am o problema..de ceva vreme nu am mai folosit imac-ul meu….
chiar am si scos hdd-ul din el..si l-am pus in alt calc…
acum am incercat sa il repun in functie…hdd de 20 gb vroiam sa-l fac music player
dar se pare ca nu reusesc sa-l fac sa functioneze nici cum.
instalat os 9 de vre-o 10 ori…nu booteaza si gata.schimbat cd-rom (citea destul de rau) tot nimic
reformatat..reimpartit acum am 3 partitii de 6 gb si ceva - si nada
pot sa verific hdd-ul e ok pot sa instalez ..ok de boot-at doar de pe cdrom
de pe hdd nimic. apare semnul acela de intrebare ..si atit.
incercat copiat os9 din g4-ul meu care stiu precis ca merge nimic
la fel face. nu stiu ce sa mai fac…poate mai e cineva pe aici si ma poate ajuta cu o idee ce sa-i fac
sa-l pot face functional..ca a stat saracul ceva vreme..si acu vreau sa-l pun la lucru
PS .procesorul era de 333 downclockat la 300 ca daca il coxuiam putin crapa..asa se pare ca inca nu a murit
cd-uri cu os 9 2 buc + 1 buc os 10.3 tot nimic
avut inainte pe el os 10.4 !! functiona…
facut si asta si tot nu merge am sa caut un alt hdd
si am sa incerc din nou, ciudat este ca hdd-ul era sigur bun l-am scos dintr-un p3
unde functiona…
caut acum sa fac rost de alt hdd
multumesc pentru reply
dupa sapaturi intense nu am gasit un hdd
de o dimensiune considerabila..si am gasit in lada cu vechituri un hdd
de 250 MB !! nu giga si am instalat un OS 9 minimal, + citeva joculete si itunes
acum ascult muzica de pe un stick (pe care oricum nu-l foloseam) si merge
dar voi pune un hdd mai rapid ca accesul la hdd e mai lent decit la cdrom
am luat vechiul hdd si l-am supus unor teste pina cind a inceput sa isi arate defectele…acum clancane
nu mai poate fi folosit…ciudat este ca a mers…asta este , nimic nu este vesnic
rezolvata !!
multumesc de reply
Dasau macar cu unul mai marede 2Gb mi-a promis un prieten un alt hdd de 20 gb…sunt convins ca va zbura cu el….apropos stie cineva de ce nu imi vede din modulul de 256 doar 128 ? ca am unul de 32 (original)+ 256 pusi de mine sigur buni.
Probleme cu modul de adresare. Regula băbească este: iMac-ul vrea memorii cu chip-urile pe o singură parte - dacă ai pe ambele părți, nu va accesa decât jumătate din ele.