Buna ziua,
de curind am instalat pe g4-ul meu un Xcode 2.5 merge super frumos, pot compila e ok nu ma pling
am incercat sa instalez un programel TryC este ceva mic si dragut ce mergea in Tiger, nu gaseste instalat Developer Tools !
iar alte aplicatii gen Code::Bloks sau Lazarus nu gasesc diverse programe , compilatoare ..etc
Eu sincer inca nu sunt lamurit cu fisierele astea…
de ex in /Xcode/usr/bin am c++ g++ si altele..ce merg ! sigur le-am incercat..
in /sw/usr/bin alte gcc uri si aste merg…dar daca dintr-o fereastra de terminal nu gasesc nici un compilator sa pot compila ceva app din surse !
Ma cam depaseste problema, daca vreau sa compilez un prg din surse cu Xcode nu am reusit ...el deschide individual fiecare fisier C /cpp si nu poate fi compilat.
Astept cu nerabdare respunurile dumneavoastra domnilor !
o zi cit mai buna in continuare
Code:blocks, Lazarus (si Xcode) sunt IDE-uri. Ceea ce nu gasesc sunt numite dependinte, drept urmare ar trebui sa incepi de aici: http://freebsd.org/handbook
Ma cam depaseste problema, daca vreau sa compilez un prg din surse cu Xcode nu am reusit ...el deschide individual fiecare fisier C /cpp si nu poate fi compilat.
în Xcode trebuie să cauți fișierul *.xcodeproj, dacă vrei să folosești xcode în terminal atunci:
xcodebuild [parameters] && open /path/to/appname.app