Handbrake , subtitrari si diacritice
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08

Salutare tuturor !

Am si eu o rugaminte , ma poate ajuta cineva cu ceva how to step by step de introducere a subtitrarilor in video si totodata sa ia si diacriticele ?
Imi tot bat creierii de azi dupa-amiaza. Ultimul Handbrake . Selectez fisierul pe care vreau sa il pun pe ipod. Incarc subtitrarea ( are extensia .srt ).  Dau un preview si in preview imi arata ca AM subtitrare. Apas Start si astept.
Verific fisierul final si din parti subtitrare .

Voi cum faceti ?

Ce tip de encoding trebuie sa aleg ca sa vad si literele cu caciulite si codite ale alfabetului limbii romane ?

Ar fi super un mic ghid.

Multumesc anticipat

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pentru caractere românești pui la subtitrare ISO-8859-2 sau ISO-8859-16 și merge.
Dacă verifici rezultatul final în QuickTime, atunci trebuie să activezi manual subtitrarea din meniul View -> Subtitles.

Mai adaug ceva important: QuickTime 7 pare că nu știe să detecteze subtitrările din fișierele cu extensia MP4 (folosită de Handbrake la export). Trebuie schimbată extensia în M4V și abia apoi merge și în QT7.

[ Modificat: 25 Ianuarie 2010 02:53 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.09

Salut,

revin si eu cu o intrebare referitoare la utilizarea Handbrake..

am incercat de cateva ori sa generez cu el dar nu imi place ce a iesit pana acum:
- vreau sa vad fisierul generat - sa vad daca a bagat subtitrarea. In VLC. Subtitrare - din parti..
- ciudat,  dar dimensiunea fisierului iese de cele mai multe ori mai mare decat originalul. presupun ca depinde de setarile de calitate.
- temperatura cpu-ului ajunge pe la 90-95 grade. Nu e asta o problema ?

multumesc anticipat pt orice sfaturi, pareri.

Semnătură 

Mac mini early-2009:
C2D 2.0GHz, 8GB DDR3, NVIDIA GeForce 9400, NVidia MCP79 AHCI

am folosit, în conservare acum.. - iPhone4,  16 GB,                  non-jailbreak
am folosit, în conservare acum.. - iPad1,    64 GB, Wi-Fi only, non-jailbreak

‹‹ Handbrake      Modificare .srt ››