Unde e sh-ul pe tastatura MacBookului?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

Am instalat tastatura romaneasca default. Am intrat si pe topicurile in care erau prezentate mai multe layouturi, dar mai tare m-am zapacit. As dori sa aflu doar care este combinatia de taste in layoutul default pentru MacBook.

Mersi.

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca ai cumparat macbook din strainatate, nu ai! Daca ai cumparat din Romania, tasta de stinga sus, sub numeric (±sau§).
Nu e bine ca ai setat-o default. O sa ai probleme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
spiridush - 31 Octombrie 2006 06:46 AM

Am instalat tastatura romaneasca default. Am intrat si pe topicurile in care erau prezentate mai multe layouturi, dar mai tare m-am zapacit. As dori sa aflu doar care este combinatia de taste in layoutul default pentru MacBook.

Mersi.

Spiridușule dragă: du-te înapoi la tastaturi, dacă e cazul, și activează Keyboard Viewer. Îl deschizi de unde alegi și tastatura și vei vedea unde e ș.
Îți recomand alternativele mele de tastaturi RO, mult mai bune și mai coerente decît ceea ce oferă Apple. Le găsești gratuit la

http://www.unibuc.ro/ro/cd_sorpaliga_ro

P.S. Poza de mai jos se referă la tastatura mea Romanian Standard +, nu la cea Apple, dar Keyboard View îți va afișa automat tastatura aleasă.
P.S. 2 Dacă ai tastatură US qwerty, adică fără tasta suplimentară de la stînga lui Z, alege varianta mea din set optimizată pt aceste tastaturi. Dacă tot nu e clar, scrie.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

Hie, multumesc mult pentru ajutor. Am copiat fisierul atasat in User>Library>Keyboard Layouts și am restartat calculatorul. Apoi am putu selecta din optiunile de la Open International tastatura Romanian US. Și acuma am Ș și ș. Multumesc mult Cattus!

Fișiere atașate
Romanian US.keylayout.zip  (Dimensiune Fişier 3 - Downloads: 20)
 Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
spiridush - 01 Noiembrie 2006 05:52 AM

Hie, multumesc mult pentru ajutor. Am copiat fisierul atasat in User>Library>Keyboard Layouts și am restartat calculatorul. Apoi am putu selecta din optiunile de la Open International tastatura Romanian US. Și acuma am Ș și ș. Multumesc mult Cattus!

S-o folosești cu spor în viitor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
spiridush - 01 Noiembrie 2006 05:52 AM

am luat si io treaba asta si acuma vad treburile astea din atasament. cum fac sa nu le vad?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Display-ul n-are treabă cu tastaturile. E screenshot de Firefox, nu? Dacă da, vezi mesajul meu de aici:
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewpost/20785/

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mulțumesc, a mers.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!