2 din 2
2
Sondaj
Localizare Mac OS X în limba română (10.5.8)
Vreau doar să utilizez. 15
Vreau să traduc și să utilizez. 9
Vreau să traduc dar să nu utilizez. 6
Niciun interes. 57
Total voturi: 87
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Localizare Mac OS X - Sondaj de opinie publică
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
interesantul - 02 Noiembrie 2010 01:51 PM

Iar din punct de vedere al limbii SO ași înclina spre chineză. Vezi câti sunt și vezi cum o să ne cucerească. Și ei, în comunitatea lor nu folosesc româna, engleza sau alta limbă, ci numai chineza.

Dezavantaj noi: Suntem Puțini. Avantaj ei: Sunt Adi Minune (Fără număr, fără număr…)

E.

固然
Și toți își cumpără mac-uri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Putin in afara discutiei, dar totusi legat de subiect wink

http://www.ziare.com/cultura/cultura-romaneasca/opinii-plata-cash-si-money-transfer-dulcea-limba-romana-1052802

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 03.07.09

E unul dintre motivele pentru care nu am trecut la Mac faptul că nu este în română. Şi deşi mulţi amatori încearcă să traducă sistemul, cel mai bine ar fi să avem o traducere oficială, care să fie menţinută cu fiecare versiune.

Eu oricum sunt destul de mulţumit de Windows 7 în română, dar la anul chiar vreau să-mi schimb calculatorul şi chiar mi-aş lua un Mac. Dar să-l cumpăr din România la preţurile astea astronomice sau din State şi să plătesc o diferenţă astronomică pe transport nu-mi convine, atâta timp cât vine în engleză.

Apple dacă tot le vinde aşa de scumpe, ar putea foarte bine să le şi traducă. Ştiu bine engleză, pe vremea când am început să folosesc calculatorul nu erau decât programe în engleză, dar acum tot ce am instalat pe calculator e în română şi nu prea am chef să mă întorc la engleză.

P.S. Pe vremea când mi-am luat iPhone-ul nu era în română. Am trimis atunci un e-mail nervos la Apple în care le-am zis că noi în România dăm dublu ca să-l cumpărăm (chiar şi cu abonament) şi după vreo câteva luni a apărut meniul în română. Nu prea cred că a avut vreo importanţă e-mailul ăla, dar cine ştie…

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacă reselleri Apple din România nu o să aibă o cifră sănătoasă de vânzări la mac-uri, nu o să se traducă OSX în română niciodată. Și cum toți discutăm aici cum să ne luăm mac-urile din state și europa ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 03.07.09
psergiu - 14 Noiembrie 2010 07:26 PM

Dacă reselleri Apple din România nu o să aibă o cifră sănătoasă de vânzări la mac-uri, nu o să se traducă OSX în română niciodată. Și cum toți discutăm aici cum să ne luăm mac-urile din state și europa ...

Nu ştiu dacă e aşa. De obicei un produs nu se localizează pentru că sunt vâzări foarte mari, ci din contra pentru că vânzările sunt mici şi există potenţial de creştere prin traducere. Apoi, noi în România avem preţuri foarte mari din cauză că avem monopolul ăsta Apcom (fostul IRIS) care ţine preţurile sus.

Dar de curând Apple a desemnat un al doilea distribuitor în Cehia şi preţurile au scăzut. Poate o să fie la fel şi în România. Dar foarte mult nu vor scădea niciodată, pentru că de vină e tot Apple care transformă 1 dolar în 1 euro, chiar dacă 1 dolar e de fapt doar vreo 0,7 euro.

Oricum, localizarea iPhone de care vă vorbeam mai sus a apărut pe atunci când iPhone-ul era o raritate în România, deci nu vânzările mari au fost de vină, ci potenţialul.

Semnătură 

We Want Apple Romania!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ar fi interesant să aflăm câte mac-uri s-au vândut oficial in România în ultimii ani și câte iPhoane & alte device-uri cu iOS (iPod touch)
Se bagă cineva să facă pe reporterul și să sune și întrebe la Apcom & Orange și să scrie un mic articol ? Il publicăm pe prima pagină a macuser.ro cu credit full autorului.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Am trimis eu un mail la apcom, si asa ma interesau informatiile pentru un proiect la faculta raspberry

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

Multă baftă să-ți răspundă cineva la mail.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Incerc si eu… am trimis si la Orange.
cu ocazia asta verificam si seriozitatea celor doua companii.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

2 din 2
2