1 din 7
1
Localizarea RO
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Aici facem primul pas spre localizare, cu un fișier anexat, format PDF. Restul urmează.

Fișiere atașate
Localizare_cum_fac.pdf  (Dimensiune Fişier 292 - Downloads: 218)
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pune si dictionarul de termeni, ca sa avem ‘standardizarea’ necesara…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 28 Noiembrie 2005 05:42 PM

pune si dictionarul de termeni, ca sa avem ‘standardizarea’ necesara…

puțintică răbdare, stimabile, ăla e majoritar în cap și nu curge precum paharul lui Văcăroiu, doar nu vrei să localizezi azi totul? rînd pe rînd, voi turna aici din puțul gîndirii mele (și a altora, numai proștii învață din propriile greșeli)

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 28 Noiembrie 2005 05:11 PM

Aici facem primul pas spre localizare, cu un fișier anexat, format PDF. Restul urmează.

Iar aici mai facem un păsuleț: anexa cu un exemplu de fluxuri (strings) localizate. Este vorba de Mellel. Este totodată și un soi de lexicon, măcar pt procesoare de text. La muncă, fraților…

Fișiere atașate
Mellel_exemplu.zip  (Dimensiune Fişier 17 - Downloads: 193)
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ce ar mai fi de spus:
1. În română s-au localizat pînă acum Mellel, iBackup şi Type4Mac (tutorial pt a bate la maşina de scris, cum se zice, absolut simpatic) plus o versiune mai veche a Books - toate le-am făcut eu, dar nici altceva nu mai am timp să fac.
2. Mai există aplicaţii care vin din Linux, AbiWord şi, parcă, şi ăla cu bourul ca siglă, cum naiba îi zice, emacs parcă. Pentru OpenOffice e o echipă dedicată, tot din lumea Linux. Era şi TuxPaint, dar parcă ultimele versiuni nu mai sînt.

În rest, e loc destul. Important e să se facă un grup coerent. Dacă Apple află că există o anume preocupare şi o anume nevoie, va merge şi el înainte, dacă nu, nu. Ca atare, eu zic ca toţi cei care, după faza de experimentare, se apucă de localizare, să spună la ce muncesc, pentru a nu dubla inutil munca. În clipa în care apar 5-10 aplicaţii localizate, se poate anunţa şi la Cupertino (poate direct, poate prin Theo, mai vedem…).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: București

mai e și Azureus care are traducere Completă in Română
p-ăsta cine l-a tradus !?

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Azureus e cross-platform, si nici nu e 100% completa traducerea (dar destul de mult acoperit).

Cattus Thraex - propun un wiki pe treaba asta, cum mai sunt destule chestii legate de localizare (ai mentionat un lexicon in continua schimbare, un wiki ar fi the right tool for the job).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Hmmm… sa instalez un MediaWiki?  cheese

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tiz - 28 Noiembrie 2005 11:30 PM

nu știu, nu le pot ști pe toate, nu-l folosesc. sunt deci mai multe aplicații, cred că - mai ales - cele care vin din Linux

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Tiz - 28 Noiembrie 2005 11:30 PM

RomanianRomanian"Cercel Kremene"05-03-14
de pe site citire

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București

...mdea..m-am interesat si era tradusa versiunea de Windows a programului
asta de OS X.. cand a fost compilata exista deja traducerea

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 29 Noiembrie 2005 12:52 AM

Hmmm… sa instalez un MediaWiki?  cheese

Știu și eu? În măsura în care crezi că există un interes real și nu e prea greu pt tine, de ce nu?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tiz - 29 Noiembrie 2005 04:17 AM

...mdea..m-am interesat si era tradusa versiunea de Windows a programului
asta de OS X.. cand a fost compilata exista deja traducerea

Da, sînt cîteva aplicații tipice pt Linux, apoi portate pt Win și mac os x, care au traduceri incomplete, nu mi-a fost clar de ce, nu erau chiar termenii cei mai grei. Țin minte că și eu am completat traducerea la AbiWord și le‑am trimis‑o și parcă au și pus‑o la un moment dat. (nu erau multe cuvinte lipsă, mi-a luat vreo 10-15 minute s-o completez).
Nu ar fi o idee rea să încercați completarea unor localizări RO incomplete, rețineți că acolo structura fișierelor poate fi alta, dar - în esență - se lucrează tot cu TextEdit setat pe UTF8.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Poate deviez un pic de la subiect, dar un wiki in care sa tinem knowledge de mac in limba romana ar fi interesant (eu sunt mare fan al wiki-urilor).
Tudor, am facut un studiu pe tema care wiki-uri sunt mai complete, ce feature-uri… daca te apuci de wiki da-mi un mesaj sa aduc si eu cateva link-uri.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
knockout - 29 Noiembrie 2005 03:12 PM

Poate deviez un pic de la subiect, dar un wiki in care sa tinem knowledge de mac in limba romana ar fi interesant (eu sunt mare fan al wiki-urilor).
Tudor, am facut un studiu pe tema care wiki-uri sunt mai complete, ce feature-uri… daca te apuci de wiki da-mi un mesaj sa aduc si eu cateva link-uri.

Pai fa o recomandare… m-am uitat si eu un pic aseara aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_wiki_software
Dar nu prea ma pricep la wiki-uri, asa ca daca ai/aveti sugestii sau preferinte…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Mda, s-a mai updatat pagina aia de pe wikipedia de la ultima mea vizita.

Un alt chart comparativ : http://moinmoin.wikiwikiweb.de/WikiEngineComparison

Din cate am cautat eu, cele mai active/featurefull/etc sunt MoinMoin(python), MediaWiki(php), TWiki(perl).
Dintre toate eu m-am oprit la MoinMoin (poate si pt ca sunt fan Python fata de PHP), dar si pentru multitudinea de feature-uri si curatenia de prin cod.
MediaWiki este f. popular (sa fie din cauza wikipediei, oare? smile ) dar am inteles ca e cam jale cu maintenance-ul.
Uite aici si un top 10 hostat pe wiki-ul original (portland repository) http://c2.com/cgi/wiki?TopTenWikiEngines

O mentiune importanta ar fi Atlassian Confluence… un produs foarte rafinat dupa parerea mea si cu f. multe feature-uri. Insa este comercial. Nu am studiat daca ofera ceva free.

Feel free to move the post on another topic…

1 din 7
1