2 din 4
2
Adobe Creative Suite 5
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
grEEnlighter - 25 Martie 2010 12:32 PM

Ma upgradez cu mare plăcere dacă în Indd adaugă un feature care mă poate lega la o bază de date și să extrag de acolo ce-mi trebă mie (text/poze) că de aici încolo mă descurc io….

ai incercat Verion Cue?

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
STef… - 25 Martie 2010 04:58 PM
grEEnlighter - 25 Martie 2010 12:32 PM

Ma upgradez cu mare plăcere dacă în Indd adaugă un feature care mă poate lega la o bază de date și să extrag de acolo ce-mi trebă mie (text/poze) că de aici încolo mă descurc io….

ai incercat Verion Cue?

Sincer nu.
Uite că m-ai făcut curios să-mi bag nasul în el. :) Nici nu știu dacă l-am deschis de 2-3 ori în viață.... și asta poate din greșeală, dar omul din greșeli învață.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

Mda nu mă ajută. Prin bază de date m-am referit la o bază de date DB (SQL). De acolo de cele mai multe ori am de extras valori text și să le inserez în diferite paginări. Acum le fac manual:
Baza de date mi se trimite CSV pe care o import în Indd. Atribui casetelor de text anumite valori și de aici merge ok. Partea faină e când se modifică ceva în DB… acolo e mai nasol că ori fac manual tot de la capăt ori modific caseta de text manual… nu-și dă seama că CSV-ul a fost modificat și să-l updateze automat cum face la poze.

La asta mă refeream. Oricum pentru mine ar fi un feature bun, dar cred că sunt printre cei 0,1% care are nevoie de așa ceva, deci…. slabe șanse să fie așa ceva în CS5

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.05.06

poate e aiurea ce zic ... dar zic smile

de ce trebuie sa lucrezi pe fisiere facute/incepute de altii ? de ce nu le-au dus ei la bun sfarsit pt tipografie, respectiv pdf ?
pentru orice lucrare ai nevoie de la client de logo + poze, eventual font ... atat si nimic mai mult, restul e munca/imaginatia ta care poate sa debordeze cu orice soft inventat pe planeta asta ... de unde moda asta de a furniza documente vechi pe post de materie prima intr-o noua lucrare ?
de ce trebuie sa carpesc si sa bricolez munca altuia care poate nu a fost platita sau a fost furata ?
adica voi furnizati catre client alt fel de fisiere decat cele pt care ati fost eventual platit ? ca atunci nu inteleg de unde apar pe piata fisiere nefinisate sau neterminate ... aici am eu o dilema, dar poate e din cauza procesorului mai lent smile

daca sunt platit sa furnizez tipografiei un material printabil, asta fac ... atat si nimic mai mult ... de ce ar trebui sa furnizez si sursele ? de ce nu si softurile atunci ? poate si calculatorul sau masina cu care vin la birou ? smile

daca va cumparati o masina primiti cumva si piese de schimba la livrare ? sau manual de raparatii tehnice ? ... evident nu ... si atunci in cazul nostru, al dtp-ului de ce furnizati mai mult decat ati fost platiti ?

la farmacie cand cumparati un medicament primiti cumva si reteta de productie ? sau materiile prime necesare producerii lui in caz ca vreti sa vi-l produceti singuri ? ... nu, cand aveti nevoie va duceti si mai cumparati o pastila ... simplu ... nu trebuie sa stiti prin ce retorte a trecut, cu ce reactivi s-a lucrat si in cate schimburi

la fel de simplu e si in dtp ... cereti clientului doar poze si logo, lucrati in ce soft va place si furnizati clientului doar produsul finit/medicamentul de unica folosinta ... respectiv un pdf printabil.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

@dodo
total off, dar de dragul discuției o să-ți relatez un caz concret.

X redactează un document pentru Y. Documentul se printează totul e ok.
Firma Y are nevoie de un update pe text după ceva vreme… să spunem 6 luni. X din varii motive nu mai este disponibil (timp, nu mai există, au divergențe între ei). Y trebuie să rezolve situația totuși. Îl contactează pe Z și îi pune la dispoziție fișierele. Z nu are CS4 are CS3. Ce face? Refuză lucrarea? E o lucrare mare, o sumedenie de documente de modificat. În acest caz Z face un calcul și face upgrade… deși nu-și dorea în mod special upgrade-ul.
Despre asta este vorba.

Alt caz.
Corporația X schimbă ag de pub. Documentele, proprietatea lui X, sunt în format CS3. Noua agenție lucrează în CS2. ???? Refuză? Nu cred. Upgrade.

În ambele cazuri intră cumva forțat de anumite împrejurări niște bani în contul Adobe, doar pentru simplul fapt că între 2 versiuni au pus un bling bling și au împachetat mai mișto ultima variantă.

Părerea mea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Depinde şi de client. Am primit recent de la un client din Germania, un proiect. Era făcut în IND CS4. I-am explicat că nu pot lucra cu CS4 şi mi-a trimis fişierele ca INX. În acest mod, am putut lucra lejer cu CS3.

