iaru - 24 Iulie 2010 03:43 PM
Normal, civilizat şi firesc e să ai totul în limba ta.
Nu, normal e ca producătorul să decidă el însuși, pe ce considerente consideră relevante, ce limbi să implementeze iar userul să fie lăsat să-și aleagă. Din fericire, Mac OS X te lasă să alegi, Windows, până recent, nu. Nici chiar acum nu e așa roz situația din moment ce numai versiunea Ultimate te lasă să alegi limba.
Eu nu vreau cartea automobilului, televizorului și aparatului de fotografiat în Română. Este de înțeles și respectat că unii useri doresc asta, așa că dacă producățorii traduc și în Română, totul este foarte bine atâta timp cât îmi dau manual și în Engleză. La aparatul de fotografiat și automobil e mai rău de multe ori ca la software—există documentație numai în limba română.
Şi medicamentele, şi cartea automobilului, şi televizorul, şi aparatul de fotografiat, şi computerul.
Traducerile în Română costă. Asta se reflectă într-un preț mai mare al produsului. De ce să plătesc eu în plus pentru ce nu-mi trebuie? Nu vreau să oblige nimeni vendorii de produse să traducă în Română, respectiv să mă fac să plătesc ceva ce nu-mi doresc. Să decidă vendorii singuri dacă traduc sau nu, fără a fi constrânși de cineva.
M-am săturat de chestia asta: puneţi mîna şi învăţaţi engleza.
Zise omul care știe engleză. E normal ca unii useri să vrea limba Română, e absolut de înțeles că vor să facă lobby pentru asta, dar asta trebuie să fie la latitudinea producătorului. O atitudine care zice “vreau soft în Română și am să fac tot ce pot pentru a obține asta” e de admirat, o atitudine care zice “totul trebuie să fie în Română, oneeleven” e imperialistă și periculoasă.
@sorin_27”: cred că te iei după blogurile windowsare. Mai sapă puţin. 
Cred că nu el e cel ce trebuie să sape. Hai să nu ne mai ascundem în turnul de fildeș. Nu-s de acord cu sorin_27, datele personale sunt responsabilitatea ta, nu a lui Apple, pe de altă parte nu scuză insecuritatea Safari.
Şi ce legătură e între limba unui soft şi securitatea lui? Adică, după înţelesul tău: dacă nu mă protejează, ce importanţă are limba? Nu înţeleg. Ce-are s.ul.a cu prefectura?
În cazul acesta nu are, în general însa are o foarte mare legătură. Unii oameni ar prefera să se investească (cheltuiască bani, timp și resurse umane) pentru securitatea produsului, nu pentru feature-uri non critice, gen limba interfeței, interfața în sine etc. Nu se aplică aici deoarece nu Apple face traducerea.