1 din 2
1
Inversarea sunetului
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Stiti vreun programel mic care poate inversa un sunet venit de la microfon? Nu sa-l playeze de la coada la cap, nici n-ar avea cum daca e live, ci cum fac programele profesionale care pot scoate vocea dintr-o melodie daca ai negativul separat, inverseaza negativul si-l suprapune cu melodia. Desigur, pot sa iau un program dintrasta, dar doar daca nu exista unul mic sau free.
Daca nu ati ghicit inca, vreau sa fac un noise canceling la masinile de pe strada.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Nu cunosc nici un program care sa NU aibă funcția asta.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iar eu niciun program care are legatura cu muzica in general.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Ai incercat cu un program multitraking? Introduci o noua pista cu sunetul pe care vrei sa-l elimini si o decalezi cu PY/2 (scuze, dar nu gasesc simbolul smile ). In felul acesta, alternanta pozitiva suprapusa cu cea negativa (ale aceluiasi sunet, bineinteles), da rezultanta zero. Pentru aceasta situatie, intrebarea mea e cum captezi sunetul pe care vrei sa-l elimini, fara a contine si pe cel util. Daca ai putea, ar fi de prisos topicul. Asa ca, explica mai clar ce vrei sa faci si poate te putem ajuta. Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Decalarea cu PI/2 merge la funcții periodice impare, sunetul nu e nici periodic și nici impar. Însă absolut orice program de editare audio poate să inverseze un canal.

Întrebarea rămâne însă. Plus că același sunet captat de 2 microfoane diferite trecute prin 2 stackuri audio diferite va fi în fază diferită, deci trebuie procesat și asta…

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tocmai am incercat cu un program de muzica numit Live, de la Ableton.
Din pacate e dezamagitor, sunetul captat de la microfon are un mic delay, poate exista altele mai bune, real time? Poate e doar microfonu din imac slabut?

Ce vreau sa fac mai exact este sa captez sunetul care se aude in strada, o sa pun un microfon pe balcon, ma gandeam la unul omnidirectional.
Sunetul asta am sa-l inversez si am sa-l dau prin casti (mai tarziu daca vad ca se anuleaza destul de bine am sa-mi iau un sistem audio).

Deci rezultanta aia de zero e ce vreau sa obtin la urechile mele.

Daca nu e real time din soft voi incerca un montaj electronic, din pacate n-am gasit resurse inca. Cert e ca sisteme dintrastea exista deja, asa am auzit.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Ai dreptate, trebuie sa fie periodica. Despre impara, ma abtin pentru moment. Si totusi, e mai simplu cu inversarea, pe care o poate face orice editor de sunet (Sound Forge, Cool Edit Pro, etc).
Oricum, .ral:cr nu va putea sa faca o izolare 100% a unui sunet haotic oareacare dintr-un fisier audio. Exista intr-adevar programe care incearca sa recunoasca si sa izoleze vocea umana de negativ (dintr-un fisier audio normal), insa nu fara interventia omului si nu cu foarte mare succes. Sorry, .ral:cr. Si totusi, am inteles ca vrei sa izolezi motoarele masinilor de altceva, dar ce e acel “altceva”, voce umana?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vreau sa-l izolez si atat, adica sa fie liniste la mine in casa chiar si cu geamurile deschise.
Am niste casti care au noise cancelling, din pacate nu pot reduce decat zgomotul continuu de fundal, vocile, masinile tot se aud, iar microfonul este in casti si n-are cum sa fie prea eficient, isi capteaza propriul sunet si-l anuleaza si pe ala daca sunt prea sensibile. Ma gandesc ca un sistem audio bun o sa faca treaba mult mai bine in casa.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

De ce vrei asta în real-time ?

Dacă nu vrei în real-time, faci înregistrarea pe 2 canale concomitent (un microfon vorbești tu, celălalt pe balcon) și după aia combini canalele cum vrei.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cum de ce? Eu vreau sa reduc zgomotul care ajunge in casa, in real time.
Renunt la partea de soft, acum caut o schema electronica, dar fara succes. Poate un sistem dolby sa poata fi adaptat. Sau poate sa caut direct alte casti cu noise canceling pt experimente.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si se pare ca am gasi si o schema: http://gilmore2.chem.northwestern.edu/projects/noise_prj.htm

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Nu va funcționa ce vrei tu. Din păcate este imposibil.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poate nu 100%, sunt convins de asta. Daca se mai aude o salvare si-un motorist smecher nu ma deranjeaza.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
Aram - 17 Iunie 2010 08:55 PM

Nu va funcționa ce vrei tu. Din păcate este imposibil.

și ce dacă a văzut X-MEN… ce vrei tu se poate dar cu o cameră izolată fonic și un echipament destul de mare și greu, am văzut așa ceva la uzinele mercedes, în zona de testare a motoarelor prototip, dar nu cred că are loc într-un apartament.

nu cred ca vei avea rezultate cu un soft care să poată genera o “contra frecvență”, este posibil să ai mai mult zgomot decât înainte…

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://en.wikipedia.org/wiki/Noise-canceling_microphone

http://www.amazon.com/Olympus-ME-52W-Noise-Canceling-Microphone/dp/B000MYPPPE
http://www.amazon.com/Olympus-ME-12-Noise-Canceling-Microphone/dp/B00006HSBC
http://www.amazon.com/Logitech-Premium-Headset-Noise-Canceling-Microphone/dp/B0007N33IQ

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu cred ca am ce sa fac cu alea. Microfonul va trebui sa fie unul de fidelitate ca sa captez exact ce se aude.

Semnătură 

Mcintoshing…

1 din 2
1