2 din 2
2
tastatura de mac romanian , boot camp, si ... un keyboard layout pe windows
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 10 Noiembrie 2006 09:37 PM

El se referea numai la caracterele româneşti, nu la accente şi alte bibiluri.

Evident, dar tocmai bibiliurile astea fac din lucrul cu textul viața MULT mai ușoară pe mac decît pe windows. Să-i vedeți pe săracii colegii mei cum pierd vremea cu Insert symbol în Word!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Tudor - 10 Noiembrie 2006 09:37 PM

El se referea numai la caracterele româneşti, nu la accente şi alte bibiluri.

Da, dar nu sînt suficiente numai caracterele românesti. E ca si cum ai lasa o chestie la jumatate de drum.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
Cattus Thraex - 09 Noiembrie 2006 03:07 PM

Ca atare:
- îl contactează frumos pe Cristian Secară și, dacă acesta are timp, i-o face în 5-10 minute [...] Promit să mă văd cu Secărică și să îi propun și varianta asta.

He, he, ...

Nu prea e de 5-10 minute. Adică pentru ăâîșț e ușor, dar – așa cum am văzut că spunea și iaru pe aici – ar însemna lucru făcut parțial. Sorin Paliga mi-a explicat conceptul Apple pentru tastele moarte, l-am înțeles, dar de capul meu nu aș ști să-l reproduc complet.

În plus: pe de o parte, nu intenționez să îmi bat capul cu o tastatură RO pentru Windows à la Apple. Nu am timp (cel puțin în perioada asta) și nu am un motiv așa mai serios.
Pe de altă parte, tastatura RO à la Apple presupune existența unei taste suplimentare între Shift-ul din stânga și Z, lucru rar pe tastaturile din comerț, pentru că sunt pe model american, nu european. Sigur că mai sunt și d’astea, dar foarte puține.

So ...

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
secarica - 13 Noiembrie 2006 04:28 AM
Cattus Thraex - 09 Noiembrie 2006 03:07 PM

Ca atare:
- îl contactează frumos pe Cristian Secară și, dacă acesta are timp, i-o face în 5-10 minute [...] Promit să mă văd cu Secărică și să îi propun și varianta asta.

He, he, ...

Nu prea e de 5-10 minute. Adică pentru ăâîșț e ușor, dar – așa cum am văzut că spunea și Member pe aici – ar însemna lucru făcut parțial. Sorin Paliga mi-a explicat conceptul Apple pentru tastele moarte, l-am înțeles, dar de capul meu nu aș ști să-l reproduc complet.

În plus: pe de o parte, nu intenționez să îmi bat capul cu o tastatură RO pentru Windows à la Apple. Nu am timp (cel puțin în perioada asta) și nu am un motiv așa mai serios.
Pe de altă parte, tastatura RO à la Apple presupune existența unei taste suplimentare între Shift-ul din stânga și Z, lucru rar pe tastaturile din comerț, pentru că sunt pe model american, nu european. Sigur că mai sunt și d’astea, dar foarte puține.

So ...

Cristi

Bine ai venit pe forumul macuser.ro. Frați macuseri, uite că intră și secărică p-aici, e de bine.
Păi eu la nivelul ăla 0 și 1 mă refeream, apoi i-am zis omului că să faci un win keylayout Romanian EXACT ca pe Apple e de migală mare. Omul cred că s-ar mulțumi, pur și simplu, cu amplasarea literelor specifice șȘ țȚ ăĂ îÎ â așa cum e în Romanian (Apple default, ăla inclus în sistem de la 10.2 încoace).
Cît despre tasta aia `~ (numită în Linux BKSL) nu e neapărată nevoie pe un mac, alea produse pt USA nici nu o au, deși - e drept - absența ei conduce la unele mici necazuri, rezolvabile (și rezolvate pt Romanian, dar de mine, nu de Apple!).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

2 din 2
2