Am MBP cumparat din Italia, cu SL.
As dori sa stiu daca se poate sa creez combinatii de taste pt cele cateva litere cu diacritice, pastrand keyboard-ul italian (asta pt a nu avea discrepante intre ce e scris pe taste si ceea ce fac).
Tks.
Am downloadat “Romanian Keylayouts Xmas 2007 complet”.
Dublu click pe “Romanian Keyboard layouts.mpkg” si urmat instructiunile.
La urma imi spune ca “Instalation Failed”.
Ai bifat C de la System Preferences/International/Input Menu?
Am bifat acum Romanian MacLegacy in System Preferences/Language and Text/Input Sources. N-am gasit International si nici “Romanian MacLegacy-L2”.
Am incercat iar sa instalez “Romanian Keyboards Layouts”. Tot n-a mers.
Încearcă aşa:
Mergi la Library/Keyboard Layouts şi trage acolo “Romanian MacLegacy-L2.keylayout” din Manual Install/6_Romanian L2 cedilla + o icoană din icns f pe care o denumeşti “Romanian MacLegacy-L2.icns”.
Te deloghezi, te reloghezi, apoi te duci în System Preferences/Language & Text/ Inpus Sources şi o activezi (bifezi).
Sper să meargă.
In System Preferences > Keyboard bifezi “Show Keyboard & Character Viewer in menubar”, apoi te duci in Keyboard Viewer si te joci pe acolo cu tastele “modificatoare”.
OK. Am reuşit ! Multumesc.
Acum revin la intrebarea mea iniţială: literele astea: ş, ţ, ă, â, î, se pot ele adauga unei alte tastaturi, astfel încât să nu se modifice funcţiile tastelor cu puctuaţie?
Ca să mă fac mai bine înţeles : acum că am setat Romanian MacLegacy L-2, multe taste cu semne nu mai corespund inscripţionării de pe ele.
Cazul ideal pt mine ar fi ca tastaturii Italian Pro să-i pot adăuga cele 5 litere suplimentare. Se poate?
Asta nu e posibil cu layout-urile făcute pînă acum. Dacă înţelegi că semnele de pe tastaturi sînt convenţionale, ai să pricepi şi că atunci cînd se scrie un alyout de tastatură, se urmăreşte şi keyboardul folosit într-o ţară. La noi, se foloseşte tastatura International English, adaptată. Alte ţări îşi pun semnele în altă parte - chestie de tradiţie. De aia, nu se potrivesc. Francezii au A în locul lui Q şi m în locul virgulei. ŞAMD.
Tot ce pot să-ţi recomand e Ukelele: http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&id=Ukelele
Munceşti un pic, dar poţi s-o duci la capăt!
daca folosesti Romanian Programmers (ti-am dat un link mai sus, pe care sa-l citesti…), atunci o sa ai
ă = alt a
ş = alt s
ţ = alt t
â = alt q
î = alt i
iar functiile tastelor ramin neschimbate…