Snoe Leopard si fonturile “PostScript Type 1”
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salut, direct in problema: - s-au cumparat 6 macuri noi la noi in departamentul DTP, au venit toate pe 64bits cu snow lepard.
Noi nu stim sa punem diacritice corect si frumos cu fontlabul (pentru ca exista mentalitati “merge si asa ...”) si maltratam fonturile cu fontographerul - taiem paranteze, le mutam in alta parte etc.- apoi salvam “PostScript Type1”.

Ei bine, domnul snow leopard nu mai recunoaste acest ps type 1, si nu sunt decat vreo 90% din arhiva noastra de fonturi. As aprecia mult de tot daca are cineva vreo solutie la problema, altfel suntem nevoiti sa cautam un disk universal cu leopardul si sa reinstalam tot. Acum lucram tot pe vechile macuri :(

Si daca se poate o explicatie pas cu pas, modul cel mai corect de a pune diacritice cu fontlabul, si cum se folosesc.

Multumesc anticipat.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

ok, s-a rezolvat, de la sine smile problema era copierea din retea a fonturilor. initial am copiat pe server tot ce aveam in macul vechi, apoi am copiat in macul nou si atunci s-a intamplat “chestia”. rezolvarea a venit din arhivarea fonturilor intr-un zip frumos si gata, snow leopardul a vazut fonturile.

a mai ramas totusi problema “diacritizarii” corecte a fonturilor. are cineva inima sa-mi explice si mie cum se face.

multumesc.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/18806/#167672

‹‹ DEX offline      Safari 5 în limba română ››