1 din 2
1
Nu mai pot sa ma conectez prin airport express
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.06.08

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma conectez prin airport expres la internet. Mi-a functionat fara probleme de vreo 2 ani. Dintr-o data n- mai mers. Am incercat sa resetez, am luat legatura ci cei de la RDS care mi-au spus prin telefon cum sa ma conectez direct de pe desktop. Nu stiu sa-mi spuna ce sa fac cu airport expresss-ul. Daca pun cablul in Desk merge conexiunea la internet (asa am si intrat pe forum) daca bag cablul in airport nu ma mai pot conecta la internet. `Am incercat sa resetez totul nu stiu ce sa-i fac. Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

Ai reusit sa rezolvi ceva?
Am aceeasi problema de vre-o doua saptamini, si suportul tehnic al RDS este aproape inexistent.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Nu am rezolvat nimic. Nici nu stiu ce sa mai fac. Ma gndesc sa-mi cumpar un ruter wii no name sa-l pun pe ala si gata. Sper sa functioneze si Mac-ul si celalat laptop. Oricum multumesc. Acum ma bucur ca am connexiune si asa dar este greu cand de ani te zile ma fatai prin casa si am internet iar acum sunt lipita de scaun

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

La fel si la mine la birou!
RDS-ul mi-a schimbat IP, si de atunci nu pot sa ma conectez wireless la net, ci doar prin cablu, introdus direc in mini.
Dar reteua wi-fi functioneaza, deoarece la airport am conectata imprimanta si pot printa.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Link-ul ăsta vă ajută cu ceva?

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/22597/P15/

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sau ăsta:

http://code.google.com/speed/public-dns/docs/using.html

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
dgiurca - 11 Septembrie 2010 07:18 AM

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma conectez prin airport expres la internet. Mi-a functionat fara probleme de vreo 2 ani. Dintr-o data n- mai mers. Am incercat sa resetez, am luat legatura ci cei de la RDS care mi-au spus prin telefon cum sa ma conectez direct de pe desktop. Nu stiu sa-mi spuna ce sa fac cu airport expresss-ul. Daca pun cablul in Desk merge conexiunea la internet (asa am si intrat pe forum) daca bag cablul in airport nu ma mai pot conecta la internet. `Am incercat sa resetez totul nu stiu ce sa-i fac. Multumesc

Hmmm….ciudat. Eu am AirportExpress și nu am probleme.
Să o luăm pas cu pas:
1. Resetează AirportExpress-ul. După reset, te poți conecta la el? Dacă da, atunci mergi la pasul următor. Dacă nu, atunci este o problemă cu el.
2. Introdu doar id-ul și parola pentru conectarea la pppoe.
3. La wireless setează doar ssid și lasă-l deocamdată necriptat. Aplică setările și așteaptă se se reseteze. Se conectează la net? Dacă da, treci la pasul următor. Dacă nu, verifică din nou ce ai introdus la pasul 2.
4. Setezi nivelul de criptare dorit(WEP, WPA2). Stabilești parola de criptare și apoi aplici. Aștepți să se reseteze și apoi alegi SSID-ul din lista cu rețele disponibile. Introduci parola, bifezi să-ți țină minte parola și apeși butonul OK.

În principiu ar trebui să funcționeze. Dacă-ți merge pe desktop, trebuie să-ți meargă și prin AirportExpress.

Obs: punctele 2-4 se fac din AirPort Utility.app pe care-l găsești în Applications->Utilities.

Spor și baftă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

De exemplu la mine, nu se conecteaza nicicum, nici time capsule, si nici airport extreme-ul. Iar in secunda in care am bagat cablul RDS in portul WAN, ramine cumva agatat MAC-ul routerul-ui la ei, asa ca trebuie sa le dau telefon sa imi reseteze conexiunea ca sa ma pot conecta iar de pe MBP.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Nu reusesc deloc sa ma conectez la irport expres la internet. Am incercat de toate. Nu cred ca rae airportul ceva pentru ca paote crea o retea , becul se inverzeste dar nu se conecteaza. Doar dac leg direct ruterul de la RDS in Mac. Este foarte incomod. Mi-am cumparat si un alt ruter wireless (edimax) nu merge pe Mac.
Probail ca este o setare si nu stiu eu cum sa fac. Nu sunt expert in computere . Nu-mi dau seama cum am mers pana acum o luna si apoi gat. Doar tot eu l-am setat (odat si cu ajutorul vostru)...
Cred ca ma nevoie de sprijin nu stiu pasa cu pas, sau poate pot gasi un expert sa vina sa-mi rezolve problema…Cei de la RDS nu stiu sa-mi spuna ce sa fac. Ei zic ca merge (da merge cu conexiune directa).
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Păi ți-am scris și eu că dacă merge conexiunea directă trebuie să meagă și cu router. Sigur greșești undeva. Ai încercat pașii sugerați de mine? Dacă ai răbdare, o să văd cum îmi fac ceva timp să-ți pun aici un tutorial cu poze și alte alea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ilfov
Macuser din: 21.12.08

