As vrea sa cumpar un mac mini. vreau sa stiu daca merita. pliz help…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 17.08.06

salut. as vrea sa-mi iau un mac mini cu urmatoarea configuratie,
(as vrea sa-i maresc ram-ul la 1 GB):

MAC MINI - Intel Core Solo
Frecventa procesor (MHz):1500
FSB (MHz):667
Cache procesor (KB):2048
Intel GMA 950
10/100/1000 BASE-T Ethernet LAN
DDR2 PC2-5300 - 512 MB
Video
Capacitate memorie (MB): - 64 (shared)
HDD - Capacitate 60 GB - 5400 - sata
Combo Drive

As vrea sa stiu daca se se descurca in programe gen Photoshop, Indesign, Illustrator.
Poate cineva care detine unul si lucreaza in programele de mai sus (in special indesign CS) sa-mi spune cum se comporta si ce probleme a intampinat?

danke schon
augustin

Semnătură 

Cand ajungeti la usa mea, nu sunati! Ies eu, din cinci in cinci minute…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

nu se descurca bine pentru ca acele programe nu sunt optimizte pentru intel inca. poate peste un an.
cu ceva RAM in plus e posibil totusi sa fii mai multumit.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mac Mini Core Solo cu numai 1 GB RAM? Nici să nu te gândeşti că poţi lucra în condiţii acceptabile cu software care încă nu e scris nativ pentru Intel, aşa cum este Adobe CS2 şi orice altceva de la Adobe. Va merge foarte greu. Ori îţi cumperi ceva bazat pe procesoare PowerPC G4 sau G5, ori aştepţi până la anul, când apare Adobe CS3 nativ Intel.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

varianta imediat cea mai buna ar fi sa il lasi pe windows cand ai nevoie de ele, pe win sunt native…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

multumesc pentru indrumari. voi tine cont de ele

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Si daca poti sa il comanzi cu HDD de 7200 rpm in loc de 5400 - fa-o. Se simte mai mult decat un cpu mai rapid.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

vreau sa cumpar un macc mini si sa-l folosesc cu programele fotoshop, illustrator si indesign, toate pentru mac. lucreaza cineva cu indesignul cs pe mac mini? cum se misca? mersi

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

man mai bine cauta un mini G4. cu 1 Gb ram se misca bine cu toate programele respective. adobe cs3 mai dureaza 1 an pana iese si cred ca se vor misca mai greu decat cs2, mai ales pe versiunea low-end intel - practic e mai putin de jumatate din puterea de procesare a unui mini 1.66 core duo (cu fiecare update softurile adobe au adaugat functionalitati dar au si devenit mai lente).
sau si mai bine mai pune ceva si ia un mini core duo sau imac core duo.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Eu sincer nu pot sa-ti recomand decat sa-ti iei mini-ul pe intel. Eu tot timpul am fost de parere ca orice iti iei e bine sa fie ultima generatie mai ales la computere. Este adevarat ca Photoshop inca merge mai bine pe PPC insa e o diferenta uriasa de tehnologie intre procesoarele PPC G4 si Intel-urile Core, si pana la urma va veni si Photoshopul (eu cred ca in mai putin de un an) mai ales ca acum au iesit la bataie si sculele pentru profesionisti (mac pro). Pentru moment daca ii pui 2gb de ram mini-ului te vei putea descurca si in plus cu boot camp vei avea tot timpul si posibilitatea de a folosi windows(chiar daca e de cakat).

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

dar si Dacu are dreptate cu g4 pe OS 9 cu photoshop 7. E adevarat numai citeodata. Depinde de ce are omul nevoie.

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca e Solo, nu-ti lua!
De ce bagati omul in ceata? Numai dual! Iar daca vrea sa lucreze Photoshop, mini G4! Ce mai poveste! Vreti sa spuna ca mac e o ratza? Pentru ca Rosetta sa compenseze scrierea ne-nativa a unui program, e nevoie de forta si de RAM!