2 din 2
2
Intrebare despre diacritice
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Whiteley, UK
Macuser din: 27.04.09
dacuBurebista - 18 Ianuarie 2010 02:49 PM

daca folosesti Romanian Programmers (ti-am dat un link mai sus, pe care sa-l citesti…), atunci o sa ai
ă = alt a
ş = alt s
ţ = alt t
â = alt q
î = alt i
iar functiile tastelor ramin neschimbate…

Am pus și bifat Romanian Programmers. Funcțiile tastelor n-au ramas la la fel, dar bănuiesc ca metoda asta e cea mai apropiată de ceea ce voiam eu. Acum m-am lămurit. Mulțumesc tuturor pt ajutor.

Semnătură 

‎“There’s a gate in our heads…One that keeps the insanity in all of us from flooding our intelects. And, at critical moments, it swings open and all kinds of weird shit comes flooding through.” - S.K.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06

De ce recomandați voi ş-urile și ţ-urile cu sedilă ? Mai ales dacă nu există cerință expresă de compatibilitate cu Windows-urile pre-Vista.

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

bre, cristi…
pai nu zisesi matale, la gazeta - mai deunazi, ca alea sunt corecte?
alminteri de ce ne mai chinuim cu reguli?

wink

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
dacuBurebista - 25 Ianuarie 2010 12:13 PM

bre, cristi…
pai nu zisesi matale, la gazeta - mai deunazi, ca alea sunt corecte?

Nu recunosc nimic smile
Care-s caracterele „alea” ?

dacuBurebista - 25 Ianuarie 2010 12:13 PM

alminteri de ce ne mai chinuim cu reguli?

Păi care reguli le ai în vedere ?

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cristi, noi NU le recomandăm cedilla. O, nu! Dar 90% dintre utilizatorii de PC-uri şi 99% dintre site-uri sînt morţi dacă folosim comma. Încearcă, de exemplu, să scrii corect pe Softpedia, să vezi ce de semne de întrebare. Sau să trimiţi – iar corect – un text cu diacritice commate la un ziar sau o editură! Să vezi ce de m…ui sau p… în c… îţi iei! Iar site-ul nostru, deschis de pe un PC (aproape oriunde în lume) e plin de semne de întrebare sau pătrăţele. Sau încearcă să foloseşti diacritice cu comma în InDesign! Un dezastru!
Mai e mult pînă departe. Important la tastaturile lui Cattus (MacLegacy L2, în principal) e că nu îţi strici mîna şi baţi diacriticele exact acolo unde le e locul.
P.S.: Cuvintele astea suculente (de mai sus, cu puncte de suspensie) au fost folosite EXCLUSIV pentru descrierea realităţii înconjurătoare. Şi crude.

2 din 2
2