Păi Windows are layout-ul său RO, nu are treaba cu Mac OS X. Iar pentru Mac, fie foloseşti layout-ul Romanian al sistemului de operare, fie cele făcute de Sorin Paliga (a.k.a Cattus Thraex, aici pe forum): http://www.unibuc.ro/en/cd_sorpaliga_en
Ai încercat ultima versiune (Boot Camp 1.1.2 beta)?
Spuen asa:
• Improved Apple keyboard support including Delete, PrintScreen, NumLock, and ScrollLock keys
• Improved International Apple keyboard support
Recunosc, nu am verificat.
Ai încercat ultima versiune (Boot Camp 1.1.2 beta)?
Spuen asa:
• Improved Apple keyboard support including Delete, PrintScreen, NumLock, and ScrollLock keys
• Improved International Apple keyboard support
Recunosc, nu am verificat.
Cred că ceea ce spui nu are nicio legătură cu ce cere omu’, el are nevoie de un keylayout și nici nu a citit stick-ul de aici, nici că în Windows asta se activează din Control Panel / International (sau cam așa ceva/. Foarte mulți Win users habar nu au că există keylayout de română, doar că trebuie activat.
am si eu o intrebare .. ma poate ajuta cineva cu un layout in limba romana pentru o tastatura de mac ... da pe windows ? stiu pacat, da e bootcamp !
- Citește Stickul de la această rubrică
- Bootcamp - nebootcamp, activarea keylayout-ului Romanian în Windows se face din Control Panel / International; vezi și http://www.secarica.ro pt un keylayout mai bun decît ce oferă MS. Măi fraților, Bootcamp NU are nicio legătură cu setările din Windows, astea se fac precum se fac în orice pc care rulează windows.
Oameni buni, pe mac ș-ul este sub esc, î, ul lângă shift și așa mai departe. Mă interesează dacă pot găsi așa ceva, un keyboard layout de tipul ăsta și pe windows. Mi se pare destul de ok, și tastatura chiar îmi place, și stau în dubii daca să cumpăr una și pentru pc ... de fapt, o să o cumpăr oricum, tot ce mă interesa era dacă există un layout exact ca cel de pe mac pentru poziționarea tastelor românești și pe win ...
Oameni buni, pe mac ș-ul este sub esc, î, ul lângă shift și așa mai departe. Mă interesează dacă pot găsi așa ceva, un keyboard layout de tipul ăsta și pe windows. Mi se pare destul de ok, și tastatura chiar îmi place, și stau în dubii daca să cumpăr una și pentru pc ... de fapt, o să o cumpăr oricum, tot ce mă interesa era dacă există un layout exact ca cel de pe mac pentru poziționarea tastelor românești și pe win ...
Bag sama că NU ai citit ce ți-am recomandat ceva ore mai devreme. Dat fiind că nu ai răbdare să citești și pierzi vremea întrebînd în loc să te informezi, repet:
- citește Stick-ul la această subrubrică
- du-te pe http://www.secarica.ro pt un layout de windows cît se poate de asemănător celui al meu, descărcabil de pe http://www.unibuc.ro/en/cd_sorpaliga_en
Dacă nu ai răbdare să citești ceea ce ți s-a recomandat deja, atunci nu mai întreba. Pierdem vremea toții.
Eu m-am prins ce vrea Dorin. Vrea să găsească un layout de tastatură pentru Windows, care să se potrivească cu o tastatură Apple românească. Adică să aibă caracterele româneşti poziţionate exact aşa cum sunt puse tastele “româneşti” la o tastatură Apple. Dorin, trebuie să găseşti pe cineva care ştie cum se crează un layout de tastatură în Windows.
Eu m-am prins ce vrea Dorin. Vrea să găsească un layout de tastatură pentru Windows, care să se potrivească cu o tastatură Apple românească. Adică să aibă caracterele româneşti poziţionate exact aşa cum sunt puse tastele “româneşti” la o tastatură Apple. Dorin, trebuie să găseşti pe cineva care ştie cum se crează un layout de tastatură în Windows.
Păi da, dar dacă citea atent ceea ce îi sugeram, afla că așa ceva nu există. Ca atare:
- îl contactează frumos pe Cristian Secară și, dacă acesta are timp, i-o face în 5-10 minute
- descarcă (gratuit) utilitarul MS pt crearea de keylayout (am uitat cum îi zice, dar îl am pe undeva pe aici) și și-o face singur.
Ceea ce vrea el este aiurea, deoarece și Apple va abandona maparea existentă (inclusiv inscripționarea tastaturii fizice), care reflectă imprivzația de la începutul anilor ’90. De fapt, Apple ar fi trebuit să o abandoneze din 1999 dar…
Pe de altă parte, maparea asta folosită de Apple nu e chiar rea, mulți s-au obișnuit cu ea, inclusiv soția mea.
Promit să mă văd cu Secărică și să îi propun și varianta asta.
eu am inteles de la inceput ce se vrea, insa ultimul raspuns cattus a fost cel mai clar chiar: acum nu exista asa ceva pe windows, dar ca poate cu ajutorul unor oameni va fi posibil
Am declansat crearea unui Layout care sa fie identic cu cel al tastaturii Apple dar pe windows .... sper sa-i dau de cap .... si sa o postez si aici !!
Am declansat crearea unui Layout care sa fie identic cu cel al tastaturii Apple dar pe windows .... sper sa-i dau de cap .... si sa o postez si aici !!
Identic nu poate fi, mai ales la nivelurile 2-5 (option, option-shift, option-capslock), dar poate fi identic la nivelurile 0 și 1 (shift). Dacă vrei să-l faci identic, vei avea ceva de muncă. Succes.
Si vei face un layout MUUULT mai bun decit cel de pe Windows! Inchipuiti-va ca accentele ar putea fi rezolvate ca pe mac! Ar fi o furtuna in lumea Windows! Si o eliberare!
Si vei face un layout MUUULT mai bun decit cel de pe Windows! Inchipuiti-va ca accentele ar putea fi rezolvate ca pe mac! Ar fi o furtuna in lumea Windows! Si o eliberare!
Chestiunea accentelor = tastelor moarte a fost deja rezolvată de Cristi Secară în RoKey, dar aici mai e vorba și de alte detalii… Eu unul mă îndoiesc de faptul că entuziastul nostru coleg va face o tastatură RoWinKey absolut identică celei din MAC OS, nici nu știe cît de migălos este… dar poate mă înșel.