O mică șmecherie pt cei care folosesc mai multe spellere
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Dacă folosiți mai multe limbi și, implicit, ați instalat mai multe corectoare ortografice, ați constatat, desigur, că e destul de incomod că comuți limbile: te duci la Edit/Spelling and Grammer, schimbi limba, revii… doar unele aplicații au această funcție comod pusă la îndemînă, cum ar fi Nisus.
Pînă cînd Apple va găsi de cuviință să facă ceva mai rapid, există o metodă relativ simplă: System Preferences/Keyboard/Keyboard Shortcuts, și adăugați scurtătura Spelling and Grammar, eu am pus command-G, dar poate fi și alta care nu interferează cu altă scurtătură.
Deși unii spun că merge pe Automatic, eu nu pot confirma. folosesc corectoare de română (ambele, ante și post-1993), engleză US / UK, cehă, franceză și, rar, latină. 2-3 limbi folosesc frecvent și alternativ.
Dacă aveți alte soluții, puneți-le aici.
Test doar cu SL, dar cred că merge la fel și cu sistemele mai vechi via CocoAspell.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 25.09.06

Mersi Cattus, nici la mine nu merge automatic, așa că soluția găsită de tine e tocmai ceea ce aveam nevoie!