Salutare. Poate mă ajută cineva să iau o decizie și anume pe care dintre camerele foto de mai jos să o aleg:
- Nikon D90
-Canon EOS 550D
-Pentax K20
Nu sunt un împătimit al fotografiei, vreau ceva pt uzul de zi cu zi. Buget 1 mie euro (cu tot cu obiectiv).
Și încă ceva: care ar fi un obiectiv mai universal (bun în majoritatea situațiilor)?
Mulțumesc.
Salutare. Poate mă ajută cineva să iau o decizie și anume pe care dintre camerele foto de mai jos să o aleg:
- Nikon D90
-Canon EOS 550D
-Pentax K20
Nu sunt un împătimit al fotografiei, vreau ceva pt uzul de zi cu zi. Buget 1 mie euro (cu tot cu obiectiv).
Și încă ceva: care ar fi un obiectiv mai universal (bun în majoritatea situațiilor)?
Mulțumesc.
Salutare,
Pentru ce îţi trebuie? Sincer, care-ţi sunt nevoile? Fotografie de familie/vacanţă? Le postprocesezi? Pe printezi mari (A4-A3?)
Eu îţi recomand Olympus Pen (1 sau 2) cu obiectivul din kit îţi cam acoperi nevoile de bază, filmează HD (720p) e un slr fără oglindă, deci îngust, aproape îl poţi băga în buzunar, e comod, uşor, destul de ieftin.
Eu tocmai mi-am cumparat acum 2 zile de la F64 un D90 body cu un fix luminos 35mm (D90 e la promotie cu BuyBack)
Si eu iti recomand tot D90 cu placere,sunt super incantat de el,e cu mult peste Canon 550D (nu te lasa pacalit de numarul de pixeli) deoarece Canon a marit numarul de pixeli si a lasat acelasi senzor iar calitatea fotografiilor este mai proasta fata de D90.
Pentru filmat nu iti recomand niciunul ci un camcorder
Si eu am avut de ales intre D90 si 550D iar dupa o luna de zile m-am hotarat
Ca sa iti faci o parere,poti sa vezi tu personal marimea unui pixel la 550D,este in jur de 4.4:
pixel pitch: width of a pixel ( the center to center distance between pixels)
pixel pitch = width of sensor in mm divided by image in pixels.
to be expressed in microns result is multiplied by 1000.
Nikon D90 sensor = 23.6 x 15.8.
Max Image size = 4288 x 2848.
pixel pitch = 23.6 / 4288 = 0.0055 * 1000 = 5.5
Domnilor, omul vrea ceva de uz “domestic” şi ieftin. Deci nu cred că-l interesează mărimea pixelilor de pe senzor. Cât despre filmat cu camera foto, hmm, uite, eu am un 5d şi un rucsac de obiective L, şi un handycam sony. Pentru vacanţe şi evenimente “domestice” prefer olympus-ul. Filmează mai bine decât handycam-ul, iar fotografiile sunt ok. Am printat şi A3+ şi chiar au destulă “informaţie” ca să poţi scoate ceva super decent. Dar da, sigur, altfel sună srl Nikon/Canon, body negru, mai şi un grip, un tele cu un parasolar lung, arăţi ca şi cum eşti pus serios pe treabă... eu nu cred că merită diferenţa de bani şi greutatea în utilizare, dar fiecare ştie mai bine pentru el.
Ba eu cred ca il intereseaza marimea pixelilor,pe toti ne intereseaza,nu toti vrem poze cat mai frumoase si clare????
Si eu am un compact 960IS dar noaptea e jalnic,tocmai asta e motivul pentru care am cumparat un D90 cu fix luminos.
Acum el stie cel mai bine ce vrea,are de ales intre acele modele si eu i-am spus parerea mea,cu argumentele mele insa decizia e a lui
- Nikon D90
-Canon EOS 550D
-Pentax K20
Mulțumesc.
Nu Pentax , sau in nici un caz 20D-ul. Autofocusul e varza, expunerea (automata) la fel.
Din cate spui inteleg ca nu esti un profesionist, pentru acest motiv iti recomand Pentax KX, la o simpla cautare pe forumuri o sa vezi ca balanta pret calitate se inclina in favoarea lui Pentax kx.
Diferentele sunt infime la performante in schimb la pret sunt considerabile, sa nu uitam ca luminozitatea la KX este senzationala.
Unul dintre cele mai bune site-uri specializate este http://www.dpreview.com
sigma sunt bune, dar la fiabilitate nu stau deloc bine, iar cu tamronul… tre să ai răbdare în unele cazuri cu lumină dificilă bușelte focusul. ia obiective de aceeași marcă cu camera, se pupă mai bine.
eu am avut 2 dslr canon pana acum,e adevarat,entry level,350d si 450d,iar acum am cumparat ub D90 si as alege oricand Nikon in favoarea oricarui aparat.