2 din 10
2
DEX offline
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
altero - 02 Iunie 2010 08:35 AM

PS: are un mic buguleț deocamdata: ca sa apara rezultatele si in Spotlight, trebuie deselectat si apoi selectat din nou in preferintele lui Dictionary.app.

you are a genius! ca intrebasem asta. bai ce bine e sa fii o comunitate…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
huk - 02 Iunie 2010 09:17 PM
altero - 02 Iunie 2010 08:35 AM

PS: are un mic buguleț deocamdata: ca sa apara rezultatele si in Spotlight, trebuie deselectat si apoi selectat din nou in preferintele lui Dictionary.app.

you are a genius! ca intrebasem asta. bai ce bine e sa fii o comunitate…

acum am vazut si in topicul celalalt. .ral:cr s-a prins cum il “activezi” in spotlight. bravo! si el e un genius!

@Cattus: ai ratat intrarea in problema cand ai dat cu flit si cu intelepciune in primul mesaj din topicul deschis la programare. Si ai incheiat sublim cu ZERO atribuire copyright. Multumiri lui X intr-un articol stiintific scrii pentru cel care ti-a adus cafeua in noptile tarzii cand revolutionai semantica. Pana una alta, .ral:cr a facut toata munca, unii si-au mai dat cu parerea si au mai ajutat, unul a initiat totul si a persistat peste flitul tau, iar tu hop cu plecaciunea de final. Poc de fapt. Pfiu, ce nu ti-am simtit lipsa…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Încetați cu off-topicele că vă banez pe toți (în afară de .ral:cr căruia îi mulțumesc).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

DEX Offline v1:

Link1: http://ralcr.com/downloads/DEXOffline.dmg

Rog sa va stergeti manual incercarile anterioare, pentru asta am facut un installer si se duce in /Library/Dictionaries/ ca sa fie disponibil pentru toti userii.

Mentionez ca pe tiger nu merge, structura de fisiere si chiar extensia sunt diferite.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
VlAdLitteram - 02 Iunie 2010 07:39 PM

Veste: între timp s-a bucurat și Cătălin Frâncu de surpriza asta și mă întreabă ce-cum-de-unde să treacă în Panteonul cu unelte de la dexonline.ro. I-am dat coordonatele, și sper să dea și el pe-aici, poate îi dați un semn la contacte, pe dexonline.ro.

M-am inscris pe grupul dexonline si m-a lamurit cu niste chestii, si o sa hosteze la el dmg-ul, e mai sigur.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

merge acum foarte bine si in leopard :D multumesc mult!

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

acuma (nu știu dacă o putem face noi sau Cătă Frâncu) ar trebui să-l învățăm pe DEX Online/Offline toate derivațiile unui cuvânt. De exemplu:

învăța - îl găsește
învățat - îl găsește (și are un font miiiiiiic)
învătăm - nu
învățați - nu
învățarăm - nu

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu pot face, are un nod special in xml pentru a-i spune derivatiile, dar nu sunt sigur ca exista informatiile astea in baza de date.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Multumesc Altero pentru precizare, asa este, eu am confundat dictionarul cu corectorul ortografic. Multumesc .ral:cr si tutror pentru munca depusa.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Inteleg ca nu exista spellchecker pentru romana si ar dori macuserii unul? raspberry

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Exista, cum sa nu (discutii aici).
Ce ar dori macuserii (ma rog, unii…) ar fi un speller român care sa mearga cu rahatul de Word. Office 2011 cica ar fi Cocoa, deci ar trebui sa se pupe cu ce există, dar nu vrea; poate cand o iesi din beta…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator
.ral:cr - 03 Iunie 2010 08:04 AM

Eu pot face, are un nod special in xml pentru a-i spune derivatiile, dar nu sunt sigur ca exista informatiile astea in baza de date.

Bre, eu cred că există pe undeva ... am căutat cuvintele alea pe Dex Online și le găsește cum trebuie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

MERGE!

Caut: „învăț“: (găsește tot ce începe cu „învăț”)
Caut: „nvăț“: nu găsește nimic (hm)

DEXonline are chiar un modul care dă toată flexiunea (vd. butonul declinări de sub cîmpul de căutare).
DEXonline poate căuta un cuvînt fie numai în listă, fie și în corpul definițiilor – nu-mi dau seama dacă opțiunea poate exista și offline.

Aplicația Java a lui Federico Mestrone poate filtra dicționarele în care caută (ceea ce versiunea online nu poate: ori o singură sursă ori toate).

Excepțional este și că linkul „Raportează greșeală de tipar“ duce unde trebuie direct din Dictionary.app – nu sînt multe greșeli, dar mi-am făcut obiceiul se le semnale, procedeul prevăzut de d. Frâncu & Co e foarte simplu, e un clic.

Foaaaaarteee ttaaareee!

Mă joc cu el de vreo o oră cel puțin, fantastic!
Nu vreau să fiu arogant, dar felicitări! Mi-ați făcut o bucurie!

MULȚÁM FAIN!
grin

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Mai am o rugăminte, care e de fapt un sfat (nesolicitat, recunosc).

Vă rog mult să publicați modulul pe paginile cu softuri de Mac, de pildă aici (asta e VersionTracker, împreună cu MacFixit a fost „achiziționat” de CNet avum cîteva luni dar au rămas oarecum independente).

Dați-i un nume – DEXoffline sau DEX4Mac sau DEXmac, orice nume scurt (să încapă și să nu ocupe mult loc în bara de meniu a aplicației – utilizatorul îl poate firește edita, dar strategic preferabil e să nu fie nevoie). Dați-i un număr de versiune (liniștit 1.1 deja). Dacă vă pot ajuta – cu mare plăcere (prezentare, text sau grafică, corespondență cu cetățenii, muncă de convingere, sfaturi, bancuri, vorbe etc. grin ) Și publicați-l!

Sigur că e nevoie să vă puneți de-acord cu Cătălin Frâncu, îmi închipui că trebuie lămurite detalii privind drepturile de utilizare etc. Dar, dacă am înțeles bine, DEXonline se bazează pe acordul generos și contribuția voluntară a mai tuturor celor implicați (v. pagina lor de web și precizările despre licență, și aplicațiile DEXonline pt. iPhone unde erau niște amăunte în plus în acest sens).

Eu cred că e un pas semnificativ în ce privește atît Dictionary.app în sine, cît și utilizarea românei pe Mac (și pe ne-Mac, de altfel). Nu fiți nici modești nici neatenți. Repet: eu cred că e un pas important și cred că trebuie marcat și publicat ca atare. În pălărie sînt chiar mai mulți iepuri grin

Și încă o dată: mulțam fain și bravos!

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

„Raportează greșeală de tipar“ ar trebui sa deschida formularul in browser, nu stiu ce se intampla la tine dar sunt chiar curios daca si raporteaza ceva.

Am gasit un tabel de flexiuni, o rezolvam si pe asta cumva…

Semnătură 

Mcintoshing…

2 din 10
2