai verifica cablul conectat la tv si sa atingi cu degetul mufa jack..trebuie sa ai un zgomot in TV..asa afli cablul daca e conectat cum trebuie la mufa de audio in a TV

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

nu se aude pe mac…am incercat si cu un cablu jack - rca si jack - jack si nu merge nici unu…

Semnătură 

MacBook Pro 17”
iPhone 3Gs White 32Gb

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca nu se aude nimic pe Mac cand ai mufa introdusa e ok…inseamna ca semnalu pleaca afara….verifica la TV mai bine unde ei audio in…eventual cu un adaptor euroscart care are pe el si mufele rca pentru sunet dar sa aiba si buton de in/out pe acel adaptor

Cred ca TV tau nu are audio in pe RCA…nu stiu

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Presupunind ca ai conectat cablul audio corect, daca nu merge nu putem decit sa tragem concluzia ca TV-ul nu suporta intrare audio analogica in paralel cu intrare video digitala. Chestie de altfel extrem de posibila si raspindita. Solutia: sunetul il bagi intr-un sistem audio dedicat.
In legatura cu VLC-ul si cu monitorul laptopului, cum spuneam, e o setare foarte explicita, nu imi dau seama cum ai ratat-o. Vezi in atasament.