aceeasi probl am si eu. La service, intrucat MacBooku nu-l mai vedea in veci pe Airport cu toate reseterile din lume, l-au testat si cei de la Noumax pt a se conecta pe IMacul lor si never.

In concluzie treb sa-ti duci dragalasuuuu de Airport daca mai are garantie la service Mac ca de exemplu http://www.magazinapple.ro/contact.

La prezentarea aparatului tb sa ai certif de garantie in original cat si bonul fiscal si/sau factura, pt ca d-nul. de la service sa poata face o comanda pt altul nou (deci il va schimba).

Eu am avut o probl cu bonul fiscal, in sensul ca am fost nevoit sa fac o copie a bonului fiscal, de la diverta (bonul fiscal nu-l mai aveam).

Deci ATENTIE !

Semnătură 

MacBook 12 ” - Silver - 2017, 

iPhone 7 plus - Rosse, - 2017

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie

Va multumesc de raspuns. Airportul il am demult de vreo 3 ani asa ca nu mai are grantie, si apoi am spus ca mers fara probleme pana acum o luna cand am postat primul “help”.

Probail gresec pe undeva la setari dar nu-mi dau seama. Multumes

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

Aceeasi problema o am si eu a mers de vreo 1 an ireprosabil si acum subit de cateva zile dupa o intrerupere totala a RDS (cablu , net , telefon) cand a revenit netul nu mai mergea. Am sunat la RDS am pus cablul pe direct si mi-au spus ca ramasese airportul agatat , ok au resetat ei si a luat-o pe direct. cand am incercat sa conectez iar cablul la airport si sa refac conexiunea iarasi nu mergea , imi spunea ca nu recunoaste parola de la rds . Scot cablul din airport bag pe direct si : authentication failed. Sun iar la RDS iar spun ca a ramas routerul agatat imi fac un reset ei si merge. Pun din nou cablul net in router ,reset la router, configurare noua : nu recunoaste iarasi parola. Pun din nou pe direct iar blocat. Am facut de vreo 4 ori chestia asta . Nu inteleg ce se intampla iar cei de la RDS nu dau asistenta decat ptr conexiunea directa.

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

De vreo 1 an a mers ireprosabil si acum subit de cateva zile dupa o intrerupere totala a RDS (cablu , net , telefon) cand a revenit semnal tv netul nu mai mergea. Am sunat la RDS am pus cablul pe direct si mi-au spus ca ramasese airportul agatat , ok au resetat ei si a luat-o pe direct. cand am incercat sa conectez iar cablul la airport si sa refac conexiunea iarasi nu mergea , imi spunea ca nu recunoaste parola de la rds . Scot cablul din airport bag pe direct si : authentication failed. Sun iar la RDS iar spun ca a ramas routerul agatat imi fac un reset ei si merge. Pun din nou cablul net in router ,reset la router, configurare noua : nu recunoaste iarasi parola. Pun din nou pe direct iar blocat. Am facut de vreo 4 ori chestia asta . Nu inteleg ce se intampla iar cei de la RDS nu dau asistenta decat ptr conexiunea directa.

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Vezi sa nu ai nimic la “Service name”. Daca adaugi ceva acolo, orice, nu va functiona. Daca nu e asta, incearca “clone mac address” (nu cunosc APE-ul) si pune mac-ul de la computer. Vezi daca merge asa.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Exact problema expusa de @seb21y o am si eu, pina la ultimul detaliu.
Stie cineva cum se poate clona adresa MAC de la calculator pe router?

1 din 2
1

‹‹ Clicknet prin VDSL      Recomandare router ››