1 din 2
1
Probleme diacritice în Lion
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 01.11.08

Salutare!

Înainte de upgrade la Lion, problema diacriciticilor sedilă vs. virgulă era rezolvată folosind info de aici - http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725.

După upgrade însă problema nu mai poate fi rezolvată.

Are cineva aceeași problemă? Există vreo soluție?

Merci anticipat!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

citește aici
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/32022/#269899

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
dacuBurebista - 02 Noiembrie 2011 07:05 AM

citește aici
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/32022/#269899

Păi, acolo e un program menit “să înlocuiască diacriticele greșite „Ş”, „Ţ” și „Ô cu cele corecte: „Ș”, „Ț”, respectiv „Ă””. Or, mie îmi trebuie exact inversul, dat fiind faptul că majoritatea folosesc “diacriticile greșite”.

Ce am observat noaptea asta este că pentru un alt user, nu adminul, soluția de care vorbeam eu este valabilă. Și nu înțeleg cum este posibil. Doar Library și Keyboard Layouts e una și același pentru toți utilizatorii, nu? Am introdus fișierul (Romanian PC-L2.keylayout ) și în Library general și în Library System, dar numai pentru utilizatorii nou-creați merge. Nu are sens. De ce?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut!

Sistemul încarcă întâi folderul Fonts din home folderul tău la log in. Apoi pe cele din sistem.

O zi bună,
Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

De acord. Dar fonts e folder valabil pentru toți userii, am încercat să dau copy paste la Romanian PC-L2.keylayout acolo, deși e ilogic, dar sunt disperat. Evident, niciun efect.

Și în continuare nu înțeleg cum același Library poate influența diferit comportamentul Keyboard-ului pentru useri diferiți…. Nu aș vrea să reinstalez iar OS-ul, mai ales că asta ar însemna să mă întorc la Snow Leopard, dar altă soluție nu prea văd.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Sterge cash-urile. Orice modificare faci intr-un font, trebuie sa stergi font cache-ul.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Xanthrax - 03 Noiembrie 2011 02:54 PM

Sterge cash-urile. Orice modificare faci intr-un font, trebuie sa stergi font cache-ul.

Adică ce găsesc în folderul Cache din Library? Din câte văd eu, nu e niciunul care să facă vreo referile la fonts sau keylayout.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Foloseste programe dedicate pentru mentenanta. Uite aici, de exemplu. http://www.macupdate.com/app/mac/16790/maintenance

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ok. Încerc soluția asta, dar cu un alt soft de mentenanță, ăsta fiind compatibil doar cu Snow Leopard, caut ceva pentru Lion.

Merci!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Scuze pentru exemplul gresit. Ala merge doar pe Snow Leopard. Cauta IceClean. Tot gratuit si merge si sub Lion. Atentie, functiile Maintenance si Clean sunt in meniu doar. Exista si Onyx, dar mie mi-a facut probleme si nu numai mie, nu mai e de incredere.

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da, merci! Am folosit IceCleaner. Remove System Caches și Clean Font Caches. Am încercat ambele. Cu reboot, frumos. Niciun efect. :(

Mă declar oficial depășit de situație. Cum naiba un utilizator poate avea o opțiune de schimbare a keyboard layout și altul nu? Am verificat, dacă șterg din Library/Keyboard Layouts fișierul Romanian PC-L2.keylayout, atunci nici la alți 2 utilizatori nou-creați cu atribuții de admin nu mai apare opțiunea cu keyboard-ul respectiv, nu înțeleg de ce la utilizatorul de bază acest lucru nu funcționează.

Pentru cei care cred că nu ar fi o problemă de viață și de moarte vă asigur că este. Sunt traducător și majoritatea celor cu care colaborez au probleme atunci când vine vorba de diacriticile sedilă/virgulă, prin cale de consecință, cel afectat sunt eu, evident.

Mda. Deci reinstalarea pare să rămână singura opțiune…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vezi ca ai in library-ul tau /Library/Keyboard Layouts. Daca le pui acolo atunci sunt disponibile doar pentru userul tau. Daca le pui in /Library/Keyboard Layouts atunci sunt disponibile pentru toti userii. Verifica ad labam. Eu le am in Library-ul tuturor si nu am treaba. Tot Lion.

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am verificat înainte să scriu pe forum dacă sunt în ambele Library. Sunt.

Ce am observat e o problemă în plus, cred.

Prima imagine 1 cea în userul în care am probleme.

A 2-a (cu săgeata) e cea din userul în care nu am probleme.

Acum stau și mă întreb dacă e cumva relevantă toată treaba asta pentru problema mea.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ce voiam să zic e că apare by default opțiunea cu viewer fără a umbla prin meniu. Plusă că numărul de keyboards disponibile e mult mai mare la userul în care pot seta Romanian PC-L2.keylayout.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu stiu daca am urmarit corect problema ta, dar incearca sa pui “de mână” keylayout-ul, nu prin folosirea installer-ului.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 

De mână l-am pus. Problema e că e Ok pentru un user și nu e Ok pentru altul, userul de bază, cum ar veni.

1 din 2
1