probl. subtitrare VLC 1.1.3 in SL ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ilfov
Macuser din: 21.12.08

in VLC la preferinte, subtitluri,  codare implicita,  nu stiu ce se potriveste,  intrucat nu pot scapa de semnul intrebarii, care sunt in loc de literele ă si î .

Multumesc

Semnătură 

MacBook 12 ” - Silver - 2017, 

iPhone 7 plus - Rosse, - 2017

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Eastern European (Latin 2)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.12.05
poppyflo - 03 Octombrie 2010 01:17 AM

in VLC la preferinte, subtitluri,  codare implicita,  nu stiu ce se potriveste,  intrucat nu pot scapa de semnul intrebarii, care sunt in loc de literele ă si î .

Multumesc

Setează codarea textului, cel mai adesea e Windows 1252, dacă nu se potrivesc caracterele, alege una dintre celelalte variante est europene.
UTF8, care ar fi cea mai bună, e – deocamdată – nefolosită, cred. Eu nu am întâlnit-o până acum.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

1250

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Și alege un font CARE ARE DIACRITICE și de mac, și de PC: Helvetica, Arial Black, Lucida… (vezi să nu fie variantele Microsoft!)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Am avut Vlc 1.1.3, cu care nu m-am înțeles dpdv al subtitrărilor: aș fi vrut să le pot aplica efectul de umbră, să se vadă mai bine de departe, cum făceam cu versiuni mai vechi.
Am șters ultima versiune și am luat la rând 1.1.2, chiar 1.1.1 - toate au același comportament: nu pot modifica aspectul subtitrărilor, numai culoarea și font-ul, nu pot alege mărimea literelor (adică îi dau degeaba Helvetica cu 96, că el ia doar Helvetica, mărimea nu se modifică) decât din meniul acela cu smaller…larger.
Ce fac greșit?
Mulțumesc.

Semnătură 

iPhone 5c