De ceva vreme sunt tatic… din nou
!
Botezul mi l-a filmat un prieten care se ocupa cu asa ceva in format HD 1080i (cu un Sony FZ7 parca). Fiind posesor de Mac, vreau sa fac eu montajul de rigoare, dar am unele nelamuriri:
1. Am capturat, am editat; la export (Final cut pro 7), am un fisier de 700 Mb (30 min) si unul de 5.7 Gb (33 min). Setarile de export au fost identice: current setings, all marker, audio and video. In Finder la ambele apar la rezolutie 1920x1080. De ce este o diferenta asa mare intre fisierele exportate?
2. Dupa export vreau sa le salvez in format Blue ray si sa le pastrez asa pina iau inscriptor pentru acest format. iDVD stie sa faca asa ceva? Ce alt format imi recomandati pentru asta? Domniile voastre cum ar face?
3. Am vazut ca DVD Studio Pro are optiune pentru HD DVD dar mi se pare foarte complicat de lucrat cu el; HD DVD este acelasi lucru cu Blue Ray? Daca nu, atunci in ce format se arde pe disc? Imi puteti recomanda alt program de DVD autoring cu care sa pot face un meniu simplu si frumos?
Imi cer scuze daca nu am fost foarte clar si va rog sa nu radeti prea tare daca unele intrebari sunt timpite!
Multumesc anticipat.