Dar, ca să revenim la topicul iniţial, cum aş putea să înregistrez conferinţa de lansare a CS5? La ora la care va începe, eu sunt pe tren. Soţia ar putea să încerce să-l înregistreze dar nu ştiu cum se face, aşa încât nu ştiu ce să-i explic. Am un G4 QuickSilver cu OS X 11.4. Nu deţin plăci de captură video sau TV Tunner.

Mulţumesc frumos pentru ajutor. Sau, poate cineva să înregistreze evenimentul pentru mine şi mai apoi să mi-l transfere pe un server să îl pot descărca?

Mulţumesc frumos.

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.03.08

Divagăm. Treaba se axa pe CS5. Și din ce văd la pachetul de print ne cam lasă cu buzunarul gol și atît. Niște îmbunătățiri amărîte. Nu știu de ce toată lumea urăște Microsoft. Eu urăsc și Adobe și Apple. Oamenii aștia fac bani ambalînd frumos rahatul. Nu mai văd inovație (cel puțin în pachetele de print) de foarte mult timp.

Printul e mort. Trăiască printul.

Semnătură 

Lăsați pisicile să vină la mine!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Mie unul mi se pare ca sunt cateva functii noi destul de importante. Foarte adevarat ca nu sunt instrumente fara de care nu se poate lucra dar care iti usureaza munca destul de mult zic eu. Si ca sa exemplific: http://www.adobe.com/products/creativesuite/design/whatsnew/

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
grEEnlighter - 26 Martie 2010 06:24 PM

Mda nu mă ajută. Prin bază de date m-am referit la o bază de date DB (SQL). De acolo de cele mai multe ori am de extras valori text și să le inserez în diferite paginări. Acum le fac manual:
Baza de date mi se trimite CSV pe care o import în Indd. Atribui casetelor de text anumite valori și de aici merge ok. Partea faină e când se modifică ceva în DB… acolo e mai nasol că ori fac manual tot de la capăt ori modific caseta de text manual… nu-și dă seama că CSV-ul a fost modificat și să-l updateze automat cum face la poze.

La asta mă refeream. Oricum pentru mine ar fi un feature bun, dar cred că sunt printre cei 0,1% care are nevoie de așa ceva, deci…. slabe șanse să fie așa ceva în CS5

FileMaker ?!?!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iar nu pot se editez guy

am vazut undeva o demonstratie de ce se poate face cu Filemaker si inDesign
updatezi baza de date si imediat apare in inDesign
aia faceau situri de vanzari cu mii de produse, fiecare cu specificatii tehnice etc

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Un articol despre diferentele de preturi ale CS5 in Europa fata de US. Cu 900 euro mai mult in Franta fata de US.

Asta asa, sa nu mai zica lumea ca de ce vinde mai scump Apple in Europa…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
altero - 13 Aprilie 2010 01:58 PM

despre diferentele de preturi ale CS5 in Europa fata de US. Cu 900 euro mai mult in Franta fata de US…/quote]

francezii meritau sa fie mult mai scump!

merde:)

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
haris - 13 Aprilie 2010 08:51 PM
altero - 13 Aprilie 2010 01:58 PM

despre diferentele de preturi ale CS5 in Europa fata de US. Cu 900 euro mai mult in Franta fata de US…/quote]

francezii meritau sa fie mult mai scump!

merde:)

Ete pîrț. Că și pe noi tot așa. Măcar de am lucra la tarifele fraților noștri franțuji. Bașca nu avem nici măcar variante localizate. Uneori stau așa și mă întreb de ce nu m-a făcut mama american. Măcar plăteam mai puțin. Și pe hard și pe soft. Vedeți dumneavoastră, să fii european costă. Chiar ieri am mers să precomand upgrade de la CS4 la CS5 prin download de pe Adobe Store și inițial mă trimise la Magazinu american. Ziceam că fac și eu o afacere. Dar cînd să bag de-o combinație niet. Nu poți de instalator. Și m-a trimis frumos la Europe România. De unde mai că nu s-a dublat suma.

Și cînd mă refeream la inovații nu mă gîndeam la faptul că au introdus Track Changes în InDesign. Pot să fac eu o listă dacă mă ascultă cineva.

De exemplu nu există încă un generator de cod de bare. Există (nu-i așa) un plugin de Illustrator. Care plugin costă aproape cît Illustratorul.

La InDesign legat de lucrul cu baze de date avem tot așa plugin-uri șamd (vezi WoodWing et al.).

Dacă vrei convertire de *.pdf la curve bagă un plugin (pitstop, alți bani, altă distracție).

Practic dai banii pe o suită care e cam cheală pe alocuri. Și dai încă pe atît pe plugin-uri ca să poți să îți duci treaba la bun sfîrșit.

Model de bizniz de succes.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member

Și un articol (destul de lung și corect) despre noua înfățișare:

http://www.idsgn.org/posts/cs5-an-evolution-of-the-designers-toolbox/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm;_campaign

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 26.07.07

Asta cu preturile mai mari la versiuni digitale fata de cele pe suport fizic este manevra deceniului! Filme, carti, software toate sunt mai scumpe sau cel putin egale ca pret daca sunt descarcate de pe web decat daca sunt cumparate din magazin, un fenomen aparent inexplicabil cu justificari superficiale.

2 din 4
2