Grr , suparare cu ă .
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06

Tocmai am trecut si eu pe OS X , insa am o problema enervanta atunci cind ma dau pe pagini in romaneste . In loc de caracterul a( ăĂ ) in Mozilla Firefox vad ceva ce seamana cu un AE/2e . Chestia si mai enervanta e ca in safari se vede foarte bine.  Aveti vreo sugestie ?

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Mie mi se vede bine si in Firefox. De ce nu te dai pe paginile romanesti cu Safari?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Multumesc de raspunsul prompt. Din pacate nu ma ajuta cu nimica .

Semnătură 

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Incearca sa pui UTF-8 la encoding in Firefox.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

AM creat un cont nou - in ala firefoxul merge frumos.
pe contul vechi desi in bara de titlu vad ă pagina de web arata AE .

Later edit :
am mutat profilul de firefox - acum insa nu imi merge inputul in romana :(.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

deci este ceva de la sistemul tau, poate ai facut ceva cu fonturile si nu mai stie firefox de ele..
si apoi, de ce folosesti firefox? safari merge foarte bine… pe alocuri nu vrea dar sunt putine locurile..

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

cavver: System Preferences -> International, Language - coloana din stânga: trage “English” pe prima poziţie. După care restartează Firefox, şi dacă tot nu merge, logout şi login.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

You are my hero , my saviour .
Ok - la prima intalnire MUG la care luam amandoi parte ai o bere de la mine ( nu uita să o ceri)  .

O explicatie logica exista ?? ( incepusem sa dau disable la fonts , mi-am distrus uptime-ul pentru ca am eliminat cacheul de fonturi ) .

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
cavver - 28 Iulie 2006 07:06 PM

Tocmai am trecut si eu pe OS X , insa am o problema enervanta atunci cind ma dau pe pagini in romaneste . In loc de caracterul a( ăĂ ) in Mozilla Firefox vad ceva ce seamana cu un AE/2e . Chestia si mai enervanta e ca in safari se vede foarte bine.  Aveti vreo sugestie ?

Este o eroare (bug) în seria Mozilla/Netscape/Firefox: ă este redat ca ligatura æ. Nu ai ce-i face, poate eventual ultima versiune s[ o rezolve. durează de ani buni.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Cattus Thraex - 30 Iulie 2006 09:44 PM

Este o eroare (bug) în seria Mozilla/Netscape/Firefox: ă este redat ca ligatura æ. Nu ai ce-i face, poate eventual ultima versiune s[ o rezolve. durează de ani buni.

pai tocmai a rezolvat-o… smile poate pe moment sau forever

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 30 Iulie 2006 10:37 PM
Cattus Thraex - 30 Iulie 2006 09:44 PM

pai tocmai a rezolvat-o… smile poate pe moment sau forever

Hm, am văzut că a rezolvat-o… deși soluțiile erau pe ocolitelea, nu cele cușer. Voi testa și eu. De ani buni, toate aplicațiile web bazate pe Mozilla aveau hiba asta: aplicau incorect principiile unicode combinate cu MacRomanian.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…