Am luat de curand o camera Canon Legria HF R-18 cu care filmez HD, iar importul fisierelor le fac direct din Final Cut Pro. Pana acum am facut import din camere DV. Problema mea este ca atunci cand fac export in orice format pe care l-as putea pune pe DVD SD imaginea in miscare este redata atat pe Mac cat si pe orice player “sacadat” (sau , nu stiu cum sa ma exprim), imagine nu se deruleaza lin (ca de pe un import DV).
1. Importi ce ai pe camera cu Final Cut Pro (File>Log and Transfer)
2. Montezi clipurile in timeline
3. Exporti Sequence-ul respectiv (right click pe Sequence>Export with QuickTime)
4. Setezi exportul in dialogul de QuickTime si dai Export
5. Astepti
6. Scrii filmul rezultat pe un DVD etc
Ok. O sa incerc sa fac asa cum mi-ati spus. Problema e ca folosesc codecul Apple ProRes 422. Ideea este ca as vrea sa ajung la un format precum m2v pregatit pt dvd sau oricare altul pe care sa-l dau in DVD Studio sau iDVD. Am incercat aseara (dupa ce am scris aici) in Compressor, a iesit la fel de rau. Imaginea calitativ este ireprosabila, dar in momentul in care camera sa misca , atunci nu se mai poate vedea nicio fatza calumea. O sa incerc sa fac un screenshot.
Fa un screen shot la o imagine in miscare. Cel mai probabil te confrunti cu problema e interlacing. Camera ta filmeaza 99% in interlaced. Eu cand export filmele in format final, le fac deinterlace si le transform in progressive. Dureaza MULT mai mult exportul insa merita din punct de vedere calitativ.
Ahaaa .... mi-ai mai dat o idee. Chiar o sa incerc atunci cand ajung acasa. Sper sa fie doar asta. Chiar nu conteaza timpul , pana la urma pot astepta ceva mai mult tinand cont ca am imagini destul de frumoase. Ma enerveaza faptul ca in Pinnacle 14 import din camera iar dupa editez fac dvd si se vede perfect. Nu vreau sa fiu rautacios , dar nu ma pot lasa de MAC.
Am atasat un screenshot. Acest export e facut din Compressor. E si mai rau decat daca as fi facut direct din exportul .mov din final cut.
La export -using Quick Time - iar in tabul „Setting” să ai întotdeauna setat Current Settings (asta deca nu vrei sa exporti in alt format). În feelul acesta ai întotdeauna cea mai mare calitate a fisierelor (am văzut asta într-un tutorial de la Linda.com
Încarcă aşa şi spune-ne si nouă dacă ai rezolvat!
Spor la treabă!
Ahaaa .... mi-ai mai dat o idee. Chiar o sa incerc atunci cand ajung acasa. Sper sa fie doar asta. Chiar nu conteaza timpul , pana la urma pot astepta ceva mai mult tinand cont ca am imagini destul de frumoase. Ma enerveaza faptul ca in Pinnacle 14 import din camera iar dupa editez fac dvd si se vede perfect. Nu vreau sa fiu rautacios , dar nu ma pot lasa de MAC.
Am atasat un screenshot. Acest export e facut din Compressor. E si mai rau decat daca as fi facut direct din exportul .mov din final cut.
100% problema de interlaced. Nu sunt acum acasa insa daca vrei da-mi un offline pe mess si iti zic exact ce setari sa faci in compressor a sa iti iasa super calitate!
La export -using Quick Time - iar in tabul „Setting” să ai întotdeauna setat Current Settings (asta deca nu vrei sa exporti in alt format). În feelul acesta ai întotdeauna cea mai mare calitate a fisierelor (am văzut asta într-un tutorial de la Linda.com
Încarcă aşa şi spune-ne si nouă dacă ai rezolvat!
Spor la treabă!
Am facut asta de la bun inceput , dar atunci cand am pus fisierul final in iDVD sau Dvd Studio Pro, nu am gasit nicio solutie sa iasa bine ...
Nu stiu daca FCP are „deinterlace video” (ar trebui sa stie ) dar Adobe Premiere stie sigur. In casuta de export, are la video (parca) „deinterlace video footage”. Bifezi si gata!
Dupa cateva zile de incercari , am ajuns la concluzia ca direct din import am aceasta problema. Am exportat intr-un format Apple res 422 in 50fps si nu mai are acea distanta intre cadre (cel putin asa ma pot exprima). Am facut insa un screenshot cu fisierul importat de final cut.
Dupa cateva zile de incercari , am ajuns la concluzia ca direct din import am aceasta problema. Am exportat intr-un format Apple res 422 in 50fps si nu mai are acea distanta intre cadre (cel putin asa ma pot exprima). Am facut insa un screenshot cu fisierul importat de final cut.
M-am lamurit , am reusit sa scot DVD SD perfect cu Premiere CS4 fara batai de cap , chiar daca prefer FCP. Am incercat sa “fur” modul de import si export , dar FCP nu stie din pacate multe codecuri pe care le are Premiere. Si cel mai interesant lucru e ca nici macar nu mai trebuie sa import din SD Card clipurile , ci doar sa le pun in timeline. Superb. Totusi , o sa-mi fie dor de FCP.
Incearca cu send to compressor si seteaza in sectiunea Format codecul Apple pro res 422. E un codec ok care nu-ti mananca resurse le playback.
Este un codec implicit pe care il foloseste FCP si e cel mai bun pt asa ceva. insa mie nu mi-a dat rezultate. Am 1920x1080 Anamorph (1440x1080 real). Premiere CS4 sau mai sus, importa AVCHD nativ si export in m2v perfect pentru DVD SD.
Multumesc tuturor pt ajutor. Oricand , cu cea mai mare placere sper sa mai vorbim despre orice tine de MAC OS X.